Bara en massa pretto-tjafs!

En dag ska det bli bättre, då ska jag vakna och vilja gå upp. Utan att stirra i ut i intet hur länge som helst. Utan att kroppen känns hur tung som helst. En dag ska jag vakna, solen ska skina och allt är ... bra.
Jag vill bara pyssla, klistra, klippa, tejpa.... allt mörkt ska täckas med glitterlim. Kan man bli pysselberoende? (ja..)
En dag ska jag skriva glada saker i bloggen, som förrut, och jag ska orka saker som förrut. Så don't worry, I'll be fine. Så småningom. Om ett tag. Senare. Sen.... en dag.

Nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej nej!!!!!!!!

(Mars, jag längtar efter mars. Jag längtar efter dig. Jag saknar dig. Lånt långt borta, för långt borta. Jag vill vara nära nära. Nära dig! Nu!)

Jag måste skriva nått

Någonstans finns det ett ställe där jag vill vara just i detta nu. Men jag vet inte vart det är.... Vill-inte-vara-någonstans-känslan.. usch.
På kvällen vill jag inte somna och på morgonen vill jag inte vakna. Allt är konstigt, jag vet inte vad jag ska skriva. Så.. jag låter bli.


Lista: Saker som gör mig glad

 • Kramar. Fick många kramar igår och det kändes bra.
 • Komplimanger. :)
 • Dalawrap, Ice Cream Float och en massa skratt på Slaggis.
 • Hasse Ö på friskis.
 • Fina papper och fotografier
 • Brev i postlådan från fina vänner
 • Nya stövlar (Vad man än sätter på sig för slusk, som idag jeans och en stor grå stickad polo, så ser det snyggt och stylish ut när man har snygga stövlar.)
 • Agnes som sjunger: Penseln och jag, välbehag.
 • Love love love
 • Elsa Beskow och Astrid Lindgren

Det är lugnt

Det snöar ute, och det fick mig att tänka på tiden innan cancer och innan jag flyttat. Tiden då vi brukade åka snowboard såväl kvällar som helger. Du lurade alltid med mig till en massa svarta hopp som jag egentligen inte vågade hoppa i. Du sa alltid: Det är lugnt, böj på knäna.Jag vågade hoppa för jag litade på dig, fast jag trodde jag skulle slå ihjäl mig varje gång. Jag älskar att åka snowboard, och jag vet att du kände samma sak. Den där känslan av att glida fram över snön.. då är man fri. Kan man åka snowboard i himmlen? Jag hoppas det.


snowboard

Mina mina fina fina

Jag är glad någonstans inne i mig, jag känner det. Mitt i allt ledsen.. mitt i allt vakum så finns det något glatt. Jag sa till någon att det kändes som om jag var inne i en snökula. Det är liksom dämpat, tyst.. lite ensamt ibland. Men man ser ut. Vet ni varför jag är glad någonstans? Jo, för jag har så många fina vänner. De finns där och säger: Hur mår du? Jag saknar dig! Jag tänker på dig! Jag vill ge dig en kram, jag vill hålla dig i handen. Sådant gör att man känner sig älskad. Det är fint. Alla mina fina fina vänner, ni är mina mina fina fina. Ni är glittret inne i snökulan som gör att allt blir sådär glittrigt och fint, när någon skakar om kulan.  Tack! (:

snowglobe

Heaven is a place nearby

nangijala
Du var som en bror för mig. Vi ses i Nangijala.

Jag vet inte vad jag ska skriva. Vill skriva allt och inget. Mest vill jag skriva det som är obeskrivligt. Mest vill jag skriva om saknaden. Jag saknar dig. Du krävde så lite av livet, men livet krävde så mycket av dig. Nu får du vila. Jag kan inte förstå att det är sant, jag kommer aldrig förstå att du är borta. Tårarna räcker inte till för sorgen. Minnena räcker inte till för saknaden. Orden räcker inte till för att beskriva vilken underbar människa du var. Var.


Heaven is a place near by
so I won't be so far away
If you try and look for me
maybe you'll find it someday
Heaven is a place near by
so there's no need to say good bye
I wanna ask you not to cry
I'll allways be by your side

Johan. 13/1-2007

Veckans rätter!

Ja, både igår och idag så har jag "svängt ihop något", som man brukar säga. Hör och häpna, men jag tycker det är kul att laga mat. Trodde aldrig jag skulle erkänna det, men nu är det gjort.
Igår lagade jag: Fullkornsmakaroner och spagetti med tonfisk- och makrillssås med paprika och kryddor. Idag gjort jag: Kycklingkebabburritoröra-wraps med paprika, gurka, tomat och gräddfil. Yum yum! :D Ska inte ens börja tala om chokladmilkshaken och blåbärs-hallonsmoothien som jag och Emma skapade härom dagen. :) Mat är kul, faktiskt.


