Winter winter winter

snow

Jihhooo! Det är fredag! Det är mysigaste vintern på länge och jag har en hel helg av TID framför mig! Sååå skönt. Jag kan inte säga mer än att jag känner mig så otroligt glad, nöjd och fett trött.

Ska strax göra en liten middag for one bestående av: avokadowrap, nacho-chirre och julmust! :) Frågan är också: vad göra ikväll? Klub kurbits, Garage, eller chill. Just nu lutar jag nog mot chill men vi får väl se. Det är så sjukt mysigt här!!! :) Och snön ute, de snöiga träden, de inbäddade husen, tysnaden, knarrandet från skorna. Jag gillar't! Skarpt!! //E

Jag vill ha mat. Nu!!

Sitter i skolan, fast jag egentligen mest vill gå hem och äta nu. Måste nog springa ner till cafeterian nu och typ soundchecka, jag vette tusan. Ehh.. Idag är Sonnys "avskedskedskonsert". Jag ska sjunga en låt med Robin i 2an, som vi sjungit förut. Vi övade nyss och kunde knappt komma ihåg texten. Ehh.. bra.
Just nu är jag så sjukt trött. Pluggade hela kvällen igår efter Gränslöst, som slutar 19 och innan det har jag grejer hela tiden! Idag har jag gjort naturkunskapsprov och jobbat på alla lektioner, fixat med affisher och nu dethär. Jag känner mig lite utbränd. Nej, ska väl dra ner och se om det blir nått i caffis.
Laters!//E


Sannerligen ett berg av ångest!

disk

Ja, vi har lyckats bygga ett rejält berg av disk som vi numera döpt till ångestens berg. För det är inte roligt. Man kan dessvärre sitta vid TVn och inte se berget så då är det lätt att förtränga. Men nu är förträngelsens tid förbi!! Vi har precis kommit hem från Luciarep i kyrkan och nu ska berget bort. Vi har bestämt oss för att göra 50/50. Emma började så jag sitter här och väntar på min tur att gå en dust mot de smutsiga tallrikarna.
Oj, nu ringde Robert och påminde mig om att jag måste göra ARL läxan nu! Ojoj, nu blidde jag stressad. Vi hörs!//E

Ledig måndag!

internetbank

Vi är lediga på måndagar, och det är najs. Var på banken idag och kirrade så att jag kan få pengar av mamma och även internetbank. Väldigt enkelt var allt, och gratis. Gillar't! Så nu kan jag fixa typ ALLT via internet och det är awsome!

Vi har fikat på Jasons café och det är mist lika ungdomsklyshigt som det verkar. Haha. Ikväll blir det någon rolig film här hemma på video. Najs! Imorgon är det också ledigt, men då ska vi spela med klassen. Jihoo//E

Söndag.

Kom idag hem från en händelserik helg i Sthlm. Med SACO och lite krog-besök m.m. :) Jag, Emma och Agnes sov första natten hemma hos Jonatan Hallenberg (en hyvens man med lägenhet i gamlastan. Fett mysigt!) och andra natten hos Arvid. Jag måste säga att det varit en trevlig helg på många vis. Men nu är man bra trött alltså.

Tänkte sätta mig och pyssla lite snart. Klockan nio tänker jag dricka te och kolla på van veeteren. Sådan är söndagen. Tjo!//E


Veni veni Bertil

image333

Detta är bandbilden som jag målade i paint nyss till Veni veni Bertils jamma-sida. Veni veni Bertil är namnet på acapellaensemblen som var nere och sjöng i gruvan :) Låtarna finns på vår artistsida på jamma.se, om du har en sån! :)

Det blev ingen musik i skymning idag för blockflöjten var tyvärr sjuk. Spelade med Gränslöst på H-bos öppet hus istället och det var kul om ens lite hastigt och lustigt. :) Nej nu måste jag gå och lägga mig. Har varit trött sen klockan nio. Varför är man alltid uppe så sent??! Illa!!!!//E

Nästan nästa dag

Du ska sitta i mitt sinne
som mitt roligaste minne


Every night is Astrid night

 

