it started out as a feeling than turned into a hopeDet är värmebölja ..! Hujujuj!
Jag är en liten blöt pöl av ömsom värme, ömsom sol, ömsom känslor.
Låtar som jag lyssnar mycket på nu är:
  The Call - Regina Spektor (soundtracket till nya Narnia, som jag såg på bio i onsdags)
  I shall be released - Bob Dylan
  Storyteller - Belle & Sebastian


Imorgon åker jag till en ö med mamma. På måndag åker jag till skåne. Ska bli un-de-r-bar-t!
Sol, sommar, värme.. man kan inte bli annat än lycklig. //E

elfte september, har du tänkt efter egentligen?

Fenomenet 9/11, har du tänkt på det på länge? Den så kallade terroristattacken mot USA som sanktionerade två krig, Irak och Afganistan, plus det otroligt luddiga "kriget mot terrorismen". Har du tänkt efter egentligen om regeringens story stämmer överrens med fakta? Vad vet du egentligen om WTC byggnad 7 som mysteriskt nog också kollapsade? Har du sett någon bild eller film på planvrak från Pentagon eller Shanksville, Pennsylvania?
Jag har sett filmen "Loose change" och jag är ganska övertygad om att något måste göras. NU! Så här kan det inte få vara i världen, något måste vi väl lärt oss om propaganda och dyl. från andra världskriget??!?!

Gå in här!

och om du kan komma över filmen, se den! Nu!

For the windows in paradiseIdag är det fruuuuktansvärt varmt. 35 grader. Not okey, för inne i mitt rum blir det då 29 grader.
Men det har jag inte lidit av närmevärt eftersom jag hängt hos min ända polare i Linköping, Gunborg! Jag har putsat fönster i 4 timmar, och det var ett svettigt arbete kan jag lova.
Men nu gäller det bara att överleva resten av dagen, och natten. Får nog sova i källaren inatt.
Jag var fruktansvärt fashionabel när jag putsade förresten, jag bad Gunborg om någon sort huvudbonad (bra i solen, ni vet) och fick låna en vit turban, det ni! :) //E

Två dagar med AggieNu har Aggie varit här och hälsat på mig i två dagar, helhyv på alla vis! :D

Igår, dag 1, var vi bland annat och shoppade järnet på Monkis sommarrea. Det var rea på nästan allt och det var 50% på allt på rean. FETT, skulle man kunna säga. Vi provade och valde och grejade. Tillsist slog Agnes till på ett linne och en klänning och jag slog till på en jumpsuit:en och klänning:en som jag suktat efter så länge! :)


Idag, dag 2, kollade vi in fina plejs som domkyrkan...


... den fantastiska trädgårds föreningen, där jag inte varit själv förut heller. Väldigt fint och grönt....


.. och Wasabi där vi åt delicious sushi! Här kan ni se processen: ta en bit, doppa, njuuuuut! :)

Tack Aggie för två fina händelserika dagar! //E

Jag behöver poesi

Jag behöver poesi och filosofi.
Diskutera, dricka absint och filosofera.
Jag behöver konst och musik.
Jag behöver dikten och lyriken.
Pretantiöst. Stavas det ens så? Man säger alltid pretto för att ordet "pretantiöst" är så pretto.

Men mest av allt.. behöver jag ingentinget.
Friheten har jag men inte oberoendet.Jag skulle ju skriva en roman, vad hände?
Jag skulle ju bli konstnär, vad hände?
Den kreativa kraften, var är den?
Det ska bli skärpning.

imorgon kommer aggie, hon är så fin så fin! :D hej!//E

HåkanHåkan spelade innan Magnus, och han var faktiskt väldigt bra live, precis som jag misstänkte. Nu har jag fått det bekräftat. Jag gick hem och lyssnade på lite Håkan för att höra om jag blivit omvänd, men njaaa... jag tycker fortfarande att det är rätt kasst på skiva. Han sjunger ju bättre nu än han gjorde när han spelade in låtarna och sådär.
Så Håkan live= ja tack! Håkan på skiva=vi får se. :)

Muggla

Igår var vi på Bergs slussar och såg Olle spela med Magnus Uggla. Det var häftich!!!! Såklart! Fortfarande ganska overkligt och sådär, men coolt som tusan.
Fick dessutom min efterfest, fast det inte skulle vara någon. Jag och "Vart fan är mitt band?"-bandet. Så cool är man ;) Lägger upp fler bilder på bildis. //E

återkommen

Yeeez, man är då återkommen från en vecka på timmernabben med förtjusande barn, förtjusande ledare och förtjusande människor i allmänhet. Barnen var råcoola och gjorde en glad stup i kvarten med sina kloka ord (skrev "glada år" när jag skulle skriva "kloka ord", vad beror det på?) och kramar!

