Lista: Recept på bra höstlovsstämning

  • Mer än en halvmeter snö får en att tänka mer på jullov än höstlov, men snö skapar iallafall fet mysfaktor. Så, snö!
  • Chailatte, yes indeed.
  • Höstig film! Mina hetaste är: "Autumn in New York" (självskriven), "Pride and Prejudice" och "You've got mail".
  • Varma raggsockor och en mysig filt
  • Tända ljus
  • Släckta lampor

Ny design IGEN!

Ja, nu när man har tid får man passa på att fixa. Gillar bakgrunden nu.. men headern vet jag inte riktigt. Kör lite rött nu i hösttider. Vad tycks?

Walking in a winter wonderland



Jag såg ut genom fönstret imorse och fick se: snö!! Hela världen blev visst vet över en natt. Helt otroligt.. Men ganska mysigt på samma gång. Linda har åkt nu, och jag sörjer med dagens andra chailatte i högsta hugg.

Mamma säger att det är "orealistiskt" för mig att gå på Sufjan. :'( Jag vet inte gränser för min sorg. Men jag har INTE gett upp allt hopp. Men nästan... buhu.

Nej just nu är livet sådär lagom cheerful. Men det var sååå mysigt när Linda var här. Åhhhh! I miss her all ready!

Bye

Lalalalalycka!


Imorgon kommer Linda hit. Det är fett underbaring najs! :D

Godnatt!

Hello, I can drive!

Jag har kört bil igen idag. Det var roligt! Jag körde ännu en liten sträcka på en "riktig" väg och backade. Det är roligt för det går bara bättre och bättre.
Jon blev rädd för mina högklackade skor, men han är ju som han är den grabben. :)

Idag ska jag nog slappa också. Linda, kommer du imorn? Har du frisknat? I'm worried!

Buss och kran/Elin

Elin dissar: Smöriga killar

Nog för att jag klagar på en hel del kända personer.. man kan inte rå för det, vissa är SÅ töntiga. Men en sak tål jag verkligen inte och det är: smöriga killar!
Insåg det när jag tittade på IDOL. Jag tål varken han Erik eller han Danny. Dom kanske sjunger bra, ibland.. men dom är så smöriga så det spelar ingen roll. Hundögon, falsettsång och måderfoking POLOTRÖJA! Grunden till detta kan vara att jag är livrädd för han Christer Sjögren. Huuuuva! Nej fy för alla smöriga killar.


Hej höstdesign!

Nu har jag "höstdesignat" bloggen lite. Har fortfarande inte kommit på den "perfekta" designen. Den som verkligen skriker  "EEELLLIIINN". Den här säger typ Elin i medelhög samtalston eller nått. :P Men jag gillar den just nu, röd och varm såhär i kalla burriga hösttider. Vad tycks?

//E

The trees are bare..

Ja, här i Malung finns inte ett fint höstfärgat träd så långt ögat når. Alla löv har ramlat av. huuh, vintern är nära. Jag och Ingrid lyckades missa tåget igår, eller egentligen var det inte vårt fel. Bussarna från Falun var sena så vi missade tåget med typ en minut. Det var sannerligen surt. Men vi låste in allt vårt bagage och gick på kupolen istället. Inhandlade föjande: Chailatte på Waynes (inte lika god som i Sthlm dock), ett klarrött läppstift (se bilder), ett annat läppglans och VR. Så det blev ganska lyckat ändå. Pappa åkte samma tåg hem också, och jag fick se bilder på "huset". Ja, det är huset med för få rum och skabbig källare. Paranteserna har inte gett upp det än, som det verkar. Tydligen finns det en vind (med ett halvmånsformat fönster) där jag och Olle skulle få rum isånnafall. Åhhhh, tänk ett vindsrum. :) Huset är iallafall ofantligt charmigt! :) Men vi får se....

Har tillbringat dagen med att kolla på "Stolthet och Fördom", den gamla serien. Mamma har den på DVD, wooonderful! :D
Ska bara slappa idag, because I'm worth it.


