Bloggstopp!

Jag avreser till Uppsala imorgon, så då blir det inget bloggande förrän den andra januari, typ. Men jag tror nog att ALLA mina läsare klarar sig bra ändå :)

Lite bra bloggar så länge är:
Ella
Hannah
Emma
Liz
Lollo
Bohemica
Ebba
Facehunter
StockholmStreetStyle

Enjoy! Gott nytt år! :D //E

Elin hjärta choklad

ilovechoco

Jag önskar verkligen att jag kunde göra egna sånnadära små chokladpraliner, och cupcakes. Det är ju värsta fina presenten, i typ en söt liten ask med en stor rosett eller i en liten prasselplastpåse! :) Det måste jag verkligen lära mig, dessutom måste jag också lära mig hur man gör egna polkagrisar. Har hemskt ont i min mun fortfarande, men lite choklad kanske hjälper? //E

En stor tång!

Idag drog jag ut en STOR tand. Det gjorde inte ont kanske, men det kändes hemskt obehagligt. Det kändes som om ALLA tänder skulle lossna. Jag har dragit ut många tänder förrut och kan därför säga att denna satt som berget. Huuvva! Just nu är det bara: blood and pain. Fy!

Har beställt tickets till morgondagens mystågresa! :) Ska åka till Uppsala och vara på Livskraft med mina underbara kompisar, som jag saknar så. Är verkligen glad att allt gick att fixa, det blev ju nått tektiskt strul med min anmälan så det kunde faktiskt ha gått åt skogen. Men som tur var, så gjorde det inte det!

Ajajaja, min mun gör hemskt ont. Ska nog leta upp den nya H&M katalogen och sätta mig och mysa. :) Puss kram//E

Nejmen vad ser man?

ebba                =           
Bortse från faktumet att jag bloggat en bild på Miss von Sydow och hennes lilla systerdotter och se vad hon har på sig!!! MIN klänning! Kommer jag nu framstå som någonsorts Ebba lookalike!??? Ve och fasa! Men ändå, jag får se det som ett tecken på att den är helt rätt på alla sett. ;) Den är snyggare på mig, iallafall ;) Hahahhaha!

Igår var vi med släktis i mormors hus och spelade spel och åt julmat. NICE! Idag hade min familj aka Familjen von Trapp en liten konsert i mormors matsal på hennes hem. Min mormor är verkligen hemskt rolig, hennes förlamade hand kallar hon för Lilleman. Det låter himlans kul när hon säger: "Ge mig Lillemans kudde", det är alltså kudden som hon lägger handen på. :) God jul/E

God Jul !

Jag önskar jag hade pengar på mobilen så jag kunde svara på alla söta God Jul-SMS som jag fått. Men ack. Julen är verkligen fin, jag känner mig glad och lugn i hela magen. :) Vi har gjort allt som vi ska göra på julen med familjen, det som är kvar nu är tomtegröt och midnattsmässa. Mys! :)
Alla julklappar som bytts har varit uppskattade. Jon gillade dreadsen, men vet inte om han vågar har dom. Mamma gillade den lilla inspirationsboken. ;)

God Jul, alla! Hoppas ni mår bra idag, och myser! Puss!//Elin

Detta är en hemlis... shhhhh!

julklapp2


Den här lilla finis-saken har jag pysslat till min mamma. Bilderna blev inge vidare, men ni fattar grejen! :) Det är liksom en liten inspirations-bok som hon ska få tillsammans med en goodie-bag som jag har gjort. Den innehåller: facescrub, bodyscrub, ett glittrigt ljus och ett läppglans. Allt inslaget i såndär prassel-gnissel plast, för mamma älskar sån! :)

Dan före dopparedan!

Imorgon är det julafton! :) Myyyyyys, vill jag lova. Igår var det Grinchen på TV, det är julstämning om än kanske lite mycket amerikanskt "christmas spirit". Imorse såg jag på Madicken långfilmen, men jag blev lite besviken för julen var inte med!!! Jag trodde den skulle vara det, men det var fel film. Synd..

