Sommarstugeblogg 2

Hej igen.
Idag är det inte rikigt lika varmt och soligt som igår. Men det är bra ursäkt för att såfta ännu lite mer.. liksom. :P Tänk egentligen vad hightec det är att man kan blogga från en stuga i skogen. Här finns varken rinnande vatten eller telefon (mobil bara, alltså) och ÄNDÅ så kan jag skicka ut en hälsning för hela världen att läsa, även om det kanske är typ 6-12 personer som läser det så KAN hela världen läsa det, om dom vill och har tillgång till en dator. Tänk iallafall vad hightec världen är. Till och med jag kan MMSa och allt såntdär coolt numera. :)

Idag ska vi på loppis, hiieey! :D

Ha det så bra. Pusselipussis!

Sommarstugeblogg

Hej svej i solen.
Sitter och bloggar vid det stora träbordet i Ensen, vår sommarstuga. Imorse sprang jag uppe på åsarna och det var jättevackert. :) Sen tog jag ett dopp i sjön och det var jättevarmt och alldeles spegelblankt. Det är sommar.
Har solat idag på bryggan och fått JÄTTEMYCKE färg. Sånt gillar jag. Man sätter sig i solstolen och läser lite bok och heltplötsligt har man fått en massa färg. :) Sen tar man ett dopp i det blå. Svensk sommaridyll, eller hur?
Denna vecka är det Classic Car Week i Rättvik, så det bli ut och kolla på cruising på Tisdag, inte det roligaste jag vet så kanske. Men det är ju roligt med en massa folk och sånt.

Snart är det Frizon! HIEY! :D

Pusskram!

Do you want to be my lover-lobster?

Efter det stora åskvädret när blixten slog ner så har inte internet funkat. Nu har vi köpt ett nytt modem, men antagligen är switchen också sönder. Så nu har vi bara internet på den här datorn, Pappas, det är den jag gillar minst, om man säger så. Buhu.. Men men.. det får Petter fixa. :P

Det är så varmt idag så hälften vore nog. Det är så varmt att man inte ens kan vara ute i bikini och helt enkelt MÅSTE sitta inne för att inte förgås. Herreguschan.

Hannah har varit här. Hiey! :) Vi lyckades roa oss UTAN internet, amazing right?

Nej, vi ses i solen ! PUSSS!

Så vad ska man hitta på en dag som denna

Här sitter jag. Framför datorn. Det är måndag, det är sommalov, det är soligt och det är varmt. Jag sitter här, ensam i ett stoooort hus. Då är frågan, vad ska man hitta på? Jo, det ska jag berätta. Man kan försöka ladda in lite fina bilder i sin telefon, det lyckades faktiskt. (nu har jag den där fina bilden på mig och hannah som bakgrund. finis), man kan chatta med människor på MSN, någon sorts social faktor har det ju ändå. Man kan öva fiol, jonglera, sjunga, spela gitarr och äta mat. Något av allt detta tänker jag ta för mig nu.. faktiskt. Men sanning att säga, så har jag inget att göra idag OCH DET ÄR SKÖNT (faktiskt.)

Så var man hemma igen..

Har bott hos Emma i en vecka, men nu är de dagarna över. Idag kom jag hem till vår vita villa igen. Skönt på ett sätt, såklart, men lite ensamt och allt såntdär också. ;) Men Olle är ju hemma.
Dansbandsveckan är kanske en aning "överdriven" av många, jag ska inte påstå att jag är beskviken men det är liksom inte riktigt så mycket paaartyyy som man tror när man lyssnar på alla. Men det var kul. :) Jag och Emma vet hur man roar sig, även om man inte har några vänner. ;) Men vi insåg faktiskt att vi hade vänner, ändå.. helt otroligt.
Vi hängde mest med Malin (bilden där under. Bloggad från "Matssons" lägenhet :P), Habibbi (aka Patrik), Råågärr, Joel och Lelle, Henkeman och så deras polers typ. ;)
Livet blir inte roligare än man gör sig, liksomme! :)

Humma.. nu har jag en massa dagar här framöver som jag måste lyckas fördriva utan varken mål eller mening, typ. Undrar vad man ska hitta på? Sitta framför datorn/TV:n i en massa dagar i sträck känns liksom inte så värst lockande. Idé någon? Jaja..
Gosh, måste räkna ut min ekonomi. Det känns som om jag gjort slut på en massa pengar, även fast jag egentligen kanske itne har det. Typ. :P Money money money, is not so funny, in Elins world.