Min sko, fast den har mörkare träklack, min tröjklänning från H&M och Jag i mitt nya läppstift

Tur att man är stark som en.... ?

Aaj, mina armar... mina handleder. Jag är helt skakis i hela händerna, vet ni varför? Jo, för jag har släpat min reseväska hela vägen hemifrån och till skolan. Det är typ 1,5 km, minst. Paaain! Men men, ska man hem så ska man. Har packat ner typ allt mellan himmel och jord, har säkert glömt hälften, men jag överlever.
Igår var det estetkonsert, det var kul. :) Hade på mig min nya tröjklänning, senapsgula strumpbyxor och mina pumps! :D Ska visa en bild på det sen någongång. Hur som helst så var det en lyckadkonsert. Speciellt B-kurskören gjorde ett fint jobb tycker jag, speciellt med "Ekorrn satt i granen" med tillhörande dans.

LOST, min favvoserie, igår var helt.. ahh.. gahh.. förvirrande. Vad ska detta betyda? Jag förstår.. ingenting. Vad är det som händer? (Detta är en retorisk fråga. Och om någon "moderfoker" har laddat hem alla avsnitt och VET vad som händer berätta INTE det för mig!!!)

Hej Höstlov, här kommer jag!/Elin


Ett litet stycke ur min självbiografi

Idag har varit en fin dag på många sätt. Vi hade dock matteprov på morgonen, värsta sättet att börja en dag. Det gick.. sådär. Hoppas jag får VG, annars blir nog Sunkeyboy lite missnöjdis. Jag med, för det delen. Mest jag kanske.

Men annars så har vi haft köris, vilket är en fin grej. Och sen har jag sjungit och spelat fiolinolino. Det gick bättre än matteprovet om man säger så.

Drog världens snabbaste vända på stan och inhandlade: Slaggatan 10:s egna chai och "partyfeet" för att göra livet i mina nya (helt underbara) högklackade dojor. Som jag förövrigt tänker "inviga" imorn på konserten. Vi har nämligen höstkonsert imorn då alla ensemblar ska visa upp sig. Jag medverkar i Hagve och Bkurskören. Det blir finemang. :)
Vår roommate Nathalie har insjuknat! Det, kombinerat med rastlösthet och en liten gnutta ordningsamhet, gjorde att jag helt oprovoserat diskade och torkade av köket. Man kände sig som en housewife! :) Rent och snyggt, ska det vara. (Ps! Läser Jane Austens "Stolthet och Fördom", vad har egentligen all den där artigheten från den tiden tagit vägen? Ds!)

Längtar till lovet, vet ni varför? Jo! Jag får sova, mysa, dricka chai, vara med min älskade Linda, dansa och jag får även åka tåg hem på torsdag. Det är mysigt att åka tåg. Då ska jag köpa varmchoklad och nyaste VR och njuuuta av myset på tåget. :) Ha det bra/Elin


Hannah, we have to!

chailatte

Jag och Hannah diskuterade just faktumet Chailatte och har heltenkelt konstaterat att av alla vi smakat så var Waynes helk klart bäst. Den har som ett guldskimmer över sig, det är Hannahs kuckelimuckmedecin och min dunderhongung. Elin och Hannah hjärta Chailatte!

Nothankyou nothankyou nothankyou nothankyou

Detta har varit en fin helg. I fredags åkte vi med skolan till Sthlm, min mage var en aning fucked up, men envis som jag är så gav jag inte upp. Överlevde faktiskt utan större besvär i slutändan. Först gick vi på museum, det var väl sådär kul som museum brukar vara. :) Sen gick vi på stan, jag och Hannah hade laddat järnet inför det. Men när vi väl skulle ut så försvann shoppinghumöret lite ändå. Köpte iallafall en fin bredrandig tröjklänning på H&M. Annars så var shoppingturens höjdpunkt den underbara chailatten på Waynes. :) Men det var roligt ändå, tycker jag!
Operan på kvällen var rolig. Det var så fint och kungligt där inne och operan var inte fy skam. Synd bara att nattens drottning inte satte arian sådär klockrent som man skulle önskat. :P