Idag kör jag på lite gammeldags filmstar look :) Kände för att göra mig lite fin, även fast jag inte ska iväg någonstans idag. Så kan det kännas ibland vet ni. Ikväll är det bingolottos uppesittarkväll som gäller :)



Elin är i pysslartagen!

Det här lilla kortet eller vad det är pysslade jag ihop av en serie från veckorevyn, en kartongbit, en bit fint papper och guldglitter! :) I hörnet står det "Elin och Emma", för det skulle kunna vara vi två faktiskt. Både utseendet och själva konversationen! :)


Så här såg golvet ut efter min lilla "pysselsession" :) Jag har pysslat en väldigt fin grej till Mamma som jag kan blogga lite senare när den är klar och hålla tummarna att mamma inte ser det! :)


Puss och pyssel på er alla! //E

Pepparkaksbak och Julpyssel

Igår var det julcabaré, det gick jättebra och var väldans kul! :) Sen åkte jag till lägenheten och packade allt mellan himmel och jord, sedan var det julklappsshopping som gällde. Jag hade, planeringstokig som jag är, redan skrivit en checklista över allt jag skulle köpa och uppskattat utgifterna. Det blev dock billigare än min budget för jag och Petter slog oss ihop. Jag hade tänkt ut men hade dåligt med pengar, medan han hade pengar men inte en enda tanke. :)
Så jag vandrade bara genom affärerna och prickade av min lista. Så nu är allt klart, och jag är mer än nöjd! :) Ska inte avslöja något här med risk att någon brorsa råkar se det. Men det är finis finis vill jag lova.

Igår satt jag och julpysslade på mitt rum halva natten. Jag använde mammas scrap-låda med en massa saxar och grejer, plus mitt nya "glitter-kit" och en massa gammla tidningar. Det ska bli något riktigt fint, vilket jag inte heller kan avslöja än. Mina paket ska bli finare än någonsin iår, det är ett som är säkert.

Idag har jag och pappa bakat en massa pepparkakor. Det är julstämming så det räcker och blir över vill jag lova. Jag och Petter köpte en bingolott igår så att vi kan sitta imorn på uppesittarkvällen! :) Det är inte det att jag tror att jag ska vinna eller något sånt, jag bara kände en önskan att vara delaktig liksom. :) Hahahhaha, värsta pensions-varning! God Jul//E




Lista: Att göra Jullovet 2006

  • Slå in alla julklappar så fint som det bara går
  • Äta gravad lax, senapssill och en massa annan god julmat
  • Dricka glögg och julmust i mängder
  • Trycka julgodis tills man vill spy
  • Mysa med familjen och släkten
  • Bära röda klacklackskor
  • Jobba matte (ja, tyvärr)
  • Åka till Livskraft och träffa alla vänner man inte träffat på ett halvår, eller ett år!
  • Göra alla Elin och Lindas nyårstraditioner. :)
  • Bli rädd för raketerna och givetvis dissa Netto och handla på Ica istället
  • Slappa järnet i raggsockor och myskläder
  • Dricka chai
  • Ladda inför nästa år
  • Dissa att göra nyårslöften, som vanligt.
  • Åka till Linköping
  • GÖRA ABSOLUT INGENTING!!!! :D:D

Elin hyllar: Jullov!

Ja, sannerligen. Idag hade vi genrep inför cabarén imorn! Det gick bra, men det var låång väntan innan man kom någon vart i vägen. Repet började kl 13, innan det var det en rejäl sovmorgon. Jag sov som en stock till 10.50! Klockan 12 åt vi lite julbordsinspirerad mat i matsalen som frukost. Yum, sill och soyakorv. Röbetssallad och potatis.
Imorgon är det julavslutning, alltså cabarén! Jag medverkar i två saker. Dels Breath Me med Lollo och gänget, där jag gnider fela. Det är en fin låt, och vi har hittat på stråkstämmorna själva. Sen sjunger jag också i "Hummingbirds", men Kör B (alltså tvåorna och treorna). Vi har två föreställningar och sen är det JULLOV!!!! :D Då ska jag åka och shoppa julklappar med familjen som kommer och kollar imorn. Sen är det hem och slappa som gäller. Shit vad jag har längtat efter detta lov, det är liksom som en vätskepaus i ett maraton. :) Jag har faktiskt så mycket julstämning som 4-dagar innan jul kräver.

