Elin dissar: Punka på cykeln

Så ytterst irriterande!? Som tur är har jag kunnat låna Natalies cykel, om det inte vore för hon skulle jag vara fett körd. Ojoj. Igår skruvade jag isär hela min cykel (eller ja, jag skruvade av framhjulet) för att kolla vart felet var. Har kommit fram till att det är ventilen som lossnat från slangen. Och det suger, för nu måste jag nog köpa en ny slang. Usch, dumma dumma cykel! Men jag måste banne mig laga den inom kort... Jag kan inte leva utan min älskade cykel!

Klimatet = i fara men idag ytterst behagligt.

Just nu har vi en miljö-temavecka på vår skola. Vi har hitills fått se ett föredrag med en metereolog och filmen Inconvinient Truth. Jag känner verkligen att detta är ett mycket viktigt problem!!! På allvar så håller männskligheten på att förstöra planeten, på riktigt!! Som den person jag är känner jag personligt ansvar för detta, även fast jag personligen inte har sådär värstans mycket makt att påverka. Men många bäckar små. I samhällskunskapen skrev jag en uppsats på detta ämne och där skrev jag att mitt hetaste tips för att göra något på enmannanivå är att cykla. Cykeln är fantastisk, så är det bara. No exuses. Hur som helst så känner jag att något måste göras, något drastiskt. Men vad? Tro mig, jag ska komma på nått. Snart!

Förövrigt är vädret underbart fint idag, solen skiner och det är najs! :) Kanske är det för att den globala uppvärmingen slagit till, men jag kan ändå inte låta bli att njuta. Fint väder=glatt humör. Forever and ever. Detta känns som en fin vecka, i allmänhet. Woohoo! Sprilllig spriillig nipprig muskotnöt!! //E

image155

En till våroutfit!

topshop_spring
Alla kläder är från Topshop.

Hade lite tråkigt, så jag gjorde ett till klädkollage. Jag skulle inte säga nej till alla dessa kläder om det var så.. Speciellt gillar jag den kortärmade jackan, halmhatten och läderballerinan. En kortärmad jacka måste jag skaffa mig nu till våren, det är fint. :) En halmhatt skulle sitta fint i sommar om jag får jobb som "parkarbetare" igen. Perfekt! :D Skorna är bara fina och passar till allt, men jag har spanat in ett par svarta från Vagabond med ankelrem som jag ska köpa inom kort! :D Ha en trevilg dag i solen//Henning

Ur led är tiden!

Eftersom det bytte till sommartid klockan 12, eller när det nu var, så är klockan inte 00.40 utan 01.40. Så en hel timme swooooschade förbi, utan att någonting hände. Vad hände då med denna timme? Som försvann för att aldrig komma åter? Tjaaa.. vi kommer ju få tillbaka den förstås, när det byter till vintertid igen. Vad kommer vi då göra med den? Antagligen sova ut den.. det kommer bli skönt. Vilken tur ändå att det bytte på en Lördag, och ingen annan dag. För nu kommer jag knappast märka av det. Men om det var en vardag och jag skulle få en hel timmes mindre sömn.. huvva!

Det är liiite smått Elin-goes-filosof-a-la-aristoteles vid en sådan här tidpunkt. Så det är nog bäst att jag sätter punkt                           . här!

Lista: Lördags-saker

  • Jag är en master of drivning (almost). Har denna dag kört till Malungsfors och tillbaka igen. Det ni! :D Dessutom har jag övat på att fickparkera, och det är inte det lättaste. :)

  • Denna dag kom det en från Jehovas vittnen hem till oss och det var lite.. läskigt. Men dom måste ju få berätta sina saker för någon, även om jag helst hade sluppit. Usch!

  • Jag känner mig mer och mer nöjd med min nya design. Det känns piggt  och vårigt! NICE! :D I denna omdesignens yra designade jag om min myspace också! :D

  • När jag blir stor ska jag ha en såhär fin studio som Heather har!
    studio
    Snacka om inspirirerande!!!

  • Ikväll ska jag äta popcorn för det är hiskeligt gott tycker jag!

Ha en trevlig lördag kväll//Elin


En våroutfit!

kollagespring
1.Solglasögon, Wedins 2. Skjorta, tights och kofta, Gina tricot 3. Platåpump, Din sko 4. Mulberry Bayswater, Net-a-porter

Den nya designen!

Nu har jag gjort en ny design. Den är liksom turkos.. väldigt turkos. Men jag tror jag gillar den. Den är glad. Har bytt profilbild också. Ut med det gamla, in med det nya. Typ...

Har också tänkt skärpa mig lite med bloggen och faktiskt försöka komma med något konstruktivt och något intressant mellan varven. Inte för att någon kanske bryr sig, men det kan vara kul. :)

Om ni glömt hur den gamla designen såg ut så såg den ut såhär! Lite feedback vore nice? Vad tycks?

Hej Henning!

Detta vore väl något för mig?