Oj, ganska långt inlägg. ;) Byyye


Malin är på internet

73727-54
MAAAALLIIIIINNN!!!


Jasså minsann, det är Lasse Stefanz ikväll?

Ja, the word is out att det är Lasse Stefanz ikväll.. inte mitt favorit band of all times kanske. Men ett heeelt okej band, säkert.. eller nått..eller inte. Aaaah!
Igår ringde Keso helt plötsligt och sa att han, Anna och Wallis kört hit. Det var kul. Tyvärr var det inte så värstans mycket party på gång, synd där. Men vi cruisade i deras fiiiina bil (raggarvarvet, yeeeaah). Alla lyssnade på raggarmusik i sina bilar, vi dunkade "Visa från Utanmyra" och "Bergakungenssal", det kallar jag maffigt. Basen dundrade så man trodde hela bilen skulle gå sönder.

Jag och Emma är fortfarande på jakt efter en bandspelare, och det ljusnar mår jag säga. Lite grann iallafall. Man kan ju säga att det är tur att internet finns, teknikens under. :)

Tandläkarna i Malung är inte snälla, jag ska dit klockan halv åtta imorn! HALV ÅTTA! Vem är uppe så tidigt på sommarlovet? Inte jag iallafall. Gosh. Det kommer inte bli kul kan jag ju upplysa om.. Suck och pust.

Ha så kul i sommaren! PUSSSS!

Falunstreet och dansbandsvecka

Hejsvej Henning. Det har gått ett tag sen jag bloggade, men tanke på att jag brukar blogga nääästan varje dag. Iallafall nu på sommaren har jag gjort det. :) Men ni förstår att jag har varit i Falun på Falunstreet, som jag skrev i bloggen innan jag åkte. Det var hemskt kul. Vi kom på fredagen, då gick vi och lämnade våra don hos Liz mormor och morfar och sen hängde vi nere på stan where all the action was. Först hängde vi runt allmänt, sen såg vi lite på nått band. Sen satt jag och Emma och pratade med Olle på en gräsmatta i X antal minuter ;) (Olle är en så söt så). Sen gick på party hos Lotta, det var sååft. Då trollade Johan för mig och Albin och seriöst så var det det coolaste jag sett. Han är min IDOL för evig tid. Dessutom är han grym på att beatboxa.
Nästa dag hade vi picknick med Liz familj, det var mys. Sen såg vi på alla de cooola konserterna. Nobrakos, Cavalince, Plasmic Ocean och Mozkovitch. Jag stod längst fram på Mozkovitch och har därför ont i både revben och överarmar. Ujuj, det är ganska coolt att bli helt mörbultad av en Mozkovitchkonsert, jag tycker det är mäkta häftigt iallafall. :)

Nu är det dansbandsvecka, yeah! Jag bor hos Emma och vi siktar mot en vecka med party, vänner, musik, jonglering, såpbubblor (såklart) och heeelst en bandspelare. (Vi blev så avundsjuka när vi såg Annas och Cecilias!! Så vi vill också ha en!!!!!). Men men.. Se ya all ! :D Bye!

Ps! Jag ska på Frizon, det ska du med tycker jag! :D Ds!

Intresseklubben kan anteckna..

... att jag äntligen köpt min mobil! Hiey! :D Den ligger nere i köket och laddar i detta nu. OMG, känns nästan lite läskigt på nått sätt... Har ju aldrig haft en ny mobil liksom, eller jo, när jag köpte min första.. 3310, den var ny. Det var rätt stort. Minns såväl när jag smsade första gången och allt såntdär. Ojojoj, vilka tider. Men den här är ju liksom hipp! :) Ja, tänkte bara säga det.

Idag bär det av mot nya järva mål

Idag ska jag, förhoppningsvis, äntligen få köpa min lilla vita mobil. Expert klantade sig med beställningen så den fanns inte i onsdags när jag var in, men IDAG ska den finnas annars blir det moooord. Or not.

