Blåtand is the shit!

Har precis fört över en massa bilder från min mobil till datorn. Har upptäkt att det inte är så dålig kvalitet på bilderna som man kan tro när man ser dom i telefonen. Så nu har jag en massa plats på min mobil igen, så man kan ta nya bilder. Det är najs. Har också lagt in "Har du grävt någon grop idag?" med J & K som ringsignal. Så om ni hör den på stan så är det jag! Jag är cool. Yeah.

Sitter och kollat på lilla melodifestivalen. Alla låtar är töntiga och barnen sjunger falskt. Mysigt. Kan inte lägga upp några bilder från mobilen just nu för det är nått krångel.//E

Hemma kväll!

Sitter ensam i lägenheten och kollar återigen på Vm i friidrott. Det är damernas spjut, jag är måttligt intresserad, därav datorn i knät! Har somsagt varit på stan idag, har köpt en bluetooth-usb till datorn så jag kan lägga över alla mina bilder från mobilen. :) Vi får se hur det går. Kanske publicerar några guldkorn här, senare. Planerna för kvällen är som följer:
1. Laga mat, det blir samma som igår hos Ella (så gott, enkelt och nyttigt): majskolvar och avokadomackor. Yum!
2. Se på lilla melodifestivalen en stund och sen kanske filmen wonder boys. Äta vaniljmunk! :D
3. Bädda ner mig i sängen och kolla på någon DVD, kanske Kingdom of Heaven och kanske käka lite poppisar.

Vi hörs igen//E

YES!

image242
Idag på stan mötte mig denna fröjd på flaska, som jag längtat efter i mer än ett halvår. Det var nämligen så att min ex-roomie Natalie hade en sådan underbar duschkräm från Body Shop som doftade persika. Förväntansfull skuttade jag iväg till butiken för att inse att den inte fanns. Va? Tänkte jag. Natalie förklarade att det var en limited edition upplaga. Buhu, tänkte jag, det var ju den jag ville ha. Har flera gånger gått och sniffat på de andra frukterna på Body Shop men inte känt att någon varit lika trevlig som den lilla persikan. Och så då, idag, hör och häpna så STOD det några peache-varor på hyllan med limited edition märket under. Det fanns en shower gel kvar och den tog jag illa kvikt. Hurra! :D

Lite onödigt!

Åkte till skolan 8.40, satt på ett kort möte som inte gav mig någonting. Det var om PA och min handledare var ändå inte där. Så what to do? Så nu väntar jag på lunch, sen är det svenska... onödig dag. Sannerligen. Hade tänkt att åka hem den här helgen, men tågpriserna är INTE att leka med. Så jag skiter i det. Jag hänger här istället. Får väl hitta på något, vet inte riktigt vad. Jag har ju alltid datorn hemma att leka med (är i skolan nu). Jaja, det blir skönt, och kanske lite tråkigt. Men jag har alltid fått höra att det är bra att ha tråkigt. Ehh.. //E

Jag dör!

Har suttit och spelat beta nu i en halvtimme! Jag kämpade och vann med mer än 100 poäng och vad händer? Bara för att den jag spelade med hade så låg ranking så fick hon +0 och jag fick -7. Vilken onödig match! Jag dör.. Nu är det sent dessutom. Usch. Nu blev jag inget glad. Godnatt!!!

I personally believe...

Idag har varit en trevalns dag. Solen sken, stort plus. Flera trevliga lektioner och så bäst av allt: soppa hos Craig. Hela klassen tog bussen hem till vår klassföreståndare och hans familj. Vi bjöds på jättegod soppa med nybakat bröd. Alldeles alldeles underbart. Vi fick se Craigs lekstuga och drack te och pratade. Som ett klassråd de luxe liksom :) Väldigt najs. Jag tror att alla kände lite hopp inför framtiden, på något sätt.