You better watch out, you better not cry. You better not pout, I'm telling you why! Santa Claus is comming to tooooown! //E

Ett litet måste i sommar!

Jag måste nog på Peace and Love i sommar, trots allt. The Ark ska dit! :D:D


Hannah fyller år idag! Synd att det är söndag, men hon får firas imorn istället! :D Grattis till henne, iallafall!


peaceandlove//E


Man blir vad man äter!

Ja, igår var det då Luciarocken i Djurås! :) Sorgmantel, det äminenta band som jag fick stoltsera i, skulle spela först. Så vi var de ända som fick soundchecka. Jag hade inte på mig hela utstyrseln när jag kom, men dock håret. Det kändes lite lustigt med alla som inte kände mig som trodde attt jag hade sån stil på riktigt. Blöw-Björn kände inte ens igen mig först ;) En massa folk kom strömmande och jag kände mig ömsom snygg och ömsom som en fågelskrämma, jag är inte van att folk stirrar på mig sådär.

Tävlingen började och vi var peppade. Det hände en del missöden förstås och sådär, men för att vara första gången som hela bandet spelade tillsammans så tycker jag att det gick bra. Men framförallt var det väldigt roligt. :) Jag kände mig metal i de långa cyberlocksen, kjol, nättröja och korsett.

Sedan var det bara att vänta. Jag kollade på banden, lekte lite med Blöwarna och sedan blev jag väääldigt väääldigt trött. Men det var kul när Pähr slog sönder sin gitarr och när Jocke ramlade av trumpodiet. Det var roligt att titta på när Hjalle dansade streetdance och det var en massa andra saker som var roliga.

Tillsist var det prisutdelning. Truck Diesel vann, och det förtjänade dom verkligen. Jag tyckte nog att jag kunde fått pris för "Kvällens hetaste Gothchick-wannabe elviolinist i cyberlocks", men icke. Hur som helst så var det en fin kväll. Och som jag och Blöw-Björn konstaterade: Man blir var man äter. I mitt fall: Riskakor och lightläsk. Lite smått deprimerande, hehehhehe! :D

Idag var pappas sista mässa i kyrkan som kyrkoherde i Malungsförsamling, det var sorgligt och sentimentalt. Nästan som en minnestund! Men livet går vidare, mot nya järva mål!//E

Elin goes gothlolita !

Detta är min outfit, alltså mina scenkläder, för morgondagens uppträdande med Sorgmantel på Luciarocken. Håret, kjolen och korsetten har jag lånat av Lollo, nättröjan har jag lånat av Liz. :) Vad tycks? Jag har "redat" bilderna i Gimp på typ 2 minuter, så de är inte så snygga. Men ändå.

gothlolita3
gothlolita2gothlolita1

Älskis finis skois!


Idag invigde jag mina finis rödis lackis klackis-skor! Den kärlek jag känner för de skorna är liksom inte av denna världen! :) Min outfit såg ut som följer: grå/svarta stuprör (crocker), svar-grått randigt långt linne(eve of eden), röd tunn kofta, mina två guldkedjor, röd rosett och röda lackskor! :) Löv löv!

Dagens skämt, påkommet av mig!

Knock knock!
Who's there?
Tom..
Tom who?
Tomten!

HahaHAHhahaAHHAhaahaAHahhaAHAHahahAHahaHahahAHaHahahA! Eller nej...

Long time no see, Henning!