Så, idag bär det av till Falun för att hänga på Falun Street, det blir hippt vill jag lova. No Brakes, Cavalince och Mozkovitch (för att nämna några.) Det blir rock n' roll all night long.
Sen är det dansbandsvecka som gäller, då ska jag bo hemma hos Emschlabem och då är det party all night long som gäller :) Ojojoj, när ska man sova undrar ni? Jo, på dagarna. :P

Ja, så vi hörs någon dag!
Puss och kram rockbanan!



Tjuvlyssnat.se

Hittade en rolig blogg idag som heter: www.tjuvlyssnat.se , dom tjuvlyssnar på människor och publicerar deras samtal. Hejdlöst kul måste jag då säga! Här är ett smakprov:

"Midsommarfirande, Blidö


Tant 70+ (tittar på en kvinna utan skor): Jag skulle aldrig kunna gå barfota!
Kvinna 45+: Nej...
Tant 70+: Jag skulle få alldeles ont i fötterna! Och tänk imorse såg jag en tjej springa barfota på asfalten, i full fart! Jag kan inte förstå hur hon kunde!
Gubbe 70+: Hon kanske var från Afrika?
Tant 70+: Neej, det var hon inte...hon såg inte ut som någon hottentott i alla fall!
Kvinna 45+: Men mamma!! (Mumlar något ohörbart och ger tanten menande blickar).
Tant 70+: Vaddå?! Varför får jag inte säga hottentott?!
Kvinna 45+: Schhh!!
(Paus).
Tant 70+ (skriker): HOTTENTOTT!"

(kul)

Nu ska jag städa efter konstens alla regler. Hejdå!


Jag måste bara få hylla...

Tim Burton!! Denne mästare som skapat: Nightmare before Christmas, Corps Bride, Big Fish (bara för att nämna några).
Jag kände för att hylla honom idag, för jag tittade på Big Fish och den är väldigt bra. En sån där sorglig film som ändå är sådär fin och rolig så man slår av med en varm känsla i magen. Tim Burton lyckas liksom förena saga med fakta.. magi med förnuft.. tårar med skratt. Vad kan man säga? Han är ett geni och han gör att man tror på såväl magins som sagans kraft. Jag gillar sånt. Har väl alltid varit lite utav en "sago-freak".., eller man ska säga.

Dagens hyllning alltså: Tim Burton!

Nybakat wienerbröd, lite regn, jonglering och Nobrakos

Ja, det kan summera min resa till Dala-Järna, mostely. Det var såååft, så att säga. Jag och Henkeman hälsade på deras stuga och gick ut på en udde. Jag, Hänke, Råbban och David (aka Schusinen) hängde i Henrics vardagsrum och jonglerade, lyssna på musik, spelade musik och henric skrämde livet ur mig med den läskiga masken.. som han skrämt de flesta med. Uuuusch, men jag kan erkänna att den är bra om man vill skrämmas. Precis när jag och Råbärt höll på att dö av trötthet drog vi till Svanbergs, de hade inga munkar men vi köpte 8 nybakade och rykande färska wienerbröd, men det var gott må jag säga. Emaus är ett mysigt place, det kan inte förnekas. :)

På väg hem träffade jag Andreas, Dott och Hanna från konfan! OMG, vilken tajming! Det var skitkul!! :D Jag skickade ett litet brev (på en tom naturgodispåse) till Johan, Marc och Therese som också ska vara faddrar på lägret där uppe som börjar snart. Åhh, jag vill också vara fadder, men my time will come. :)

Det var det. Buss och kran!

Lets go and throw all the songs we know into the sea you and me

Dagens musik:
Jason
Well open up your mind and see like me
open up your plans and damn you're free
(Hannah inspiration)

Jamie
Will you let me romanticise
the beauty in the London skies

Knutna Nävar
Vi bringar ett leve till minne av Stalin
Den stålhårde kämpen, vår vän o Kamrat!
(Hannah ispiration igen)


(Nästan som en "musikblogg", eller?)


Arbetarbröder vi måste bilda ett kommunistiskt parti

När alla tror att man är kommunist är det ganska kul att driva om kommunismen. Jag känner att alla måste lyssna och gilla Sången om Stalin med Knutna Nävar! :)

Stalin är din kompis, inte vara rädd
Hammaren och Skäran, älska kommunism!


How did you know, cause I never told. You found out!