Nu ska jag spela beta och VINNA! Bannemig. Annars måste jag göra en ny användare, igen! Pinsamma tanke.. //E

Tisdagg

Idag var det ännu en höstdag. Det blåste som tusan, jag kunde knappt öppna dörren imorse. Detta har varit en mycket mysig dag. Åkte till skolan och hade fiollektion först av allt, sen hade vi teater. Det var skitkul! :D Vi fick leka en såndär teaterlek som heter spacejump och det var roligt. Hehe. Jag tror att det kommer bli skitkul med teater!! Har även haft matte C vilket var en pers för min lilla hjärna. Det kommer inte bli lätt.. matte C... hmmm.

Agnes och Ella har varit här och druckigt te. Vi drack tre kannor. Myyycket te. :) Mycket trevligt.

Sitter och funderar på vad jag ska äta till middag. Återigen är jag för trött och har för ont i magen för att orka fixa mat. Nicht gut. Jag är mätt av alla mackor och allt te, men på ett väldigt "tomt" sätt. Måste äta maaaat. Men vad? Får man äta sojakorv med bröd om man redan ätit det tusen gånger och ätit sojakorv i skolan? Ja, det får man.

So long!

Falun - en intelligent stad?

Falun centrum

Tjej ~20: Kan du typ prata med dig själv i huvudet?
Kille ~20: Ja, det är väl inte svårt!?
Tjejen: Men alltså ha munnen stängd och prata med dig själv, fast tyst.
Killen: Ja!
Tjejen: Så du kan säga typ ?bajs? eller nåt? I huvudet.
Killen: Öh, ja. Tänka kallas det!
Tjejen: Är det tänka? Jag trodde det var typ när man funderade på saker. Inte när man sa nåt till sig själv? i huvudet? tyst.

tjuvlyssnat.se


Måndag (sov)morgon!

Vi har sovmorgon på måndagar! Jag hinner alltså till och med blogga på morgonen. Men det finns inte så mycket att berätta förstås. Jag har ätit havregrynsgröt med äppelmos. Det är regnigt och kallt! Kanske har hösten kommit över natten pooof bara!?! Ingen vet. Ska till skolan och ha religion snart.. senare idag har jag fotografisk bild. See ya this afternoon, you bet! //E

Ps! Det kostar sjuuukt mycket pengar att åka till Linköping. Attans, jag som tänkte åka hem den här helgen och hämta alla saker jag glömt. Min väckarklocka, mina scrapgrejer och mina pianonoter bland annat. What to do? Ds!

Ännu en skön söndag förbi!

Japp, sitter här framför Beck-filmen (som jag redan sett x-antal gånger) och kollar lite halft. Detta har varit en väldigt härlig, trevlig, lugn söndag. Precis vad man behöver efter en "ansträngande" vecka i skolan. :D
Började dagen med havregrynsgröt, håller på att vänja mig. Det funkar bra. Sen åkte jag och Emma på storshopping på Ö&B (min favorit söndagssyssla). Jag handlade galjar och massa duschgrejer och glass. :) Sen åkte vi hem och jag gjorde klart det sista i mitt rum (packade undan några saker och packade upp mitt piano). Vi fikade på punchrullar och aftereight-latte (min specialitet). Har också hejat på Carolina Klüft (i reprisen) och sprungigt en runda. Bästa pepp-musiken i iPoden: Flyleaf, The Ark och Blindside. Låttips nr 1 : Cassie - Flyleaf

Har sedan också ätit wok med cous-cous och extra broccoli och så förlorat ännu en match i betapet. Jag måste sluta spela mot alla som är mycket bättre än mig! Jag måste spela mot någon som är sämre än mig! ;)


Hej hej Harry!

                                          
73727-235Idag, Lördag, var en såndär dag. En såndär dag med lyckokänslor i magen bara för att. Igår var vi på värsta mysmiddagen hemma hos Karl. Emma, Liz, Karl och jag åt tacos och det var hiskeligt gott. Anna och Agnes joinade och vi skulle se på film. Men vi var så trötta att vi somnade. Så kan det gå. Men det var en fin kväll, jättefin. Hela fredagen var en fin dag faktiskt. Träffade storebror på stan. Shoppade lite, fick nämligen min lön. Som var större än jag anat.