Har suttit och knåpat med svenskan nu, usch.., det gick ingevidare. Men men.. imorn är det återigen sovmorgon. Skönt. Då ska jag åka hem till Malung också. Pussandhug//Elin the desperate housewife.. or not.


Vart längtar min fot?

En bra grej med jullov är att man får vila.. i stillhet och i trygghet. och DET e najs! När jag fick vila så sa det poff och min kreativa skaparvilja kom tillbaka från en lång tid i skymundan (som ni kanske märkt av diverse pysselbilder och iPodfodral). Dessutom har jag påbörjat mitt löfte med brevskrivning! Mysis! Jag och Emma satt en kväll nästan natt, när det var en riktig storm, lyssnade på Sufjan och skapade pyssliga brev. DET var najs...

Har inte bloggat på ett tag i brist av tillfällen och sånt.. men ingen har nog lidit märkvärt av det. En vacker dag ska jag bli en mästerbloggare..men inte idag.

Men ibland blir man så trött så trött och då vill man sova.. i stillhet och i trygghet. I en mjuk säng. ELLER så vill man dricka chailatte på Slaggfet och morotskaka..en massa pratochskratt och sjuan. Det är fint och då blir man glad. Gladis. Sen sitta inne på rummet, i stillhet och trygghet och lugn ensamhet. Läsa och lyssna på Billie the Vision (med ett av Thea målat spöke på omslaget)....lugnis.

Vad lever man för? Vems lilla mössa flyger? Vart längtar min fot? //E


I knew it!

Mitt nyårslöfte.. om rättvisemärkt. Var SÅKLART.. helt rätt upptäckte jag nu. Ja, ibland kan man inte rå för det.. ;)
Åker till Linköping imorn.... då ska det besökas IKEA och det brukar vara mycket skoj! Jag och mamma ska försöka leta lite stövlar (till mig) så jag hoppas det blir bra.

Godnatt alla! Puss//E

Frågan lämnar mig ingen ro!

Jag undrar verkligen, från djupet av mitt hjärta.... varför hatar jag att packa?? Jag orkar aldrig, vill aldrig.. kör ALLTID sista minuten. Varför? Jag undrar verkligen. Ska till Linköping imorn och ska packa ALLT.. för sen är det direkt till Falun som gäller. Måste.packa.snart...
Förresten, finns det någon mening med att INTE gå runt i pyjamas när man inte ska träffa någon eller gå ut på hela dagen? Nej.. jag tror inte det.

Läser: "Vems lilla mössa flyger?" av Barbro Lindgren igen, vilket är den BÄSTA av alla barnböcker! Ett litet utdrag:

"Var och en i sitt eget hål", sa han med skärpa till Bisamråttan, som återigen gripits av melankoli och sjunkit ihop över anteckningsboken"
Och ett till:
"Skulle du kunna.. vet du möjligen vad... V L M F betyder?"
Bisamråttan stannade upp. Han var en klok och tänkande råtta, nu strök han fundersamt över pälsmössan, medan han tittade ut över Svarta Havet.
"VEMS LILLA MÖSSA FLYGER", sa han efter en stund.
"Nej, det måste vara något sorgligare", sa Röden.
Bisamråttan tänkte igen.
"VART LÄNGTAR MIN FOT..."
I samma stund började han snyfta högt och fort på ändan ner i hålet. Så känslig var han, Bisamråttan. De är det, de ryska poeterna.

Okej, det kanske låter knäppt när tagit ur sitt sammanhang, men den är bäst. På allvar. Läs den! :D //E

Sagan om flickan som ville sy ett fint iPod-fodral!

Det var en gång en flicka som gick omkring i sin ensamhet och filosoferade över livets stora gåtor... då hon plötsligt fick inspiration till att skapa något fint, efter en kik på nusse-bloggen

Flickan plockade fram tyger, saxar, nål och tråd och började sin skapelse. I huvudet hade hon tanken, grundidén, planen till hennes verk. Det skulle bli något vackert, något fint och något mjukt.

Och efter timmar och timmar av hårt arbete och konstnärlig ångest så insåg hon att resultatet inte riktigt såg ut som hon hade tänkt sig. Ibland är inte idévärlden densamma som den verkliga världen, om man säger så. Flickan betraktade fundersamt sin skapelse och undrade: är den bara ful eller finns det något gulligt med den? Något som är värt att sparas?

