Flytta smutsen

Sitter och översätter In Flames låt: "The Quite Place" till svenska, det är till engelskan. Hehehe, det blir lite humoristiskt skulle jag vilja påstå. Men det är en bra text!

Spinning further, deeper
I know you're out to try me
I'm not in this to be a slave
Push the dirt
Make me feel
Locate what swallows life
Night bird you build my world  

And then I close my eyes
And then I close my eyes!  

Judge me now
Used to be afraid to let it show
Bow down
A king in my own mind
Every thing’s in place
So much brighter from today  

Drown the monster
Make all bad dreams go away
Whatever it takes to keep your hands free
Open scars
The quiet place
All the bridges fall to the ground
And you say you sacrificed

And then I close my eyes
And then I close my eyes  

Judge me now
Used to be afraid to let it show
Bow down
A king in my own mind
Every thing’s in place

So much brighter from today
A king in my own mind


Jag är helt enkelt en nattfilosof

galax

Igårnatt kom jag på en massa saker som jag ville blogga. Nu har jag glömt dom. Eller jag har glömt min poäng.. men det handlade typ om filosofi och om världen, livet and so on... Shit, skulle ha bloggat då! Men jag tänkte: "jag väntar tills imorn...". DUMT! Nästa gång ska jag skriva även om det är mitt i natten. Där med basta...

Det var väldigt smart iallafall. Läste "Sofies värld" innan jag somnade, det satte igång hjärnan! :D Boktips! :P

Äh.. hej då//elin

You make me smile with my heart

sufjancheer

Det finns så mycket här i världen som tål att tänkas på. Jag tänker nog rätt mycket mer än andra kanske tror. Eller jag vet inte.. kanske jag verkar som någon som tänker mycket. Och allt som jag inte tänker på drömmer jag om. Mitt undermedvetna säger mycket om mina tankar, liksom. Kommer ofta ihåg hela mina drömmar också.. kan liksom komma ihåg om jag tänker lite. Det är inte alltid så kul. Drömmer om saker jag lagt bakom mig, saker jag slutat bry mig om. (Sluta att röra upp mina minnen som när man rör upp sanden på sjöbottnen. Vattnet blir grummligt och det går inte att simma under vattnet. Jag gillar att simma under vattnet). Hallå metafor.
Lyssar på Miss the Point och väntar bara på att Emma och Hannah ska sluta så vi kan åka hem till Hannah och laga quornfärs :) Färs.. vilket fint ord egentligen.
Sufjan är fin, Sufjan är bra.

(flummade verkligen iväg där. kändes lite pretto. men vattafok!)Nu ska jag gå och lägga mig

Har skrivit min kulturhistorieuppgift nu. Jag- en kulturvarelse. Vad är kultur? and so on...  Det blev überflummig.com... men men.. kultur är lite flummigt. eller nått. Jaja..

Godnatt.

(har fortfarande ont i magen och tårar i ögonen för det där dumma. ååhj)

Jaha.. så det är så det är..

Jag är ledsen. Faktiskt. Sårad.. (men förlåt mig då!)

Det är ingen folkmusik idag. Men det är bild. Hoppas det är någotsånär kul, för jag gillar vanligtvis bild. Men jag har inte riktigt lust.. vilket är förståligt. Men men..

Jag och Emma badade igår, fast det var kallt. :) Men det var kul.. sen såg vi på Beck och åt popcorn och choklad. Myselipys..

bye

Rädda fisken! Rena Tisken!