Idag gick iallafall jag, Emma, Agnes och Carl på Harry Potter and the order of the Fenix. Har alldeles nysses läst ut sista boken. Alldeles nyligen har jag även sett fjärde filmen och läst sjätte boken (igen). Så man kan lugn säga att jag är inne i detta just nu. Filmen var finemang. Lite hastig när man läst boken, förstås. Men så är det alltid. Det känns liksom som om dom hetsar igenom hela filmen. Men allting är väldigt snyggt och musiken är sannerligen pampig. Gillar't!

Främst gillar jag insatserna av Helena Bonham Carter (Bellatrix Lestrange) och Gary Oldman (Sirius Black). Två av mina favvis skådisar. Det är alltid en glädje, verkligen.

sirius  

Gary är ju med i Femte Elementet och spelar en av mina favoritskurkar! Det är trevligt att se honom som snäll, och dessutom med en riktigt nice mustasch!

bella

Hon är härligt galen den där bruden! Hon är gift med Tim Burton! Vilken lyckos! :D



Jag skulle nog helst gifta mig med Ron. Men Hermione kan väl få honom.. dom passar ju så bra ihop. Nej nu är det slutbloggat för idag! Tjennare!//E

Jag skulle egentligen inte..

Jag tänkte låta bli att hänga vid datorn idag, men så halkade jag in ändå. Men jag ska precis go, as a matter of fact. För snart är det Charlies Änglar på 6an. Jag ska poppa poppisar! :D
Satt och spelade fiol men min kära sambo Emschla när telefonen ringde och Hannah Kaufman i egen hög person hördes i andra änden. Vilken överraskning! :) Men det var en glädje, indeed.

Imorgon är det fredag. Jag säger bara: Katching! //E

Första skoldagen!

Japp, idag samlades vi då igen i vår kära gamla skola. Det var trevlans värre att träffa alla. Nu är vi då alltså äldst på skolan. Dom som rular, helt enkelt. Ehh.. :) Det är lite ovant att inte kalla tvåorna för "ettorna" och att inte leta info om sin egen klass under tvåornas namn. Men så är det ju alltid.

Det var väääldigt varmt idag så jag, Emma, Carl, Liz och Agneshka badade vid vår brygga. Det var 18 grader i vattnet, hyfsat kallt men helt okej. Det var varmt i solen liksom. Jag sportade 80-tals looken fullt ut med baddräkt med 80taligt neonmönster, hög knut och jeansshorts. Efter sol och bad trampade vi till Ö&B och köpte dammsugare (punchrullar) för hela slanten och fikade med hemgjord svartvinbärssaft. Niiice! :)

Snart är det dags att fixa matis. Det lutar mot sojakorv och bröd. Det är gott. Sen ska jag kolla på Simpsons och äta mer punchrullar. Jag och Emma ska separera ikväll, gå skilda vägar. Jag är ledsen, men jag VÄGRAR att titta på Poirot! ;) //E

Sista sommarlovsdagen!

Japp. Har varit och fikat på stan med Emma och Ella för att fira sista dagen av ledighet. Imorgon börjar det. Ojojoj. Vem vet hur det kommer gå liksom? Men jag är ganska lugn. Tror jag förtränger faktumet att det är dags imorgon. Kanske en bra taktik.

Hittade fina paljettbokstäver på stan! Sånt blir man glad av. Det var fett dyrt, tyvärr, men värt ändå tycker jag. Ska använda dom till att designa en provosorisk framsida till min kalender, tills jag får mina pysselsaker från Lkpg så jag kan göra en riktig. 

Ska hem till min farbror och äta middag och ärva kläder av min kusin snart. Hoppas jag hittar något bra :P.  Ett hett musiktips är låten "Mac or PC" på youtube. Har haft den på hjärnan hela dagen!
I'm a right clicka'
I'm an iBook flippa'
Sufts safari
or browsning i.e

The tasty truth about Surströmming!