Musse
Om någon bara sådär mot förmodan fick för sig att från Japan beställa dena Mickey Mouse iPod-nanon till mig, som finns i endast 500 exemplar så skulle jag bli ofantligt glad.

Måste ha en ny design...

Är så fruktasvärt trött på den här designen. Liksom rött.. det känns inte såå vårigt/sommrigt. Måste nog göra en ny design typ i helgen. Något fint och vårigt. Så man blir lite glad och inspirerad. Några uppslag?


frostbit frostbit

Egentligen har jag svenska, skriven en hemskt deprimerande berättelse och orkar inte riktigt skriva mer just nu. Har gjort matteprov idag, det gick ingevidare. Men vad kan man vänta sig när man missat typ allt och inte hunnit jobba ikapp. Hoppas jag klarade G iallafall, annars blir det riktigt jobbigt.

Solen skiner idag, det är bra. Synd att jag inte kommer ut ur denna byggnad förrän ikväll. Baah. Trött!//E


Come on over, watch the late show, stay up talking until 2!

När jag skrev gårdagens inlägg hade jag dukat upp vid köksbordet (framför TV:n) med dator, målargrejor och en stor kanna blåbärste. Det är ju dubbelavsnitt av Simpsons och sedan 24.. som redan blivit riktigt rörigt. Men ändå. Jack Bauer Power liksom. Allting såg ut att leda mot en riktigt trevlig natts sömn. Men icke.. ibland är det inte meningen att man ska gå och lägga sig helt enkelt. Bajs. Men men.. var inte så trött i morse ändå, var glad att det var morgon och jag slapp ligga där ensam i mörkret mer. Typ. Men jag hatar att sakna. Jag saknar fortfarande. Många och mycket.

Men trevlig äro skolan med dess vänner och fränder. Och får som gör "buää buää" på barnkanalen är icke att förglömma. Sitter super oergonomiskt här vid datorn. Vilka är dessa databord (i bibblan) gjorda för? Smurfar? Man sitter böjd som en banan för att tangentbordet sitter så långt ner. Nej fy tusan. Om ca 10 minuter är det fiollektion som gäller, det är bra. Äscha bräscha mandelmäscha! //E


All I ever needed was to eat popcorn with you

Igår blev min hemåkning från Malung ytterst misslyckad. För det första så var det fullproppat på bussen redan i Malung, som tur är gick jag på på stationen så jag slapp stå till Vansbro (jag brukar gå på på Folkhögskolan). Men det var trångt och otäckt på bussen. Jag är lite klaustrofobiskt laggd och gillar inte när det är trångt. Usch. Sen så missade jag bussen från Borlänge-Falun med 2 minuter och fick vänta i 40 minuter. Sedan missade jag bussen från stan och hem med 2 minuter och fick vänta i en timme. Hurray, hurray. NOT! Dessutom var jag SJÄLV och hade inget iPodbatteri. För att lägga grädden på moset så började det snöa asstora flingor när jag cyklade från busshållplatsen så jag var alldeles blöt och kall när jag kom hem. Ajajaj.

Därför kom jag inte riktigt upp imorse, mådde rätt illa, så jag bestämde mig för att stanna hemma och sova. Som tur var så var båda förmiddagslektionerna inställda så det blidde finemang. Hade bild och folkmusik på eftermiddagen. Det var rätt flummigt och flippernipprigt som det ofta är på måndagar i vår klass. :) Men det var najs. :)

Har sedan hemkomsten övat fiol, sång och dessutom ackordanalyserat Aquarius tills på torsdag. Heja heja. Ikväll blir det simpsons och 24. Kanske popcorn? //E


Det är snö här.. oh no!

Igår var första gången jag var i en studio! Det var coolt. Jag spelade in fiol på Sorgmantel-låtarna. Det var väldigt roligt iallafall. Studio alltså, men väldigt nervöst också. :)

Är i Malung nu, ska åka hem igen strax. Ett himmlans farande är det, men sådant är mitt liv! Imorse när jag vaknade hade det snöat här i Malung. Depressing, oh yes! När man gått här och trott att det var vår nu.. liksom. Snö kan dö.

DÄRFÖR tänker jag i ren protest publicera en bild av mina sandiga fötter från Spanien. :)

image150

On the sunny side of the street!


Dessa fina solglasögon är så farligt mina när jag får lite mer penningar in my pocket. Det kommer sitta fint i vårsolen!

Snart är det fiollektion som gäller. Sen ska jag hem och slappa en stund innan det är Gränslöstkonsert på Folketshus. Kanske gör en hemagjord Ice Cream Float som efterrätt. Ett superenkelt recept som vem som helst kan fixa:

Häll i några rejäla skedar Hallonsorbét (Jag har Sias mjölkfria sorbet som är KRAV märkt. yeah) i ett stort glas
Fyll upp med Sprite (eller liknande om du är emot Coca-Cola Industries)
NJUT! Jag gillar att stoppa i några neonrosa sugrör också, för syns skull! :)


Le ciel est bleu!