Jag och Emma kollar på Saltkråkan och så har vi kollat på Emil! :) Tjenare vad det är hääärligt, hörru! Imorgon ska jag tydligen sjunga på "musik i skymning". Jag ska sjunga en tysk barocklåt och det känns lite hipp som happ eftersom jag glömt bort den där konserten. Det är mycket tok som ska hände de närmsta dagarna här... Romeo och Julia på Torsdag och SACO i sthlm på Fredag och så vidare. Men det känns som om allt är kul. Har idag lärt mig att räkna med logoritmer. Det är avancerat!//E (Är lite inne på det här med filmklipp på bloggen nu! :P)

Att lägga in en youtubefilm på sin blogg!

 

Jag lyckades!! Detta är reklamfilmen för MIN spice girls polaroidkamera. Borde gå och lägga mig men jag fastnade i att surfa på jakt efter info om min krydd flicks kamera! :)

Fina fynd!

Igår var jag på Myrorna och fynda tre helbra grejer.



En vinterjacka för 85 spänn

 

Polaroid kamera! :) Märk väl att det står "SPICE" inuti! Det är alltså en äkta polaroid kamera Spice Girls edition. Vet inte om den fungerar, men jag tror det. Måste skaffa film till den bara. Vet ni vad den kostade? 35 spänn!

Tredje fyndet:



Jätteliten espressomaskin som funkar! :) Pris 40 spänn!

Jag vet inte vad ni tycker. Men jag känner att jag har fyndat. Jag känner mig fyndig (!!) Haha!//E

Idag=fest

I Tisdags hade jag kalas i dess rätta benäming. Emma pyntade hela lägenheten med serpentiner och ballonger och vi byggde en fiskedamm. Gästerna kom och jag fick fina presenter (en hel myskväll med tekanna, temugg, chai, tesil doftljus, en fin bok <3 och choklad. Dessutom världens största muffin) Vi hade bakat prinsesstårta och cupcakes och alla fikade så det stod härliga till. Vi lekte blinkleken och djungeltelegrafen. Jag kan säga så mycket som att det var fruktansvärt hyvens!! :D

Idag ska jag ha lite mer vuxen fest i Linköping. Vi ska skåla i champagne, äta paj och sådär. Tyvärr kunde inte så många komma (bl a pga magsjuka. huvva.) men några fina släktningar ska komma så det blir mys! :)

Partey//E

champange

Yiihoo!

Jag klarade körkortsteoriprovet!! :) Har även gjort halkbana idag och det var jättekul! Nu ska jag packa! seeya//E

Viktigt: Heronic behöver DIN hjälp!

image326

Min brorsar urcoola band Heronic ligger i skrivande stund 4:a på nordicunsigned! Om de vinner så får de en video på MTV och får ge ut en singel. Så om ni går in och röstar från olika datorer varje dag tills på fredag kanske just NI hjälper till att ge detta asbra band en chans i den stora världen! OM ni röstar så lovar jag att jag ska fixa en date med bandets coola låtskrivare och basist. Jag kan nog fixa en date med vem som helst i bandet iofs. Jag har också både basisten och trummisens mobilnummer (blink blink). Så nu har ni chansen att gå på date med riktiga rockstjärnor! RÖÖÖSTA!!! :D //E

Den 13 november!

Detta magiska datum som följt med mig genom hela mitt liv. :) Härligt. Blev fett överraskad imorse när Emma kom och sjöng med blommor (från farfar) och ljus och en fin röd väska med paket i från min familj. Jag hade verkligen ingen aning!! :) Jag fick bidrag till körkortet från farfar och förgylla dagen bidrag av mamma och pappa och farbor. :) Sen fick jag fina stämplar och en uuuurfin stämpeldynepalett. Sen så fick jag också bröderna lejonhjärta DVDn som jag velat ha typ.. hur länge som helst!!! Jag känner mig så glad. Mamma och Lena ringde och sjöng ("..med blommor och tomat.") och pappa och brorsorna (aka Häggbergs manskör) också. Har fått massa grattis sms och grattis kramar och jag känner mig jättenöjd i hela kroppen. Ikväll blir det kalas med tårta, lekar och fiskdamm!