Ja, sitter här i köket. Vi har lite gäster och sådär. Vi har haft youtube maraton! Det är en fördel med latop, man kan slänga fram den som partyunderhållning (om folk är mer eller mindre nyktra alltså). Vi har då haft surströmmingsmiddag nere på bryggan. Det var väldigt mysigt och sådär. Först har vi då doften, den var hiskelig. Inte sååå hemskt, men den var äcklig. Gammal fis, eller typ bajs. Något sånt. Inte så kul. Den är liksom i lägenheten som en svag känsla av något riktigt otäckt. Sen har vi då smaken, som skulle vara god. Men... nej. Det var inte gott. Usch. Jag trodde verkligen att jag skulle gilla det, men det gjorde jag inte. Jag är besviken. Omanligt av mig. Buhu. :( Men men.. jag tror inte jag tänker prova det igen på ett tag. Nu är snart batteriet slut, så jag ska sluta blogga härifrån kökssoffan. Over and out!//E

Det är på gång nu.

Japp, idag var början på det nya hälsosamma livet (igen). Har ju liksom inte tränat sen i våras, så jag tänkte: nu är det dags för en ny regim. Så jag smällde igen datorn och tog en lång powerwalk/jogging tur till ljuva toner av Flyleaf och Blindside m.m. Det var riktigt najs, vill jag lova. Har förövrigt denna dag inte gjort så mycket mer vettigt. Jag har packat upp nästan alla väskor nu... men det är inte klart än.

Imorgon ska jag äta surströmming för första gången. Skrämmande, men upplivande (säkert). Ny är det dags att sluta med detta surfande. Men internet kom ju igång efter att ha bajsat hela eftermiddagen, så det var liksom dags. När datorn är uppkopplad ser man två skärmar med en jordglob framför. Väldigt upplyftande när datorn säger: nu är dörren öppen till hela världen. I like it! Godnatt!!//E

Söndag, den bästvärsta dagen!

Söndagar är ju som känt den dagen som är tråkigast, minst actionfylldas men ändå lugnast och skönast på hela veckan. Allt är liksom kravlöst på en söndag. Internet är tyst, affärerna stängda, familjerna hemma och livet är lite lugnare än vanligtvis. Sitter här i min älskade säng, i den otroligt fashionabla kombinationen av en lila batik t-shirt och grå tights. Datorn i knät och tangenterna smattrandes under det avskavda blå nagellacket. Huset är alldeles tyst. Lägenheten tom. Vädret är lagom söndagsaktigt. Minnen från gårdagen gör mig varm i magen. :) Vänner, sojakorv, fiol, Slipknot, vattenpipa, ljusslinga, längsta mannen på jorden och små luddiga djur. Underbart! :)

Sitter och funderar så smått på vad jag ska hitta på idag. Tänkte först och främst ta en liten runda runt området med springskorna på. Måste väl fortsätta packa upp och sådär. Laga mat måste man ju förstås. Hm. Ja, vi ses/E

Ordning och reda, löning på fredag!

Japp, det är dagens sanning. För just nu håller jag på att rensa och organisera i min garderob (och inser redan att det kommer bli rriiiikttigt trångt. Ehhh). OCH jag får faktiskt löning på fredag. Då blir jag mer eller mindre rik som ett troll, men tills dess är jag fattig som en kyrkråtta. Jag har allvarligt talat INGA pengar. Kul liv. Friday, come quickely!

Du flyter bäst om du har väst
den håller dig på ytan
vad gör det om du trillar i?
den håller dig på ytan!

At home at last!

Ja, igår kväll kom jag då äntligen hem till mitt rum i Falun. Det känns jättebra. Det första jag gjorde var att smälla upp datorn och lägga upp mina och Emmas låtar på myspace (och jamma!). Spread the word! Man får ladda hem låtarna gratis, så gör det! :) Har förövrigt inte åstadkommit någonting. Har inte packat upp en ändaste pryl typ (förutom datorn då). Sån är jag ;)

Jag ska väl börja så smått med ordningkommandet här. Det står nämligen en stor hög med packning mitt på golvet som kanske skulle vara bra att bli av med. Ehh.. :)

paxk

Frizon 2007

Här följer de bilder som jag lovade att visa från Frizon. Fler bilder finns på bilddagboken! Jag var inte lika bra på att ta kort som förra året, det är lite dåligt av mig. Men ändå. :)


Raspberrypie, why oh why?