Det känns som vår det känns som vår det känns som vår vår vår! Himlen är blå! Det är varmt. Himlen är blå blå blå!

Mon muskot est fantastique!

Igår var det kafferep, och det blev sannerligen en lyckad tillställning. Vi hade en massa olika bakverk, kaffe, te, fina kläder och en masse trevliga gäster. Women sing the blues, Samba Amigo, Puyo Pop och fin fina klänningar, skjortor och turbaner. Vilken helkväll, jag säger då det! WOW! (ska blogga bilder och sånt senare).

Idag är jag så j*vla pepp!!! För första gången på typ 2 månader känner jag värsta energin att göra saker. Så jag har skrivit en lista på allt jag ska göra idag. Läxor, städa och sånt. Har redan avklarat en hel del. Så ikväll ska jag kolla på melodifestivalen, äta choklad och popcorn och vara alldeles lugn eftersom jag gjort allt som jag brukar stressa upp mig över! Så, vi ses.. jag är på G!!! //E

Stanna tiden! Jag har missat mig!

Ibland så känns det inte bra att komma tillbaka efter ett lov. Grejen är den att jag inte hinner... Tiden räcker inte till. Pengarna räcker inte till. Jag räcker inte till för att få pengarna och tiden att räcka till. Jag hinner inte prioritera, jag hinner inte välja, jag hinner inte ta ha om mig själv och framförallt hinner jag inte tänka. Jag hinner inte sova, jag hinner inte orka. Gaaaah. Kan någon bara stanna mig?? Jag ligger fortfarande inte fas. Jag är ur fas. Bredvid, så att säga... bredvid mitt liv. Jag ser allting passera... och jag hinner inte med.
Detta är alltså dagens frustration. Det som får mig att sucka, klaga, gnälla och skrika. Och hitta på små sånger om hur mycket jag hatar och vill döda. Detta är nu inte sant, jag vill varken hata eller döda. Jag vill älska och leva. Men tyvärr, just nu hinner jag inte det.

Det kommer bli bättre snart. "All my friends say that of course it's gonna get better gonna get better. Better better better better". Och ja, det kommer det. Men när??

Sluta försvinna. Jag vill inte att du ska försvinna. Varför har du redan försvunnit? Varför är du borta? Varför känns det som om du finns? Var var var är du? Kom tillbaka. Kom närmare. Finns, snälla finns! Please come closer, cause my heart doesn't touch yours anymore... Jag saknar. Jag saknar så mycket.

Kan någon ge mig lite tid? Snälla? (Dom har fixat om på blogg.se, så nu ser allt lite hippare ut. Synd att man inte hinner blogga om allt som man ändå inte hinner göra i sitt fantastiska liv som man inte hinner njuta av). TUR att jag har sådana underbara muskotar till vänner. Ni är bäst. You rock my world!

Elin hyllar: denna helg!

Ibland är det sportlov och då kanske man råkar bli hilseligt förskyld. Men så vaknar man i ottan (04.45) och plötsligt som genom ett trollslag så kan man andas genom näsan och halsen är inte ond. Heja heja, säger man och reser till Stockarnas holm. UNDERBART, säger jag!
Elin och Hannah, varning på stan, här kommer dalarna! :D Man kan kosta på sig en resa till Skärholmen bara för att titta på Monki. Världens galnaste golvmatta, hål i draperierna och en massa massa kläder. Det kan vara så. Sen kan det vara så att man går på söder och sedan plötsligt befinner sig i en svacka. Magar och hälsenor är onda och lyssnar inte när man säger åt dom att SLUTA VARA ONDA. Då får man sitta på McD och vila... lääänge. Men DÅ kan man gå till Urban Outfitters och känna smärtan försvinna bland kristallkronor, vintagelook-Tshirts, fin musik och vackra klänningar. Så bra kan det kännas att man spänderar nästan 400 spänn och det är värt det! Woo! :D
Men en liten varning: chokladmuffin med glass kan SE gott ut men är svårt att äta och inte så gott som det ser ut.

Linda och Elin is a team for life. :) Man kan pyssla sina egna smycken, dricka te i massor, se på Bridget Jones och dissa andra chansen. Man kan sjunga A-A-manda för Amanda. Eller få den sjungen för sig mitt i natten och inte veta efteråt om det verkligen var sant. Sen kan man gå på promenad på vackra ekerö och känna lyckan i kroppen som små sockerdricksbubblor. Och man kan undra om kungen bor i tredje fönstret till vänster... eller inte?
Sen kan man gå på Regina och sitta i en verklig bubbla av lycka och vilja stanna där resten av livet. Även fast man kanske inte är dövstum eller blind eller från skåne. Och även om vi aldrig faktiskt träffade Timbuktu så fanns han nästan i varje gatuhörn.

Detta var ett litet försök att sammanfatta lite av min underbara helg. Jag säger bara WOW! :D Allt ska bli bättre nu.  Love you all! //E


RSS 2.0