Igår hade "gammla" gränslöst en spelning på galleriorna i stan. Det var fett kul! Vi spelade i rulltrappan, like a dream come true! :) Sen gick jag och Hannah en vända på stan i Falun. Shoppinghumöret var tillbaka. :) Jag inhandlade ett par underbara högklackade pumps på dinsko rean. Svarta med tjock träklack. Övade att gå i dom igår, ajaj. Men med partyfeet och lite övning ska det nog gå fint.
Jag, Liz, Emma och Hannah såg på Omen i fängelset. Det blev inte så läskigt som vi hade hoppats kanske. Sen satt vi slagfét och myste, sannerligen ett fint sätt att tillbringa en Lördagkväll. Sen hade vi lite mysfest hemma hos Liz. Vi lyssnade på fin musik, försökte leka twister och dansade till The Ark. Då hoppade jag in i Agnes armbåge och fick en blåtira. Min första blåtira! :D Det var kul! :)

Sannerligen en fin helg! :D


Take me away take me away

Orkar inte, orkar inte, orkar inte........

Har bunkrat upp med mackor, frukt och yoghurt i min röda söta lunchbox.... kom igen magen, I know you want it! (Peppa sig själv fungerar visst deprimerande dåligt idag.)

I can't see who I'm supposed to be

I try and I try and I try, that's what makes it feel so bad when I fail.....


Min mage är dum, jag gillar inte den. Någon som kan amputera den? Måderfokermage. Dö!




(just nu känns det som om allting är grått.) Ska vara i skolan till 21 idag, tur att vi fick sovmorgon till 13... Bye//Elin

Lista: Saker man kan göra på en Söndag

  • Sova länge
  • Läsa klart en bok
  • Städa och tvätta
  • Spela sin fiolläxa
  • Sjunga sin sångläxa
  • Jobba matte

(det är vad jag gjort idag. slapp slapp söndag)


Hej ni kan kalla mig Trötter!

Oooojag är så trött. Trött i kroppen, i alla muskler och trött i hjärnan. Väck mig när jag skrivit klart.. ZzzZzzzZzz

Igår var en fin kväll. Jag, Emma och Liz åt tzatsiki, pasta och baguetter hemma hos Ella. Det var fint. Sedan drog Emma och Liz ner på Garage meden jag och Ella spelade TV-spel. Det var sannerligen roligt. :) Vi spelade Puyopuyo, Nått samba spel och The typing of the Dead. Jag skrattade så jag fick ont i magen. Sedan lyckades jag och Emma missa bussen så vi fick sitta och vänta på McSkabb tills nästa buss kom. Men det var ändå en fin kväll.

Ikväll är det mysochmusik som gäller på Slaggfét, som jag lärt mig att det kallas. hahahha (Jag slänger med begrepp, Ella! Det gäller att höja sig från mängden och visa att man är ett lamm).

Nu ska jag typ... sova eller nått annat slappt. Type or die! //Elin

Ps! (We love Sufjan) Ds!

Longterm suicide is not the answer!

Livet går upp livet går ner, sen kan jag inte säga något mer.

Hela natten gick åt till en hemsk dröm om en sekt som skulle döda mig. Jättemånga människor var med i drömmen och när jag vaknade kändes det som om jag inte sovit någonting på hela natten. Jag var sjukt trött. Trodde nästan att jag var sjuk! Men sen gick jag upp.

Onsdagar är den dagen som jag går längst i skolan, nämligen till klockan 19. Iofs gills kanske inte Gränslöst som "skola" eftersom jag gör det frivilligt, på "fritiden", men ändå.

Idag kom jag på dethär:
- Varför heter det raggsocka?
- Jo för att de är så bra att tåflörta med!

I brist på annat/E

Jag, en prylperson!

Ja, jag älskar verkligen prylar. Typ tekniska prylar. Datorer, telefoner, kameror.. you name it. Som den ganska fattig person jag är så är det inte så lätt att älska prylar. Dessutom kan jag inte kan säga: "Mamma, jag vill ha en iPod när jag fyller år" och få det.
Mina älskade prylar är min mobil z520i som jag köpte efter jag sommarjobbade, min digikamera Olympus C-370 (sommjobbet förraåret) och min iPod mini (lång sparkampanj i nian).