Prettotitel. You bet! Har inhandlat kalendern jag ville ha, eller rättaresagt mamma. Blev också överlycklig när jag ÄNTLIGEN hittade en enkel stämpel av en stjärna. Dessutom kostade den bara tio spänn. Köpte en fjäril på panduro och den kostade typ..60 eller nått. Rena rånet. En lyckad tur, helt klart. Pappas jobbkompisar har varit här på fika, en hade med sig underbar hallonpaj. Yum! Har den närmsta halvtimmen skrivit ner (en censurerad version) av min och Theas dagbok från Ungern. Många trevliga minnen poppade upp i mitt sinne. Ungern <3

Tydligen måste vi till IKEA igen, några nedrans soptunnsgrejor som aldrig kommer fast dom ska. Vi har kollat flera gånge. Hoppas dom finns nu. Åker imorn, har inte packat det minsta. Men livet har ingen brådska, som man (inte) brukar säga. Ingvar Kamprad, here I come!//E

Nytt läsår=ny kalender

image224
Kalender från Ordning och Reda

Jag ska precis åka iväg och välja ut en ny kalender. Det är bra att börja året med full koll. Även om man alltid skriver upp lite onödigt mycket i början och sådär. Men eftersom jag har en tendens att dubbelboka mig (eller rättare sagt alla saker inträffar alltid exakt samtidigt. ehh) så är det bra med lite koll för att slippa missförstånd. Om jag hittar den så ska jag köpa en kalender där man får designa omslaget själv. Då ska jag scrappa ett omslag. Det blir finemangmang. Jag ska visa resultaten sen. So long//E

Ps! Är snart klar med min filinsamling. Sen ska det organiseras och sortersas. Tänk er mer än 5 år av filer. Det blir en del. Ds!


Stilla kväll och sommarregn

image219 
image221

image222
Bilder från Deviantart


Filerna fixade sig tillslut, så nu har jag typ hälften av min musik på datorn. Men det saknas en hel del, som jag måste fixa imorgon, för på fredag så ska jag åka HEM! :) Jon sitter och ser på Beck. Gunvald är en riktigt tuffing, indeed <3. Pappa har somnat med datorn i knät och jazz i öronen. Mamma sitter uppe och knappar på datorn och tvättmaskinen surrar och låter i källaren. Ibland åker ett tåg förbi eller ett plan flyger över huset. Ibland trummar ett stilla sommarregn på taket. Onsdagskväll. Jag kollar runt på bilder och surfar allmänt. Mest för att leka med min nya kompis. Det är som när man var liten och fick en ny leksak eller ett nytt lego. Man vill bara leka eller bygga, så fort man gör någonting annat så längtar man bara tills man får leka igen. Hej Henning! //E

Frustration!

Sitter och försöker kopiera över mina musikfiler från övriga datorer, men det är idel krångel. Man får varken flytta filerna eller radera dom. Dom är som fastsugna i minnet på datorn. Baaaajs. What to do, liksom? Snacka om att man blir less. Usch! Men datorn är fin iallafall! :) Och snabb och trevlans på alla vis (förutom det här med filerna dårå). Nu vill jag göra nått kul istället :) Men jag VILL ha alla mina filer. Jag vill jag vill jag vill! Annars blir jag sur! Önska mig lycka till! //E

Yeah! Den nya Henning är här!

image218
Nu är det entligen klart. Sitter i detta nu och skriver inlägg från MIN alldeles egna laptop. :) Den ser ut som ovan och är väldigt spejsad och najs. Det kommer ta lite tid att vänja sig vid Windows Vista, men jag gillar redan utseendet, det är lite high-tec liksom. :) Jag kan knappt tro att det är sant. Att detta verkligen är min dator. Har aldrig haft en egen dator i hela mitt liv. Nu följer ju lite efterarbete med att samla alla mina filer från övriga husets datorer och sortera och allting. :) Detta är en glad dag. Puss på alla//E

Hemma igen från Frizon!