We've got a crush on you, Aaron Carter! :D
Nejmen kommer ni inte ihåg den kära gammla tiden på lågstadiet när man var kär i Aaron Carter? Jag och Hannah var det iallafall! :) Dessutom var man helt övertygad om att man faktiskt skulle kunna bli ihop med honom.. :) Gulligt värre.


Har ni hört Thailänsk smörpop? Nejmen då är det dags! kit teung chun mai wae-laa tee ter mai jer jer gun gup chun!

Ja, jag och Hannah har liksom inte så mycket att roa oss med.. men ändå! :)

Elin och Hannah photosession



Elin och Hannah: Designers, fotografer och modeller.



Milano, Paris, London: Here we come! :D

Wishlist

Jag och Hannah "internetshoppar" :)

Vill just nu allra mest ha:





Haha, inresseklubben antecknar .. :)


Jag liknar allra mest en get, men mamma säger jag är det finaste hon vet.



James och Jojje... Det är för stort för att beskriva. Bubbel i magen, skak i knäna. Omg!

Bingsjö! :D Det var skoj, må jag säga! :)



Hiiey! Sommarjobbet är slut... men ändå är det lite sorgligt. :) Men Malin, vi ska ju leka i sommar! :D Men vet ni vad? HANNAH ÄR HÄR! Förstå min lycka och min glädje. Och vänner, vi missar inte Fred och kärlek vi DISSAR fred och kärlek! Peace! //Elin


I scream you scream we all scream for icecream

Ohhh nooo! Jag har BRUTIT mitt mjölk-uppehåll. Jag åt idag majonäs på mina fiskpinnar, utan att tänka efter. Sen kom jag på, efter jag ätit 2/3 att det antagligen är mjölk i majonäs. Och det var det, mjölkpulver. Ajsing. Men egentligen spelar det väl inte så stor roll? Jag har provat i nääästan 4 veckor utan resultat. Ehe. Så jag borde väl helt enkelt kunna sluta nu? I miss milk!!! Just nu känns det väääldigt jobbigt att prova glutenfritt också.. det känns inte som om det är det liksom. Det känns bara meningslöst. Men men.. man ska aldrig säga aldrig. hm. Tänker inte börja med det förrän skolan börjar, iallafall.

Idag var det outhärdligt varmt i rabatterna vill jag lova.. usch det var så man fick huvudvärk och bara ville lägga sig ner och .. sova. :) Men imorn ska jag bara jobba HALV dag sen är det Bingsjö! Hiiieeey! :D

Torsdag: James och Jojje! It's really close now... Gosh!

Jajajaja...
Live's a garden. Dig it!



Elin goes matblogg

Kära bloggläsare, vänner, bekanta och övriga människor på denna jord. Idag har jag insett att jag INTE är helt hopplös när det gäller mat. Jag skrev ju att jag ville göra en qorngryta med curry och ris med mjölkfri kladdkaka till efterrätt. Och tro det eller ej, så gjorde jag denna utsökta meny. JAG, Elin "misslyckad" H i köket är numera Elin "Miss Lyckad" H i köket. Jag improviserade ihop en måltid som smakade SUPERB! :D Ojojoj.. stoltheten har inga gränser mina damer och herrar. Detta är receptet:

Ingridienser:
1 påse qorn, färdiggjorda bitar (djupfryst)
Frysta wookgrönsaker
Matlagningsgrädde (min var mjölkfri)
Ris
Ingridienser till kladdkaka (jag använde mig av Rober och Henrics emminenta recept)

Gör såhär:
Slå på ugnen på 175 grader
Börja koka riset.
Gör iordning kladdkakesmeten och ställ in i ugnen.
Häll lite olja i en wookpanna och häll i qornbitarna.  När de blivit lite varma häller du i wookgrönsakerna. Låt dessa steka tills de är klara. (Ta av riset och ta ut kladdkakan och låt den kallna lite).
Häll i matlagningsgrädde i wookpannan (låg värme, typ 2an). Rör om och krydda med curry. Låt pannan stå på spisen i ca 5 minuter och rör hela tiden om. Sedan är det bara att servera! :D

Det var allt från Elin, the hemmafru! Godnatt!

Försökte komma på en bra rubrik men kom inte på någon

Idag var det då återigen måndag, känns som om det var måndag alldeles nyss? Oj, vad veckorna går. Helt plötsligt är det sista veckan på jobbet. Denna efterlängtade vecka. :) Jissesamalia, på Onsdag är det Bingsjö och på torsdag: James&Jojje på Rättviksparken!! OMG!!! (Ella, this will be a special day in our lives).