Ja, jag har inte hunnit blogga på hela denna veckan, men det är för tusan inte så konstigt för detta är en hektiskt vecka! :) Dessutom har jag varit typ hes och förskyld så när jag haft en stund över har jag kastat mig i TV-soffan eller sovit. Bloggen har liksom fått vänta. Men jag berätta att denna vecka har varit fylld med roliga luciatåg. I kyrkan var det ett stort tåg med hundra pers i kören, en massa olika körer som slagits ihop. Jag gick sist i hela tåget på ingången, det ni! Det var roligt. Emma blev dock inte Lucia, till allas vår sorg.

De två Luciatågen i skolan var dessvärre en plåga, för min mage var inte så glad. Det stora glädjen i det tåget var alla de söta stjärngossarna med egenhändigt skapade strutar. Affe hade sin med hammare och skära, Ola hade sin keps under sin och Tim hade uppochnedvända pentagram på sin. Fredrik i ettan hade på sig den jag hade gjort, så den fick vara med. Stjärngosse-Keso som spelade congas var också väldigt finis.

Vi har också gått Luciatåg på missionskyrkan, då fick jag värsta hostattacken mitt i Jul Jul (den bästa låten) som inte gick över. Det var lite jobbigt, försökte verkligen att inte hosta. Men det var omöjligt. Idag gick vi tåg på en krog för några pensionerade lärare. Då fick man några spänners som tack för besväret, sjysst! Fick dock även denna gång hostattack, men som tur var på vägen ut så det gick bra.
Idag sjöng vi för de kommunanställda på deras julbord, som tack fick vi jultalrik. Dock var det bara kött på den! När jag bad om något vegetariskt fick jag glutenfritt bröd som smakade fisk!?? Det kan dom behålla för sig själva. Men potatis, ägg, sill, rödbetsallad och Loka fick bli bra ändå. Efteråt kom en massa folk hit och vi spelade fia med knuff. Först var det jag, Emma, Isak och Fredrik. Sen blev det jag, Emma, Fredrik och Arvid. Sen blev det Agnes istället för Fredrik. Då spårade det ut något... ehh.. ni skulle bara veta. Man kan iallafall säga att alla hoppades på sex. :P Men hur det en var så var det JAG som kom först. (heheheh).

Tillsist kan jag säga att dagens filosofiska tanke är: Tänk om vi pratade med smaskljud! Tänk er någon som är arg, en folksamling och så vidare. Mycket intressant tycker jag. Förlåt för det långa inlägget, har ju inte bloggat på så länge! På Lördag är det Luciarocken, då är det Elin goes gothlolitagirl som gäller. Vi ses där, kanske?//Elin

The Ultimate Pryl-Wishlist 2006 by Elin

wishlist

Om alla dessa prylar låg under min gran på julafton skulle jag bli hemskt glad. Men jag är ingen miljonär, och inte mina föräldrar heller. Så.. nej. Men ändå, man kan ju få drömma eller hur? Undrar om tomten läser min blogg? Hoppas det! :D

He dressed up like a clown for them, with his face paint white and red

Det är lördag och jag har inte orkat göra något av allt det jag skulle gjort. Övat fiol, sång, matte och så vidare. Jag orkar helt enkelt inte. Fy.. Jag fattar inte heller vart dagen tar vägen. Klockan är snart fyra och vad har jag åstakommit. nada? Varför blir det alltid såhär. Kan någon skänka mig lite motivation och pepp? Puss/E

Elin goes model!


wewillrisesorgmantel
Jag vet inte riktigt om modelyrket är något för mig, jag ser ju heldrogad ut! Bilderna har bror Olle tagit och redat i photoshop. Den första är en bild inspirirerad av Resident Evil och den andra är den oficiella bandbilden till Sorgmantel. Men men.. Jag som model.. njaaa?


En kul grej i december natten!

Jag och Pappa har lyssnat på gamla kult-LPskivor och löst soduko. Måste gå och sova nu, men jag vill tipsa om en fyndig liten film: How the Lord of the Rings should have ended!

Godnatt

Som kronan på verket!

Okej, detta kan nog uppfattas som ett väldigt gnälligt och tyck-synd-om-mig inlägg.... och det är det också. Så jag vill varna känsliga läsare och meddela att jag tänker ömka mig i min egen olycka i detta inlägg. Så gillar du inte sånt och känner irritationen stiga redan nu: sluta läs omeddelbart!