Strax ska vi åka till Bergs slussar för konsert med Håkan Hellström och Magnus Uggla! Det kommer bli fräckt skulle jag misstänka! //E


Hanna, är för mig som en liten kusin eller en lillasyster. Love her to bits!!! Rufsigt lockigt hår, smutsiga fötter, smutsiga kläder och en rosa ballong. <3 Grymt smart är hon också, och världens gosigaste!


Debora, som ville heta Amanda, bestämd och envis och alldeles underbar. Kan man annat än smälta när en sån här liten lockig tjej skriker: HEJ ELIN! Och vinkar med världens största leende varje morgon?!
På slutmötet fick man gå fram och berätta om något viktigt som hänt på lägret, och inför alla deltagare går hon fram till mikrofonen och säger:
"Jag stod på ett ben och hoppade hopprep, tio!" För hon hade stått på ett ben på fritt fram, ett moment där barnen inför de andra barnen får visa nått de kan, och hon lärde sig hoppa långhopprep och kunde göra tio hopp! Jag fick tårar i ögonen! :D

NorspolsH-K fick en väldigt fin fiol i studentpresent och här håller hon som bäst på att övar på norspols (Röråspols), hon är en naturbegåvning! :D Synd att a-strängen har gått av nu, H-K, du får fixa't! Bingsjö 09, don't forget!

Har äntligen gjort slag i saken och skaffat en seriös e-mail adress: elin.haggberg@hotmail.com ! Nästan pensionspoäng på det!

Lista: detta har hänt

  • Bodde med H-K och Eric, spelade monopol med Ella och Alex, åt chokladpuddig, såg på film, spelade fiol, gick på stan. Hade det väldigt fint. Saknar !<3
  • Var i stugan, spelade kort, solade, badade, träffade familj, släkt och vänner.
  • Bingsjö!!! Sjöng med Glädzi (Jag, Emma, Tove och Hanna), spelade fiol, var med på Rapport osv.
  • Jobbade på fritids i Sjugare några dagar, lekte vinken, åkte och badade, fixade mat. Underbara små änglabarn :)
  • Åkte till Falun en sväng, sov hos Aggie, träffade bl Emma, Liz, Wallis, Arvid, Lollo och Högbergskan, gick på klubb underbar och dansade och drack gin&tonic. Wallis tyckte min nya frisyr var sexig, bara en sån sak. ;)
  • Såg Sex and the city filmen med mamma, Etti och Björn (som mest ville dö)
  • Filosoferat över livets alla skeden, alldeles för mycket tid att tänka i sommarstugan. Suttit på ljugarbänken med en piprökande pappa och druckigt rödvin och lyssnat på barndomsminnen.
  • Läst en massa halvkassa böcker. Trista deckare och plastiga chiclits.
  • Tillsist klämde vi in oss i bilen, överbeklamrade av packning. Det var rena undret att vi kom fram välbehållna!

Hejhej Lkpg!

Har haft en härligt somrig semester i Dalarna. Som numer är ett resemål och inte en hemort. So sad. Här hemma i radhuset är det kvavande hett på mitt rum, detta hus är inte gjort för att vistas i när det är 25 grader varmt. Oh no!

Ska väl ge lite mer detaljerade rapporter om mina whereabouts senare, men inte nu för det är så varmt så varmt. Ska ladda in de få bilderna som vistas i min kamera också. Har inte fotat så mycket, jag har bara.. varit. Så det blir nog inte mycket att hänga i julgranen. Men jag ska göra en lista sen över allt jag gjort. Hejsvej!//E

Ps! Orkade inte kolla igenom bilddagboken, to much. Det räckte med alla bloggar man missat. Men någon dag kommer det väl regna så då får jag fixa't! Ds!

Pps! Under min semester hade tre personer kommenterat mitt belville-inlägg, som jag lade upp för jättejättelängesen. Vadan detta? Tydligen är den blå féen värd 500spänn.. eller mer. Se där! Dds!

RSS 2.0