Typ som igår alltså..

Ligger i gräset, på en handduk, med mitt röda paraply som solskydd för datorn. Funkar kanon, det enda som är minus är att min batteritid blir rätt kort eftersom jag måste ha full styrka på skärmen för att se något annat än min egen spegelbild ;)
Har konfirmerat mina kära englandskonfirmander idag, det var en superfin konfirmation. :)
Men när jag kom hem var det av med klänning, på med bikini och sen ut i solstolen. Går ju inte att göra mycket annat. Men jag är liiite för rastlös för att ligga och pressa, måste göra något samtidigt. Typ som nu, surfa och sola ryggen på samma gång. ;)


om ni undrar vad detta är för konstverk så är det en webcam bild av mig i detta nu, tagen i skype eftersom jag inte har något webcamprogram (misstänker att jag av misstag raderat det i något svagt ögonblick).

Ahhh..

...äntligen städat klart så jag kan lägga mig i en solstol i trädgården. Solen strålar, himlen är blå, huset är outhärdligt varmt. Ligger under ett parasoll så jag ska kunna se skärmen ;)
Ska nu börjar skriva på mitt personliga brev till au pair ansökningen. Och sola benen lite samtidigt.

Det hääär är liiivet.

http://www.expressen.se/polopoly_fs/1.644832!slot100slotWide75ArticleFull/3447786819.jpg
21 juni ska jag dit, Sardinien! Längtar!

Man gör aldrig som man tänkt...


 - Varför petar kor sig i näsan med tungan?
 - För att dom kan!
Foto av mig.

Hade idag tänkt att jag skulle städa mitt rum efter konstens alla, och sen sätta mig med mitt personliga aupair brev. Men nu ska jag åka till stan med mamsen, så hitills har jag bara packat ur min resväska och bäddat sängen. Men men.. det där löööser sig. Det finns ju alltid en morgon dag ;)
Ikväll är det personalfest och avtackning.

hej! //E

Yoyoyo time to go

Jag är så ofantligt seg, att jag trots denna sovmorgon nu ändå har bråttom, hur lyckas man?
Hade ju tänkt att jag skulle hinna massa grejer denna morgon. Men men.. måste duscha, äta frukost och sen ta bussen till jobbet. Konfaredovisningar idag! Sen imorgon är jag leeedig, och så har vi personalfest på kvällen! Då ska jag avtackas från mitt jobb. Spännande. Sen är jag ledig lördag och konfirmation på söndag. SEN är det mer eller mindre klart! :)

Så nu vet ni det.

Hej! //E

Vad jag bryr mig om nu

är att från samma säng
lyssna till samma regn



Några bilder från England


på äventyr på Londons gator

Värsta lyxen, fick dubbelsäng på hotellet!

Finaste, bästaste Kånken. Här satt vi och hängde på Oxford street och hade tråkigt.

Köpte denna tygkasse på "Primark", som var affären alla älskade. Som gigantiskt Gina Trikot, fast billigare.

Sen åkte vi till finfina Chellington Center, detta var utanför, här bodde massamassa vildkaniner. Watership down!!

Årets bild, eller vad säger ni? Det fanns iallafall fina kor i en hage utanför centret.

Chellington är en gammal engelsk stenkyrka som de helt gjort om till ungdomscenter! Fetnajs vare!

Sen var vi i vår vänförsamling i Barton-le-Clay och där har jag inte jättemycket bilder ifrån.

Kommer kanske upp fler bilder sen.
Lägger upp lite andra bilder på freakout också.
hejsvej! //E


Jag har ätit kött!! (?)




I måndags i England var vi på en blomfestival i en gammal kyrka i en liten "morden i midsummer" by. Där skulle vi äta lunch och jag hade på förväg beställt en vegetarisk rätt. Väl där fick jag min vegetariska rätt, vilket var sallad och en bit paj. Jag petade lite i den innan jag högg in, som man gör för att kolla vad som är i. Men efter halva pajen upptäcker jag något rosa, något ... som såg ut som.. som VAR skinka.
Jag fick en riktig chock. Trodde jag skulle spy, men det gjorde jag inte. Men jag var bra chockad och var inte helt mig själv resten av den dagen. Det är inte säkert att jag åt något av det, men känslan av att ha KUNNAT gjort det. Huuu. Obehagligt. Ni kan jämföra med att ni äter något och upptäcker efter halva att det är mögligt, eller ni hittar en mask i maten som ni kan ha ätit av. Man dör inte av det, men det är himla obehagligt.  //E

Hahahhahahah


"hello elinn i lav you"

Serdar, I lav you too!