Igår hade jag och Emma spelning på Seasidefestivalen, OH YEAH! :D Det var kul. Mamma och Pappa var här så då kunde dom skjutsa instrumenten och allt så det var hur bra som helst. Dessutom bjöd dom på pizza på American Take Away! :D
Spelningen gick bra, och det var kul. Det ända som var lite jobbigt var att ett metalband började spela på scenen brevid under sista låten så vår sång dränktes en aning bland alla symbaler, elgitarrer och dubbelkaggar. :P Men det var mycket folk och kollade, det var roligt. Dels en bunt av våra vänner som satt framför scenen och sen en massa andra övriga civila som kollade. Vissa kom också gående och liksom slog sig ner när dom hörde, det tyckte jag var coolt. Nej Seaside var roligt. Bästa spelningen var nog ändå Miss the Point, synd att det var deras sista. Shoppade iallafall en demo med dom så jag kan sitta och njuta hemma. 

Idag har jag och Emma lagat en spännande currygryta med lite wookgrönsaker, en massa majs, räkor, matlagningsgrädde och curry. Detta avnjöts tillsammans med spagetti. Vi blev så mätta och belåtna att vi somnade till Grodan Boll-bandet.

Imorn är det måndag. Skola. And so on//Elin

Thank you day for going away

Ja, denna dag hade kanske slutat lyckligt om inte mina nyklar hade försvunnit i skolan. Gaaaah! Jag vet på vilka ställen den skulle kunna vara, men när jag insåg att de var borta var skolan redan slut, klassrummen låsta och alla hade gått hem. Men jag hoppas på morgonen. I hope. (Aarrgghmmoooorrrr, dumma nycklar)

Men men, kören och afron var kul. Man ska inte klaga.. det var väldigt dålig luft i musiksalen och det åskade. Usch. Gillar inte åska, det är läskigt! Men men.. :) Den dåliga lufen och åskan gjorde mig lite (och sådär. Efter skolan åkte vi till Robert och Henric och bakade vaniljbullar, dom blev rätt goda faktiskt :) Men nu, fyra vaniljbullar senare och med magont önskar jag nästan att det inte varit så. Huuu.. är så trött. Måste fixa alla lärares underskrifter till min ledighet också.. Det är ju snart dags för Katalonien. Hiey.

GOD NATT!!

(Önskar jag kunde fixa så du kände dig trygg och så du kunde vara glad. Jag tycker om dig så mycket och jag försöker så gott jag kan. Det är du, jag, chai, studsmattor, klädkataloger och långa nattsamtal. Glöm aldrig det.)


Ps!

Det är lätt att råka läsa bakdag som bakslag. ha!


Första lektionen med eeeessss22222mmmmuuuu

Jajamensan, igår genomförde vi våran presentation under publikens skratt och små skrik av avsky och förfäran. Först vaggade vi in på ett långt led, monotont messande es2mu i dystra, mystiska stämmor. Sedan kom Affe in och deklarerade medan han höll ett smörpaket lyft över huvudet: "Esteternas smör, smält av kroppsvärme". Sedan sa han allas namn och NJUT (Typ: Ola NJUT) och stoppade in en stor sked med paketets innehåll i personens mun (medan alla messade Aooommm). När han gått laget runt skrek han: Glid i frid, mitt sällskap varav hela den messande massan som var Es2mu vaggade ut igen (och nu gick sången i dur). Ja, så var det.. Många i publiken ifrågasatte om det verkligen var smör i paketet, men det tänker jag inte avslöja.. även om de flesta vet sanningen ;)

Idag har vi haft Engelska, hurray, en lektion! :D Om hundra år har vi körsång B och Afro B.. hiey! Idag är det även bakdag. Hasta Luego//elin

Ps! SKOGIS JAG SAKNAR DIG! Ds!

Lek och skoj

Ja, idag har VI de heliga musiktvåorna lekt med ettorna. Det var kul. Först gjorde vi en namnring, och JAG var sist och sa allas namn (utan att säga fel, go me:P) Sen lekte vi Tamagotchi, den japanska versionen av evolution. :) och seeeeen lekte vi lappleken (inte leken från lappland utan leken med lappar) och så även leken med det vulgära namnet fotknull (det är INTE jag som hittat på det).
Ettorna var rätt entusiastiska ändå måste jag säga.. :P Dom lekte och stojade.. typ eller nått. ;P Nej men det var trevligt.