Yiihoo jag är stor!! //E

image325<-- när jag var liten. med tuppkam och olikfärgade naglar! :D

Min sista dag i livet som "barn"!

I helgen har jag varit på ett urkul världsmusikläger här i Falun. Lärde känna lite nya människor och lärde mig nya roliga låtar. Folkmusiknatta var en underbar kväll med två otroligt roliga spelningar, underbar publik, min allra första tumblåsa och såklart svettig irlänsk dans. Nej jag hade inget mer att önska!
I Söndags åkte jag med Farfar och Ulla till Mormor och fikade. Det var väldigt trevligt och Mormor är bara för söt. Hon tyckte mina dreads var mysiga, bara det. Sen åkte jag, Farfar och Ulla på middag hos Farbror Per och Arja. Även det var mycket trevligt. Det serverades musslor och fisksoppa med jättegod äppelpaj till efterätt. Det var en kombinerad farsdag och födelsedagsmiddag. :)

Ja, idag då, min sista dag som barn, har jag tillbringat till mesta dels i skolan. Gjorde matteprov på morgonen som gick.. hyfsat kasst. Jag hann inte riktigt klart och kom dessutom en halvtimme försent till min andra lektion. Det kändes mest misslyckat. Men men, jag känner att jag kanske inte kunnat göra bättre i nuläget ändå. Har haft foto som gick ovanligt bra fast jag var rätt tankspridd. Sen åkte jag ner på stan av någon konstig anledning. Jag hade nämligen inte köpt någonting ALLS på en vecka. Inte spenderat en enda krona! Så jag kände lite att jag förtjänade att köpa något. Så jag köpte ett nagellack. :) Köpte också en del grejer till mitt kalas imorgon. Dock glömde jag några viktiga grejer som jag ändå måste köpa imorgon. Har suttit och pluggat körkortsteori. Det behövs vill jag lova!

Nu ska jag gå och sova! :) Imorgon är det dags. Men det känns som om det inte kommer bli någon radikal förändring direkt. :P //E

muuushe

Summa sumarum

Tisdag: Skolan gick bra med alla instrumentlektioner etc. Åkte hem och bakade bullar med Emma till Gränslöst. Vi bakade typ 80 bullar. Men vi sparade många så vi har typ hela kylen full. Blir bra till mitt kalas nästa vecka! :)
Robert kom på kvällen och kollade på House, drack glögg, julmust och åt bullar dåra. Avsnittet var riktigt äckligt! Ens öga pluppades ut ur sin håla. Bara "Ploff" sa det och jag skrek rakt ut. Det kommer bli ett trauma för evigt! Usch!

Onsdag: Gick i skolan mest hela dagen. Konstaterade att ensemblar funkar dåligt utan vuxen ledare. På Gränslöst var det lite kaos men det slutade lyckligt. Vi fick också prova ut och ta med hem medeltidskläder som vi ska ha när vi sjunger nere i koppargruvan nästa vecka. Jag ville se ut som en bonde så jag tog en beige enkel klänning med en grov grå liten "jacka" över och en jättetjock grå struthätta (mitt favis-plagg i hela världen. jag har en egen grön som jag sytt själv hos mamma och pappa). Detta klädval gör att jag mer liknar en munk än en bonde, men det blir bra.

Torsdag: Inte så mycket har hänt idag. Men det har väl varit en helt okej dag på det stora hela. Dock har dagens mest använda ord varit "misär". Klockan fem är det mattekväll hos Agnes. Alla vi som läser matte C ska plugga inför provet. Yippi-kah-yey! Imorn ska jag på folkmusikläger hela helgen och nu ska jag plugga körkortsteori!

Usch vilket långt inlägg. Undrar om någon orkade läsa det?//E

<- Random bildm från min dator. Jag och Hannah är futuremo! :)

Bajsmåndag!