Vänner...

... fränder, bekanta och extravaganta. Jag är åter inom Sveriges gränser. Sedan igårkväll, as a matter of fact. Har dock jobbat i eftermiddag, traskat runt på stan och även hälsat på min moder på sjukan.

Men nu är jag i min säng. Bästa stället typ. Har bilder att visa, saker att berätta, men tar det lite peu-en-peu som det heter så fint. Man är trött, man är slut. Men hemma är bra. Hej! //E

Adjö sålänge!!

http://www.fclo.com/pictures/Trunk%20and%20old%20cases.jpg

Nu är jag packad, klar och redo! Mobilen är laddad med musik, väskorna är vägda, ska bara ta en dusch och gå och lägga mig. Sen, imorgon, blir det tidig uppstigning. Vid lunch är jag i London! Yiey! Ska bli så kul! :D

Så nu blir det blogguppehålll på någon vecka sådär tills jag är tillbaka, jag vet att ni kommer bli väldigt ledsna och gråta men det kan inte hjälpas. Jag lovar att knäppa mycket fina kort att visa er när jag kommer hem!!

So long! //E

Har jag kollen?

Min mamma tyckte precis att jag tog det alldeles för lugnt för att vara påväg till england imorgon. Jag har skrivit min packlista, så jag tycker jag har stenkoll. Just nu iallafall ;)

Tack för er hjälp med de fyra orden. Värsta självförtroende boosten ju, man borde fiska sånna grejer lite oftare. ;) Men nu vet jag nog vilka ord jag ska ta. Kom riktigt långt på aupair joxmoxen igår. Har allt klart nu förutom foton och ett brev till familjen. Så.. slutet närmar sig liksom. Att fylla i vilka erfarenheter man har av att ta hand om barn var nog svårast. Så himla knasigt formulär, så jag vette tusan.

Förövrigt regnar det. Och är grått. På väderleksrapporten verkar det se lika dant ut i England i veckan. Tur att jag köpt en kanonfin regnjacka. Hej! //E

Neeeds heeelp.

Kära vänner, i min aupairansökan står följande:
"Imagine your friend had to choose four words from the list below to describe you. Choose the four words they would pick."

Det är ju grymt svårt. Så ni får gärna hjälpa mig! Vilka fyra ord av dessa skulle du beskriva mig med? (man får svara anonymt!)

Good listener  Caring Outgoing Creative Ambitious Generous Intelligent Passionate Modest Optimistic Loyal Happy Hard working Energetic Respectful Physically fit Dependable Spiritual Quiet Thoughtful Funny Affectionate Easy going

DO IT!  //E

En helg senare

Hej alla försummade :)
Har haft finbesök av Max i helgen, och då blire inte mycket bloggning. Lite segt dock att jag jobbade både igår och idag, men men.. är det konfirmation så är det ;) Och idag har det varit familjemässa! Det var jättefint!

I fredags gick jag och mamma en vända på stan och jag köpte en KÅNNNK!! Är grymt nöjd. Dissade hela laptop idén, eftersom 15" kånken inte var för widescreen, som jag har, och därför hade jag fått lov att köpa 17" som enligt mig var för stor. Så det blev en hederlig vanlig kånken, svart med oxblodsröda remmar. Jag är helt sjukt nöjd. Imorgon ska den packas.

Ja, för medan somliga åker på grävmaskinskurs i Tyskland åker andra på konfaläger i England. Jag ska springa runt med konfirmander i London, ha läger på den engelska landsbygden, äta engelsk mat hos engelska tanter m.m. m.m. Ska även se platsen där Morden i Midsummer spelades in! Det ni.