Snart är det presentation i cafeterian. Då kan jag avslöja att vi i min klass har förberett något som innehåller mässande och smör. Tro det eller ej, ;P

Vi hörs.... byyye

Varför då?

På veckorevyn.com kan man nu starta en egen blogg, som ser ut som ebba von sydows, men vad är egentligen meningen med det? Det är väl mycket roligare att göra en blogg.se och göra den personlig med bilder och bakgrund och allt sånt. Eller? Äh, jag fattar inte grejen.

Jag borde vara social. Men jag orkar inte.. vill inte åka hem heller. Scitzofren? (kan inte ens stava det.)

Later mater /elin

ps! lollo sa att jag ser ut som pippi idag. kommer aldrig ifrån det där. minns såväl högstadiet då mina killkompisar gav mig smeknamnet : "Pippa Långsamt" för dom tyckte jag såg ut som pippi. Men whataheck, jag gillar pippi så jag tar det som en komplimang! ds!

Första dagen i skolan och lite shopping

Idag var det då första dagen i skolan. Allting var lite spänt och pinsamt. Vem ska man hälsa på? Vad ska man säga..? Alltså, med klassen var det väl lugnt men alla andra. :P
Vi har två nya i vår klass: Agnes och Thea! Det känns prima, dom kommer passa in, lätt! :D Sen har vi alla de nya ettorna. Var av jag redan känner några, vilket känns tryggt. :) Dom är snälla och allt såntdär. Vi ska leka med dom på Onsdag förmiddag, coolich. Nej men jag tror det kommer bli en bra höst, ett bra år.. i allmänhet. Trivs så bra här i mitt rum.. och i skolan.. och i klassen. :)

Efter skolan åkte Hannah, EMma och jag ner på staden för att glo i lite affärer. Vi sprang i alla de vanliga.. inne på JC (host host, ja jag erkänner vi var där! :P) hittade jag ett långt svart-grå randigt linne, som jag köpte illa kvickt. Det var finis. Men sen mina damer och herrar när jag och Emma gick in på H&M igen för att kolla om vi missat nått så hittade jag min svarta klänning som jag letat efter så länge. Den är svart med grå små stjärnor på LOVELY! :D

Ja, det var denna dag. Just ja.. Sovjet Anthem på youtube.com var låten som alla sjöng idag. "Säg åt Swerki skelögd det är så det ska vara. Säg till han att Heidi är lik parabol. Hans far slog jämt sossar, det var en av båda.." and so on.. :D Gut baj!//Elin

Min fina gamla Henning

Ja, jag gillar faktiskt den här gamla silvriga laptopen, även fast den är seg som tusan och har Windows 98'. Den har liksom en charm som bara lite äldre elektroniska saker har, som gamla kassetbandspelare och sånt. Ett helt annat lyster. Det är så mysigt att dra ner rullgardinen, tända alla lamporna och ljusslingan, slå på lite Sufjan och sedan slå igång gamla Henning som surrar och brummar. Men den går igång. Sen kopplar man upp sig på modemet och får lyssna till alla pip, schrrrssschh och mrmmumm som bara modem kan skapa. Kommer ni ihåg de ljuden? Ett riktigt nostalgiminne, verkligen. Och sen, sakta med säkert, låter Henning mig komma in i cyberspace. Det är fint, verkligen.
Har dagen till ära klistrat fyra små gula gris-klistermärken på Hennings insida. Tänkte klistra fast hans namn på framsidan och fixa lite fler gula klistermärken att dekorera med. Det passar bra, för mitt rum har mycket gult i sig och Henning har gula menyer och allt såntdär som man faktiskt kan fixa i gamla sega 98'.Gult är en glad färg. Vem var så dum och yttrade gult är fult? Det borde vara fängelsestraff och prygling för sådana uttalande. Gult är glatt!