Japp, så var frizon över. Var alldeles förskyld när jag skulle åka dit så jag kände bara: nej va jobbigt. Men jag visste att det skulle bli bra bara jag kom dit, och det blev det. Jag och Linda hittade tältplats (i en backe, smart) och smällde upp mitt gröna tält. Finemangmang blev det. Vi satte fast piratflaggan och vips så hade vi ett temporärt hem. Riktigt najs förutom att man kunde råka vakna med fötterna i förtältet (Linda. hihi).

Banden var väl sådär, dom enda som jag gillade egentligen var EF, Loney, Dear och Woven Hand(fast dom var tråkiga live.). Vissa band var bra, men inte riktigt min smak. Men det var inga WOW upplevelser direkt. Men tack och lov så var det en hel mängd med underbara människor som man kunde leka, dansa och prata med. Några riktiga plus på festivalen var: det tjeckiska reggie-tältet, Världens tält, discot och sumobrottningen. yeah :)

Jag ska fixa bilder sen. Nu har jag hittat en dator som jag SKA köpa. Har ändrat mig typ tusen gånger. Gick på El Giganten idag för att kolla på en fujitsu siemens amilo, men hon som jobbade där sa att jag inte kunde bildred:a på den så hon föreslog en pacardbell, som var bättrem en fortfarande kostade som jag ville. Men dom hade inte den på lager. Gick och kollade på PC city och där hade dom samma, fast på extrapris 1000kr billigare. YEAH! Och dom hade den i lager. Så imorn ska det ske. Bilder och allt från Frizon kommer förhoppningsvis imorgon från min laptop. :) Puss kram skumbanan//Elin

Radhus!

Japp, nu har vi flyttat. Sitter här i vårt orimligt varma radhus där det varken finns tapeter på väggarna, sängar att sova i eller i vissa rum; golv att gå på! Mycket intressant vill jag lova. För några minuter sen hittade mamma besticken, DVD-dosan är dock spårlöst försvunnen någonstans bland de hundramiljoner kartongerna i källaren. Inte bra. Men sånt är livet. Det är najs ändå. Att ha ett hem, alltså, och inte längre vara hemlös. Sover dock på luftmadrass framför TV:n i vardagsrummet. Kanske inte så lyxigt.

Imorgon ska jag föflytta mig till ett lyxigare boende, nämligen tält! :) Då är det frizon!!!!! Det var lite fara och färde ett tag om jag skulle vara frisk nog (en mycket oläglig förskylning har smygit sig på mig!) men det löste sig! Nu är jag praktiskt taget frisk. Har köpt ibumetin!

Har idag mest solat, och så har jag övningskört lite. Mycket rondeller här i Linköping så jag kommer bli fett bra på det misstänker jag. Imorgon åker jag iallafall, så det blir inget bloggande förän jag kommer tillbaka. Då ska jag köpa dator också!!! :) Har hittat en bra som jag nog ska köpa, här i Linköping. Ha det så bra! Puss på er//E

2 dagars resa! :)

Japp, Onsdag morgon satte sig jag och Emma på tågbussen (arrrghh) påväg till borlänge. Där gick vi raka spåret till kuppan och sprang upp och ner några gånger innan vi började med shoppingen. Shoppade bl a en klänning och ett linne på REA på indiska, en skjortklänning på Åhlens och plast-popcorn kartongen som jag velat ha länge på Lagerhause. Det var en trevlans dag indeed. För att återfå krafterna efter lite shoppande drack vi varsin Ice Coffe Caramel eller nått sånt, på Waynes. GOTT!

Vi sov hos min farfar, fast han var inte inte där, och på Torsdagen spurtade vi runt i alla matbutiker där jag glad i hågen frågad: "Hej, jag letar efter ett extra jobb". Jag kan ju inte säga att det gick jättebra direkt. Men det är en början. Kanske går det vägen. Jag ska inte ge upp. JAG SKA JOBBA! :D

Idag har jag haft riktig körlektion. Det gick bra. Goodiebyei//E

RSS 2.0