Igår repade jag med Sorgmantel och det var fett kul! :) Var trött och hängig som tusan men knarkade dextrosol för att orka med. Det funkade faktiskt! :) Sov ovanligt bra på natten (trots olles snarkningar och ett halsont som uppkommit under kvällen). Vaknade och kände att magen var lugn och snäll. Men under dagen så har världens förskylning brytit ut i min kroppshydda! Det började med nysningar och halsont, fortsatte med ont i bihålorna och täppt näsa. Just nu känner jag mig som Meg Ryan i You've got mail när hon är förskyld och Tom Hanks kommer med blommor, bara att ingen kommer med mina favoritblommor. Har jag ens en favoritblomma? Nej, inte ens det.

(nu är det över, ni som blundade genom hela inlägget kan titta nu)

Ibland går det inte så bra för mig och min mage, som ni vet...

Ja, allt som känns och finns samlas i min mage. Ibland samlas inte bara bra saker och då blir magen arg och vill vara tom och ond. Svart, grön och äcklig. Sen vill magen sova, i lugn och ro i ett mörkt rum. Det hjälper. Som tur är finns fina rumskamrater, kyckligkorv, tzatsiki, melon, Martin Timell och framförallt polkagris i strut. Då blir magen glad igen.

Godnatt världen, vi ses snart igen!/E

Det rycker i pysselfingrarna och mysnerverna

Ja, nu börjar den mysigaste tiden på året, december. Juletid! :) Vårt kök är så mysigt att man bara vill sitta där och insupa känslan. Det luktar så gott, det glimmar så fint. Jag vill slå in julklappar, kolla på julkalendern och ha på mig raggsockor. Helst skulle jag inte vilja gå utanför dörren alls, men för att komma till skolan så måste man tyvärr det. Vädret är grått och trist, men då blir det bara mysigare att vara inomhus.

Mitt kapital har sinat brutalt. Så nu gäller det att slå på "snålläge" i plånboken, om detta i huvudtaget ska gå vägen. Men jag får väl skylla mig själv som har köpt både en ny väska och nya skor. Men det var det verkligen värt, sanna mina ord! :)

Jag vill krypa in i vårt pepparkakshus och bo där idag. Godis på taket, så ska det vara! Fin Advent till er alla/E
pepparkakshus

såhär ser inte riktigt vårt pepparkakshus ut kanske, men ni fattar tanken!

Nu är det jul här i vårt hus..

Ja, idag har julpyntet letat sig in i varenda vrå i "myshuset", där jag och mina kumpaner Em och Nat (eh) har våra hemkvarter! :) Vi började med att storstäda hela huset, och då menar jag storstädning. Avlopp, ugnen, torka alla golv.. and so on. Sen plockade vi fram julduken, julgranen (en liten en), julkulorna, adventsstakarna, adventsstjärnorna och så vidare. Det är så (l)ju(v)ligt!! Hela huset doftar av nejlikor för det hänger fina nejklik-apelsiner som Natalie har gjort i varje fönster.
Sedan har också jag och Emma sammanfogat pepparkakshuset som jag fick i födelsedagisspresentis av Råbban och Hänke. Emma fick några lidriga skador som jag botade med mina bamseplåster, men förövrigt gick det smärtfritt. Vi dekorerade huset efter konstens alla regler med glasyr, non-stop, små fina randiga jordgubbskarameller och candycanes. Finis!

Övervägde ett tag idag att åka till Järna imorn för att köpa mången strut med polkagrisar och hänga med bryschorna och kanske shusinen. Men eftersom jag skulle få lov att gå upp tidigt och bara hinna vara där i 2 timmar så kändes inte ens mina älskade polkagrisstrutar värda besväret, tyvärr. Sorg och smärta, grön liten ärta. Nu ska jag sova så sött i mitt fina julvliga rum, nejlkika nejlika till både du som är där och du som är där! Pussis/E

RSS 2.0