Igår var vi på projektarbetesfest hemma hos Jonatan. Det var väldigt trevligt, vi fick mat och snacks och jättegod efterrätt. :) Myselipys. Sen var vi hemma hos Arvid och lyssnade på stonerrock (eller var det nu kallas) och myste lite till. Jag, Liz, Emma, Olle, Keso och Anna sov där. Värsta pyjamas partyt. Imorn börjar skolan. :) Vi ses/E 

Uppackat och klart!

Tjobre vänner och fiender. Sitter här i mitt rum i Falun, äntligen. Allt är uppackat och klart och nu är det bara att njuta av att vara tillbaka. Lilla Henning (min gamla silvriga pensionärslaptop) står här på skrivbordet och verkar ovanligt pigg (kanske är det flytten ut ur garderoben i Malung som piggade upp). :)

Ja, sannerligen, även fast jag inte har bredband till gamla Henning så fungerar det fint. Jag kan blogga från rummet och det är sanna mina ord en lyx. Kanske en dag jag har en snabb dator och Henning får gå i pension på riktigt, men den dagen har inte kommit än. :P

Nej vet ni vad, nog om detta. Vi hörs och ses, i stan! :) Och som Jonas skulle ha sagt, Hångel och Tafs/Elin

Good morning sunshine, the earth says hello!

Today is movingday. Förstår inte riktigt hur alla mina tusen saker ska få plats i Emmas lilla volvo, men det får gå. :P På tal om volvo så har mamma och pappa sålt den gammla röda bussen och köpt en mörklå, sportig audi (combi). Den är väldigt fin, men det kommer kännas ovant att inte ha den stora bussen, förstås.

Jag förstår inte hur jag kan ha så mycket saker??!! Vad är det för en massa don?? Ujujuj.. även fast jag resat ut garderoben och en massa sånt. Nej det går inte för sig, jag måste slänga mer saker någon gång! Men det här kanske är sista gången jag släpar alla grejer från Malung till Falun, för sen så kanske jag ska släpa till Linköping, men då ska jag INTE ta med lika mycket, det säger jag då.

Sommarlovet är snart slut... det är både roligt och jobbigt. Men så är det väl med allt. Vi ses i Falun. PUSS//Elon

Ps! Några bilder från Frizon! Ds!


Hola amigos!

Idag har jag varit på musikskolan och övat lite saker för Katalonien med mina medresenärer. Bland annat fick vi öva spanska, inte det språk jag kan bäst direkt men jag överlever nog ändå. Alla kan ju engelska nuförtiden.. typ. ;)

Ska verkligen försöka packa klart allting snart. Typ om en halvtimme eller nått :P Har lagt alla kläder som jag ska ta med i högar inne på mitt rum så det är bara att stuva ner någonstans. Så det går nog snabbt. Säkert. Ska ju ta med allt liksom, så det är ju lugnt. :P

Åhhh, jag vill skriva musik. Men jag har liksom idétorka, eller allmänt ingen inspiration! Crap! Någon som känner igen sig?

Äh. Vilken meningslöst inlägg. Ibland händer inte mycket. :P Men träffen med gammla gänget igår var svinkul iallafall. Tacos och sen såg vi två väldigt seriösa filmer: "Eternal sunshine of a spotless mind" och "Walk the Line". Det var myselipys. Men men.. Hasta Luega, chio! //ELIN

Det fick ju sluta regna, tack!

Okej... ska cykla till Emma. Sen till Patrik för vi ska äta middag och se på film med "gammla gänget". Lite sorgligt att ha ett "gammalt" gäng.. betyder det att man har ett nytt gäng också? I guess.. för jag har faktiskt ett nytt gäng. Sorgligt men sant. Bra att det gammla gänget fortfarande är ett gäng så man göra mysiga saker ihop.
Saken är bara den att jag vill inte cykla just nu för det regnar. Och regnar det blir man blöt. Sen blir man kall, förskyld och kanske dör man. Vem vet? Så... men risk för mitt liv sitter jag inne en liten stund till.