Usch usch usch! Har varit så stressad hela dagen. Det känns som om jag bara hetsar hela tiden. Har ångest över allt jag inte hinner göra och tänker bara på allt jag måste, men inte kommer hinna. Baaajs! På fotot gick allt halvt om halvt åt skogen hela tiden. Jag tappade grejer, glömde bort grejer, dränkte mig själv med vatten osv. Måste fixa mat nu, men det står ett berg med disk på diskbänken som man inte ens orkar se. Tur att den stora nya teven täcker diskbänken från soffan.

Måste matte, måste arko, måste fiol, måste piano, måste sång och måste körkortsteori. Och det är bara det som
är högst prioriterat. Jag kom ju nyss hem från skolan och klockan är snart 6!! Orkar. Inte!

Ibland suger verkligen gymnasiet! //E


Älskade scart - En hyllning till världens bästa sladd

Idag, Söndag, var en såndär dag då många saker hände till det bästa! När jag gick upp stod Margareta och Lennart (våra hyresvärdar) som bäst och skruvade upp en gardin i tvättstuggu, naaajs! :) Sen så fick vi gå och hämta den stora widescreenTV:n som vi skulle få ha i köket. Om vår förra TV var en räka så är det här verkligen en riktig hummer-TV! Den är enorm! Hyvens tänkte vi. Kanalerna kom som en blixt med hjälp av den underbara scarten! <3

Sedan insåg vi verkligen skulle vilja kolla på lite Astrid filmer på vår nya stora TV. Men hur? Vi har ju ingen video. Emma tänkte: Men borde man inte kunna koppla min lilla TV (med inbyggd video) till hummer-TVn? Det går aldrig, sa jag! Men Emma försökte ändå. Hon kopplade scarten (<3) mellan apparaterna och crash boom bang så såg vi Ronja Rövardotter på BÅDA skärmarna! :D Vi blev så glada att vi hoppade runt i vild dans i köket.

Så jag säger bara: Slå på stora filmkvälls trumman för hummerteven är HÄR!!

image322image323
Godnatt! //E


Väderrapport 01.34 Falun

Kallt och snö. Det är snö. På riktigt. Kyligt!


Höjden av fredagsunderhållning.

Peter Jihde sjunger kärlekssång till idol-juryn.

I'm driving one of your cars!

Jag har denna dag dels haft en körlektion och dels kört runt i hela malung OCH kört hela vägen till Falun. Jag känner mig som kung i bilen just nu alltså! Intensivkurs is the shit alltså!

Ikväll blir det lite kriminalare och skräckisar och Liz Agnes m.f ska komma hit och det blir najs! Förövrigt kan jag också säga att Ella fyller 18 år idag! GRAAAAAATTIS! (Jag har lämnat ett fint meddelande på hennes telefonsvarare! Hoppas hon hör det snart!). //E
image321

FINT KVINNODJUR!!! :D

Vad har hänt med mig?!

Jag var inne på Hemköp för att köpa något att äta. Jag ville först ha en soppa, men hittade ingen som kändes prisvärd. Så då tänkte jag; en ceasarsallad!! Men dom var slut. Gick runt affären 3 varv och letade efter något som kändes tillräckligt lockande. På min väg genom affären såg jag det enda som jag verkligen ville ha: julmust! Jag motstod frestelsen riktigt länge men tillsist tänkte jag; why not? Det slutade med att jag köpte en panpizza, precis som igår. Så nu sitter jag här och pimplar julmust. Drack en hel flaska igår, en liten flaska idag till lunch och snart har jag druckigt en hel flaska till. Vad är detta?//E

must

Helt slutkörd!

Gosh. Började 7 i morse också och nu är jag sååå trött. Tänk er själva att gå upp 6.30 på lovet. Skulle känts väldigt omotiverat om det inte var för att det är så fruktasvärt kul att köra! Jag börjar känna mig mycket mer säker inför uppkörningen nu men mer och mer nervös inför teoriprovet. Det är ju verkligen svårt!!! Ojoj, hur ska det gå?

Tänkte presentera er för min nya rumskompis också. Han heter Jason och är seriemördare! Han står och hänger bakom draperiet för balkongdörren. Han gör inte mycket väsen av sig men man kan ju bli lite skrämd ibland!//E

image318
image319

RSS 2.0