Imorgon blir det nog en del packningsångestinlägg. Nu ska jag börja jobba med min au pair profil. Hej! //E

http://farm3.static.flickr.com/2164/1978964397_864791e391.jpg
http://i.pricerunner.com/img/u2/4/0/13/19/100x100/i618599104s.jpeghttp://i.pricerunner.com/img/u2/4/0/13/19/100x100/i618599104s.jpeghttp://i.pricerunner.com/img/u2/4/0/13/19/100x100/i618599104s.jpeghttp://i.pricerunner.com/img/u2/4/0/13/19/100x100/i618599104s.jpeg
http://www.telegraph.co.uk/telegraph/multimedia/archive/00779/midsomer-murders-fi_779097c.jpg

"Man kan ju inte resa till england utan kånken!"

http://www.skovdenatur.nu/produktbilder/kankenminin.jpghttp://www.kanken.se/images/laptop-gray.png


Kommentaren ovan fick jag från en kollega häromdagen som jag diskuterat med angående att jag vill köpa en kånken att ha som handbagage och ryggsäck på mina kommande resor. Anledningen är att vanliga ryggsäckar antingen är sportiga eller opraktiska. Men denna är både bra utseendemässigt och praktiskt! Det är synd bara att det tydligen är mode nu (??!!). Men men, vad gör väl det.. ;)
Hur som haver väljer jag mellan en vanlig kånken eller möjligen en kånken-laptop (hur bra är inte det liksom?). Färg lutar mot svart, eller svart med oxblodsröda remmar. Men vi får se hur det känns när jag är i affären.
Måste också köpa någon form av tygskor. Lutar mot vanliga svarta låga converse eller några andra enkla. Ja, det är dagens uppgift. Åker strax till stan. Wish me luck!! //E

Jobbet. Stressen. Livet. Döden.

Det är inte mycket som hunnits med denna vecka, eftersom jag jobbat lååånga dagar. Men idag blir det inte en så lång dag, bara till fem, tack och lov. Och imorgon vänner, LEDIG! MEN då ska typ allt fixas, så det blir ingen walk in the park ska ni veta. Är väldigt stressad över au pair ansökningen. Det går så långsamt framåt. Måste. Bli. Klar. Snart! Jissesamalia.

Men EN sak har iallafall ordnats denna vecka, nämligen flygbiljetter till mig själv och fyra fina herrar till solen! Närmare bestämt Sardinien! Lääängtar.

Men nästa vecka, i "Elins jetset-liv", blir det england med konfirmander. Det blir nog också fett. På ett annat sätt. Att rimma är lätt. Som lightkött på spett. Så jag sammanfattar: stressad, jobbar, england, au pair, solen! //E

Loppisfynden


Maries väska! Tyvärr pajjade det övre handtaget på tåget. Måste laga.. hm... (20 spänns)


Heta solbrillooor! Helt nya! 10 spänns!


Sims 2 expansioner!! 50 spänn styck, kostar 200 spänn styck i affären. Perfekt till sommaren ;)


och tillsist min favvisfilm Sofia Coppolas "Marie Antoinette"! 20 spänn.

På söndagen köpte jag emaljmuggar. De skramlade bra hela vägen hem så alla vände sig om!
C'est tout! //E


Faluhelgen i bilder! Del 2.

Kvällen fortsatte alltså med grillkväll hos Andreas (aka Teknik-Andreas)..


"Anna, Hanna, släpp in mig (H)Anna. Jag förfryser rabantosten!"

Andreas var glad... :)

Wallis agerade Spotify-DJ, det blev soul !

Jag försökte mest se cool ut.. ehh.

"Fingret-på-näsan" är ju en fett het pose. Det kan ni ju testa...

Man kan ha kul med kameror...

Play that funky music, Wallis!

Andreas, the owner of the vardagsrum, och Klas. Kalas-Klas. Han gillar att festa.

Kvällen avslutades på Rådhusgården.

Vi träffade även snyggsnygga Aggie, som har så otroligt snygg frisyr! Vilken brud.

Söndag:

Hanna vaken, klädd och redo för promenad till loppis och svärföräldrar. Alfons fick inte följa med.

Jag hade på mig mina nya loppisbrillor!  Nytvättat hår också. Fräääscht som fan.

På Gullnäs träffade vi Andreas och Anna, som gillade loppis och varmkorv.

Det fanns en hel del najsiga grejer på loppisen...