Har rensat ut min garderob lite idag. Slog på Hair på datorn (filmen alltså. Men norsk text: Vadnmannen, Vadnmannen!) så den underhöll mig medan jag grejade! :D

Så snart ska jag cykla.. snart. Inte just nu.. men snart.. snart.. snart...

Tillbaka från Frizon och sådär..

Höll på att dö av frustration när jag inte kunde blogga. Sen insåg attt jag själv var orsaken då jag höjt säkerheten på datorn. Smart där! :P Men nu kan jag blogga. Vilken lycka.

Frizon var riktigt festligt, sannerligen. Vi hade ett litet piratkamp med tre tält. Det var roligt. Vi drack te, softade, lyssnade på musik och blåste såpbubblor.
Konserterna var bra, specielt Family Force Five, Blinside och Sarah Kelly. :) Jag och Linda gick inte på så jättemycket konserter och sånna saker. Vi slappade mest och hängde allmänt. Vi hängde under lyktorna, på kafé Sion, vid Nomaden, vid tältet och vid Stek-Johans Grill där det var varmt.

Tänk att jag, Elin-med-magmostret, lyckades sova 4 nätter i tält utan att avlida eller må allmänt dåligt. Vilken seger! Fest och firningar natten lång! ;D Nej ojojoj, Frizon var en riktig hit. Dit ska jag åka nästa år och året efter det och hela mitt liv. Or not. Men ändå. Party...
Undrar vad som hände med Amanda 17 som var intresserad av smörpojken_90?

Jajajajjajjaa. Snart är det skola igen. Det ska bli så trevligt så. En massa saker händer från och med nu tills typ nästa sommarlov. Så jag vet inte om jag kommer avlida allmänt eller överleva. Det får man se. Men jag planerar en riktig liten upprustning av bloggen. Kanske med lite mer kategorier.. och sånt. :) Jaja. vi får se.

Lev väl!! Frid// ELON

Kaffekick kaffekick kaffekick kaffekick

Woooh! Det är roligt när man dricker kaffe och får kaffekick! Det får jag bara ibland när jag dricker kaffe och då vill jag prata mer och fortare än vanligt. Dessutom skriver jag jättesnabbt (och jättefel) och känner mig extremt hyperaktiv. Aaah! :D
Jag har packat klart nu, kan jag informera! Dessutom har vi haft namnsdagskalas. Ni förstår att alla i min familj har namnsdag under sommaren så då har vi ett gemensamt kalas nu i slutet av sommarlovet då alla får schoolsupplies! :D And I löööv it! Schoolsupplies allså. Det är så underbart. Nya pennor. Nya böcker. Ny kalender. Det luktar nytt och det luktar höst. Det är allt som krävs för att jag ska bli inspirerad att gå i skolan, believe me. (Gah, måste sluta att vilja skriva utropstecken efter varje mening. Ni ser ju inte det eftersom jag raderar utropstecknet och skriver punkt istället. Men tänk er ett utropstecken efter minst varannan mening, det är så jag skriver från början. Gah, jobbigt.(PUNKT mader foker). Oj blidde en parantes i parantesen. AJaj). Iallafall så fick jag en massa nya pennor, ett lilamönstrat skrivblock med hårda pärmar och en liten söt orange kalender. För er som vet hur min gamla kalender kan jag säga att den här är (typ) likadan fast andra färger bara. Har också, för att höja skolinspirationen, klistrat på små svarta bokstäver på kalendern (Elins bok, precis som på den gamla) och på den stora ELIN (med versaler). Wuuuuunderfuuul! :D

Fick intresseklubben med allt det där? Bra. Då ska jag sluta skriva i denna koffeinrusning som jag upplever. BYE!