Kommer ändå sakna jobbet lite grann, den där garantin på sysselsättning, socialtumgänge, utomhusvistelse och pengar pengar pengar. Höll nästan på att impulsköpa the mobil of my dreams idag (den som jag ska köpa direkt jag får resten av lönen), men jag hejdade mig. Skulle haft typ hundra spänn kvar på kontot då, så det kanske inte vore så smart om jag nu inte får nåmer pengar förrän efter db-veckan! Dessutom hade jag verkligen inte kunnat åka på Fred och Kärlek (om jag nu ska det.) Tur att jag hejdade mig.. :)

Undrar vad man ska laga för mat idag? Funderar på en qorn-gryta med curry och ris. Mjölkfri kladdkaka till efterätt med mjölkfri vaniljsås. Oj va gott det lät. Hoppas jag orkar göra det också. Middag för en, beställd! Bye!

Come sunday please come sunday, that's the day

Idag är det söndag och det finns inte mycket mer att säga om den saken. Jag och Olle är ensamma hemma och vi sitter och hänger framför "tonåringens bästa vän", datorn! Hehehe. Tänkte kolla på "Mirror mirror" klockan 15 på barnkanalen. Kommer ni ihåg det? Det där australienska programet som gått på Sommarlovsmorgon sen urminnes tider. En massa barn som åker genom en spegel tillbaka i tiden. Väldigt nostalgiskt. :) Annars tänker jag faktiskt inte göra nååågonting idag. För imorn ska jag börja jobba igen, SISTA VECKAN! (Shit va det har går fort). Så nu gäller det att ladda.. :)

Igår kom lite boys and girls hit och vi tittade på film "Tjenare Kungen" och "Phantom of the Opera". Helt okej filmer faktiskt. Älskar musikal och Fantomen var ingen besvikelse, snygga dansnummer, jättevackra låtar, mäktig musik. Helt rätt, helt enkelt. :)


See you later, tater! (Kanske man skulle sola lite på altanen?)


My garden kicks grASS!

Okej, så hon ringde tillslut. Så nu har jag tittat på små tjejer (11-12 år) som spelar fotboll, eller egentligen kollade jag väl mest  på Liz som sprang runt och försökte att hålla sig nära bollen men inte ivägen för den. Inga gula kort... synd. ;) Jag och Emma hjälpte Roger att välja ut "matchens lirare" också, det var häftigt. Roger hade en walkie-talkie (ooouuuu). ;)

Ikväll kommer Liz, Emma och förhoppningsvis fler och ser på film. Jag har vänner! Hurray! Just nu är det så tomt.. och tyst här i mitt "lilla" hus. Scaaarrry.. ! :) Better get used to it, liksom..

And so on..

Everyone goes away in the end

Min familj ska snart åka till stugan, då är det bara jag och Olle kvar. Betryggande. Jag ska alltså vara själv (med olle) i en och en halv vecka. Det kommer bli en pers. Jag ska komma ihåg att vattna blommorna, mata kaninen, städa, diska, laga mat, handla, tvätta och allt detta ska ske på min minimala fritid när jag inte jobbar. Suck och pust. Men det kommer säkert bli jättebra..or not! Hahahaha!

Imorse när jag vaknade insåg jag att det säkert var tidigt, typ halv nio säkert eller nått sånt. Så jag la mig på kudden och pressade fram lite mer sömn, typ en och en halv timme (kändes det som). Sen gick jag upp, glad i hågen med tron på att klockan säkert var minst tio. I TV rummet kastade jag ett öga på klockan 8.35. Det är bekräftat, jag är en skam för världens tonåringar.

Har äntligen läst ut min 3-i-1 Sagan om Ringen-bok som jag "bara haft slutet kvar" på i typ  månader! Nu har jag börjat läsa en bok om Rom, på pappas rekomendation. Den är väldigt tjock, just like I like it.

Ja! Jag håller på att dö av tristess, så förlåt att jag babblar om oviktiga saker! Emma! Kan du ringa mig så vi kan se Liz in action med visselpipa och allt! Jag måååste ut ur husi och träffa lite folk... RING MIG!!

RSS 2.0