Dessa king-kong handskar med inbyggt gorillavrål får avsluta denna bildserie.

För sedan började det regna, vi hittade en buss som vi hoppade på. Sen drack vi te och försökte kolla på skräckfilm, men den var kass och jobbig. Sen gick vi till mitt tåg och sen var det hemresa. Där träffade jag på Emma Goop, så det var ju kul. Läste även ut Selma Lagerlöfs "En Herrgårdssägen" som snälla H-K gav mig! Otroligt fin bok, som jag ska göra film av någon gång. Hej! //E

Faluhelgen i bilder! Del 1.

På fredagskvällen kollade jag, Hanna och Emma på "Låt den rätte komma in". En film jag gillade, även om en del dialoger kändes lite sådär :P Det bästa mer det hela var ändå min expertis på vampyrism, eller hur H-K?
http://www.megablogg.se/wp-content/uploads/2009/03/18.jpg "Jag lever på blod"

Lördag:

Elin und...

... Hattori Hanzo ger sig ut.

Elsborg hade förvandlats till en enda stor loppmarknad. Fantastiskt !

Breakfast in Berlin spelade vid ån. Fina grejer!

Fina Falun <3

Det var fint och solen sken!

Vi hittade Wallis! Fika på bryggan!

Vi mötte även Peter André!

Motljuset var ett faktum.

Den stora frågan är ju ändå: "Vem kysste Elin, bakom ryggen på Marie?". Marie, var är du?

Sen gick jag, Wallis och Hannis till knarkarkvarten för att göra lite marinad och sånt.

Wallis bakom pilatesbollen. Wallis tyckte det skulle bli väldigt kul att grilla :)

Forsättning följer...


Fina Dalarna <3

Jag är i Falun!
Jag har tagit massa picos på på allt, så jag visar det sen. Orkar ändå inte skriva allt.

Men dalarna är fint och jag har fina vänner och ja... i eftermiddag ska jag hemmåt. Hej!


Got to do this!

Alltså, är så opepp på att blogga för att
 1. Blogg.se är så sjukt sega och jobbiga och krångliga!!!
 2. Ingen kommenterar (just nu, eftersom jag gör så tråkiga inlägg, jag vet)
 3. Jag har ingen inspiration

Men, anyhow, jag borde verkligen gå ur sängen nu, och slå in paket till min käre far! Han fyller år imörrrn! Sen borde jag lägga ner något iallafall i en väska, för imorgon ska jag åka till Falun direkt efter workyworky.


Filosofera på ett berg!

Snabbt

Ska precis draga iväg till vår kyrkas förskola för att lära ut en sång! Ska bara säga att:
 det regnar, yiey.............
 har inte ont i handleden längre!
 är inte lika förkyld längre!
 imorgon ska jag till Falun!
 ikväll ska det kirras resa till soooolen//E

Alltså.. nej

Har kommit in i någon form av fas två förkylning, med total nästäppa, hosta och bara allmänt bläääääääää... men jag har varit på jobbet precis hela dagen. så...
måste sova nu.
hej!

Men aj!?

Skulle bära ner en madrass för källartrappen, och så snubblade jag på en hög med kläder och ramlade. Vi har tagit bort vårt trappräcke på utsidan, så jag ramlade liksom av trappen och rakt ner i golvet, en fallhöjd på någon meter sådär. AJ! Det gjorde bannemig ont! Kommer få världens blåmärke. Det dumma var att jag tog i mig med handen (som man såklart gör) så nu värker min handled så innibomben. Don't like.

Var hursomahaver på jobbet idag och jobbade. Det var ganska jobbigt. Närå, det var produktivt. Men jag är fortfarande förkyld, då är det lite tuffare än annars liksom. Försökte bygga korthus med hyperaktiva 6-åringar. Det gick iiinte bra. Korten var för nya och hala och killarna tyckte det var lite för spännande att se om det skulle rasa om man pustade högt eller stötte till bordet ;)

Jaja.. ajajaj. hej! //E

Vad göra?