Ps! Hannah, du är välkommen att bo hos mig när du vill. :) Aj pråmis ju! Jag gillar ju dig (värmlänska) Ds!

GAH!

Var är bilden på henning som ska vara här högst upp? DEN ÄR FÖRSVUNNEN! Iallafall så syns den inte på min dator. OH NO! Var var var???

Ojojoj, snart bär det av...

Nu är det nära, mina vänner, nu är det nära. Snaaaart är det Frizon! WooOooaaaAhhheEEeeeyyyiiIIieeeeEEh! Då är det party som gäller. Elin och Lindas pirattält, be there and feeeeel the grooove. Vi ska ha: tebjudning, saftkalas, såpbubblor, blandband och en massa sånt. :)

Jag har INTE börjat packa än! AAAAaaAaHH! Panik! Nej då. :) Satte iallafall upp tältet med pappa igår, och det var inte riktigt komplett (aaa!!) men pappa ska fixa det så jag kan bringa det imorostas! Men jag har iallafall skrivit en packlista, och det är en bra start. Full koll, det är jag det.

Idag konstaterade jag att mamma är en hantverksoptimist! Hon rensade ut sina tyger och vart och varannat tyg skulle hon "sy en liten snygg kjol" av eller "sy en liten snygg topp" av. Vi snackar alltså tyger hon haft sen slutet av 80-talet. Ni kan ju tänka er hur snygga de ser ut numera. Men alla tygen är så fräääna och snygga och allt såntdär. Ujujuj. Hantverksoptimist är ordet.

Jag och mamma ska köpa schoolsupplies! Det betyder att jag ska få en ny kalender. Hippikayey! :D Då kan man planeeera sin dyrbara ungdoms tid så att inte en minut går förlorad. :) Vi hörs och ses och finns. PUSSS!

Blandband at Frizon!

Yeah! Linda har grejat en bandspelare till Frizon! Oh yes! Så nu blir det musik i vårt lilla pirat/tebjudnings tält! :D WOohoo!
Jag kan publicera vad jag ska ha på blandbandet sen! :D Puss!

Snart är allt klart..

Jajamensan. Snart är allt klart för Frizon-resan! :D Har festivalpass, matpass och har nu också beställt tågbiljetter. Har tält också.. det är bra. Det som kvarstår är packning. Men det kan jag göra imorn och på tisdag, så det är luuugnt. :)
Var på Josefs konfirmation igår. Där träffade jag en massa kompisar :) Bland annat Linda, Johan, Tanne, Johan, Amanda, Simon (emo-frillan) Hanna, Dott, Marc, Therese, Andreas, Svenbergs och fler. Det var skoj! :) (Amanda hade en sjukt snygg klänning som jag ska blogga här nere).

Sitter just nu hemma och slappar. Lycklig för att internet behagar funkar på den här datorn, min favis! :D Och sen kan jag konstatera att jag inte varit utanför dörren på hela dagen. Det känns nästan som om jag nyss vaknade fast klockan är fem. Sånt händer bara på sommarlovet, men det är skönt.

Elin och Emmas bandspelare är inhandlad! Nu ska den bara pyntas och sen är det fix färdigt. Jag och Linda försöker ragga en bandspelare till frizon, men det är inte lätt. uuusch. Mer bandspelare åt folket! :D (och blandband, ofcourse). Nej nog med retro-drömmar á la 80-90tal! (Det var väl då bandspelaren hade sin storhetstid?) Detta är 2000-talet... the years of Mp3 (eller Mp4 som det är i min iPod! :P).
På tal om det kom jag på en kul grej man kunde göra. Man skulle kunna göra en mp3spelare som ser ut som en bandspelare. Man kan ha en liten display på handtaget och förövrigt kan det se ut som en bandspelare. Vore hippt? :)

Nog pladdrat. See you later, mater (har sett Cars ;P)!

RSS 2.0