Plötsligt var det som om en röst inom flickan viskade: "Även de fulare sakerna har en plats på jorden. Även om det inte blev som du tänkt dig så blev det något som du skapat. Ett verk, gjort av dig och dina bara händer. Det är som ett monument över dina misstag, men också en avbild av din skapades kraft." Flickan insåg att i verkligheten så kanske utsidan spelar en del roll, men med detta fick hon avgöra helt själv. Insidan är ju det som räknas, och inuti den lilla saken bevarade flickan sina djupaste känslor... nämligen sin musiksamling.

Kärlek och musik, musik och kärlek. De lever kanske inte lyckliga i alla sina dagar.. men åtminstonne tills imorgon och kanske några dagar efter det... THE END (det betyder slut!)

Fin saga eller hur. I själva verket är den ganska sann, på sina ställen. Jag har skapat en "nalle" till min iPod mini. Den blev inte såvidare snygg. Men den duger. :)

Livskraft 06-07

livsis

Jag ville prova lite om jag kunde göra så att bilderna såg ut som polaroidbilder, och det gick hyfsat bra tycker jag nog. :)

Elin gör vägarna osäkra!

Yes, idag har jag kört i den RIKTIGA trafiken. På stora vägen, bland annat! Ojojoj, det var lite läskigt. Men jag kände mig rätt säker faktiskt! :D Det var kulis. Tänk er mig, bakom ratten, blåsa fram i .. 70! ;) Innan har jag bara kört på en parkering och runt den, högst i 2ans växel. Idag gick jag från parkering till motorväg och växel 4! Oh yeah.. :) Det är kul att köra bil.

Jag borde göra den där nedriga matten, men jag har ingen vidare lust... ehh.. ! Men men.. det kommer det kommer.

Love//E

Lista: Nyårslöften 2007

 • Jag ska tänka på rättvisemärkt och ta mitt ansvar som en rik konsument i västvärlden! (var på ett föredrag om det på Livsis, blev mycket inspirerad)
 • Bara äta godis på helgen, dvs Lördag-Söndag. Eftersom jag oftast äter godis på Fredagar så kommer det innebära att jag knappt äter godis alls! :) Men genom att säga att jag FÅR äta godis Lördag-Söndag så känns det mycket enklare att klara!
 • Bli bättre på att skriva brev, för det är kul och ett bra sätt att hålla kontakten. So watch out! :)
 • Börja med mina fotoalbum som jag tänkt göra i evigheter. Bl a: Konfan, Livskraft 05-06 och 06-07 och Litauen och Spanien resorna.

Dessa löften tänker jag hålla, så det så! :) I mitt liv finns det inget som heter att bryta nyårslöften (eehmm)!

Peace and love//e

Update från Uppsala!

Ja, sannerligen så sitter jag fortfarande här och häckar. Har 12 minuter kvar att surfa, men slut på idéer! Eller vänta, nu kom jag på en. Vilken tur!

Jag har byggt en mur av bagage runt mig, det känns tryggt. Kanske är jag lite lodis, eller luffare som Andreas föreslog. Men vaddå, en trött tonåring är väl intet nytt under solen? :D

//E

Direkt från Uppsala central!

Ja, lägret slutade vid 2 någon gång, så jag har väntat och väntat för mitt tåg går inte förrän klockan 18.30. Hmm.. men sånt är livet. 19 :- för en timme på datorn är inte helt fel. Nu har jag nått att göra. :)

Livskraft var UNDERBART! Såklart, det är det ju alltid. Men ändå. Alla vänner, all kärlek. Allt. Ja, det är verkligen underbart. Det går inte att beskriva. Ska lägga upp lite bilder sen. Kan informera om att jag fick reda på att Marcs storebror Max lyssnar på Sufjan, så jag gav honom mitt kinderägg i "min och Lindas kinderäggstradition". Han blev värsta glad och det kändes att Sufjan bygger band emellan sina lyssnare. Elin och Lindas kinderäggstradition går till så att vi ger bort leksaken i varsitt kinderägg till någon som vi tycker förtjänar det. Sedan ger vi bort "the egg", tillsammans, till någon (eller några) som har utmärkt sig lite extra. Traditionen ska sedan föras vidare via småbrorsorna Calle (lindas lillebror), Josef (simons lillebror) och Petter. Och sedan av Jon och Anna (lindas lillasyrra), och så vidare och så vidare. :)
"The Egg" gick förra året till allas vår favvo Broder Daniel, i år gick det till just Calle och Josef för att de dansade så fint på öppen scen, bland annat.

Nu ska jag väl fortsätta att roa mig bäst jag kan tills jag kommer på nått mer att blogga. :) LOVE/E (Ps! Gott nytt år)

RSS 2.0