Just nu gör jag ingenting. Jag ligger under mitt täcke. Jag msnar med en knappt närvarande H-K som antagligen pluggar, lagar mat eller yogar. Lyssnar på underbar musik. Fick precis 9/10 rätt på ett Star Wars quiz på facebook. Men facebook är tråkigt just nu (och ja, jag är en fully blown facebooknörd nuförtin). Jag har ätit middag. Jag har spa:at mina fötter, och målat om mina regnbågsnaglar (mina fötter är så sjuuukt mjuka. Du skulle vilja känna, tro mig).

Egentligen väntar jag. På ett litet pling i telefonen från en viss fin man :) Men vad ska jag göra fram tills dess? Fota? Kolla på kulturprogram på svt play? Titta upp i taket? Läsa "Veronika bestämmer sig för att dö" av Paulo Cohelo?
Alternativen är många..... Låtar mot svtplay.. //E

Elin gillar detta!

http://www.ica.se/img_archive/butiker/mustaschkampen08.jpg

Jag kan ju inte låta bli att känna att Mustaschkampen är den bästa kampanjen för insamling till cancerforskning like EVER. Rosabandet liksom, släng dig i väggen.
På det hela taget går det ut på att odla mustasch och samla in pengar till cancerfonden till förmån för prostatacancern.
Till exempel kan man stödja mannen ovan, som har insamlingen: Andys Ansade Ansiktsår.
Hade jag tänkt på det tidigare hade jag haft en egen insamling, för man får ha det även om man inte kan odla mustasch. Men det är tyvärr försent.

Fina grejer! Hej! //E


sjukdag



Jag är hemma från jobbet idag. Vilket är det värsta jag vet. Brukar rätt ofta jobba även om jag är lite sjuk. Men nu var jag ändå tillräckligt vuxen för att inse att det nog är värt att vara hemma en dag och bli frisk, istället för att riskera att bli hemma igen i slutet av veckan.

Har legat däckad hela helgen, mycket tråkigt. Speciellt eftersom det varit långhelg och kanonväder. Men jag har spenderat tiden med Pushing Daisies, Pippi Långstrump, Marie Antoinette, Masjävlar m.m. Även med Paulo Cohelo.

Dagens på Spotify: Final Fantasy och Eric Clapton unplugged.

Utflykt till Söderköping på 1:a Maj! [Del 2]


Direkt när vi kom till Söderköping spanade jag in paviljongen på berget!

Så efter glassen började jag och mina bröder en liten promenix upp dit!

Lite rast på en bänk...

Vi närmar oss...

En ekorre hade hittat en glassbägare, ekorren var väldigt söt :)

Från toppen av berget blickade vi ut över Söderköping...

Jaao..

Framme!

Jon hade fullt upp att svara på alla Grattis-sms han fick ;)

Sen gick vi ner ...

Ja, det var det det. //E

Utflykt till Söderköping på 1:a Maj! [Del 1]


Denne lille herre fyllde 15 år igår, det firade vi med paket och sånt såklart, men även utflykt!

Lillebror Petter och en P-skylt.

Utflykten gick till otroligt fina Söderköping, som ser ut som hämtad ur en Astrid Lindgren film! Gillar't!

Vårt huvudsakliga resmål var "Smultronstället", ett glasställe med rykte! Först blev men bordsplacerade!

Sen kom det svåraste, att välja glass ur de enorma menyerna med jättefina bilder och jättegoda glassar!

Jag är i valet och kvalet....

Mammas val föll på "Mary Poppins" - med polkaglass, grädde m.m.

Jons glass hette "Grand Prix"!

Pappa valde "Dumle kola", den enda glassen som trots allt var lagom stor ;)

Petters glass rykte!!! Den hette "Versuvius". Mycket spejsigt!!

Som tur var fanns en perfekt glass till mig, som varken orkar mycket eller gillar glass, egentligen.
Den hette "Lemone", det var hallonsorbet, jordgubbar, banan, annanas och flädesorbet. Bad att få lite grädde på toppen och sen var jag nöjd.

Nästa del i resan blir en strapats jag och mina brorsor gjorde....//E

Kul liv

Imorse efter vi sjungit födelsedagssång för lilljonsson som fyller 15 år idag:

Jag: Usch, jag mår inte bra. Låg och kallsvettades hela natten och mådde illa!
Pappa: Haha, du har fått svininfluensan.

RSS 2.0