Men vänner och fränder, än är jag inte nöjd. Nej, jag vill verkligen verkligen ha en egen laptop!! Mina krav är typ: runt 80GB hårdisk, DVD-brännare, windows XP, bra Grafik och allt sånt, trådlöst uppkoppling och så ska den vara ganska tunn. :) Sen ska jag köpa en snygg sånhär till den och en het dataväska såklart! :) Det är liksom min pryldröm! :D
Här är några snygga bärbara datorer som jag skulle kunna gilla:
 - Sony Vaio C
 - MacBook
 - LG P1-52SBV

Men de är de dyra alternativen. Om-jag-helt-oväntat-får-20 000-kronor-datorer! Men man får ju drömma!


Elin hyllar: Old School Sims!

Idag har jag installerat gammla The Sims. Orginalspelet! Talk about old school! Jag minns såväl när jag och Petter köpte spelet när det var helt nytt på Åhlens i Mora. Det var nog något som någon hade lämnat tillbaka för vi köpte det för bara 175 kr, egentligen kostade det mycket mer. :) Sedan köpte vi ALLA och då menar jag ALLA expansionpacks förutom Makin' Magic. Så det var ett bra tag sen jag såg orginalspelet, utan expansioner eller någonting. Det var riktigt häftigt! :)
Jag installerade det för att kunna ta bilder till mitt Simsföredrag. :)


Det är fint att få en kappa, det är finare att få två

Idag åt jag och Hannah rostade mackor, sen åkte jag hem till Malung. Det har varit en fin dag, jag är ensam hemma med Mamma och Pappa. :) Dom var så glada att jag kom hem, igår hade dom gjort fin middag och satt och väntade på att jag skulle komma hem. Sen kom mamma ihåg: "Vääänta, jag minns nått nu om att hon skulle komma hem på Lördagen", så dom ringde mig (utan att säga nått om middagen) och jag kunde höra i telefonen att Pappa var besviken. Hååwww. Men de var glada idag när jag kom hem! :D Jag och pappa har övningskört i Audin! ;D

Jag har fått två superfina kappor av mamma. Sådana kappor som mamma har köpt för att de är urfina (ganska dyra kappor) och sen insett att hon inte kan ha dom. Sedan har hon dåligt samvete för dom, sedan frågar hon om jag vill prova dom. De passar perfekt och jag får dom. Jag blir glad, hon blir glad. Win win situation! Den ena kappan är en beige trenchcoatliknande skapelse med jättefina turkosa detaljer och jättefint turkost foder. Den andra är en vinterkappa i typ tweed tror jag (full koll, or not), även den turkos. Himmla fin! :D

(I can undestand your disapointment. I agree with you. I'm disapointed too)

.. då skulle ju du kunna vinka till mig?

Idag i skolan så hittade jag och Hannah alla sju kontrollerna på orienteringen, inklusive den som Inger "missade" att säga till om att den satt på fel ställe. :P

Sitter nu i "finkan" och är väääldigt trött. Vi har varit på Arenan på Räddabarnen/UNF sakimoj. Där spelade Basically the Same, Masse, "nått band som jag glömt namnet på" och Mozkovitch. Det var en rolig kväll. Jag och Hannah var väldigt övertrötta. Men du, jag tänkte att om du går bort dit så skulle du kanske kunna vinka till mig?

Nu borde man sova. Imorgon ska jag hem till Malung! Goodnightas!

"Slåss och kniva, oj vad vi är alternativa"

Idag regnade det väldigt kallt och blött regn på mig och det var inte trevligt. Men chai är trevligt. :) Jag trivs med dig, Hannah! Jag gillar att sitta uppe hos dig in da prison och mysa. Even though you've got the shrimpcolord-walls! Me like you, for honest! :) (Ja, det låter verkligen som om vi är ihop! :P)

Har inte så mycket att blogga, men jag kan försäkra er vänner, bekanta (och extravaganta) att jag faktiskt gillar den här gamla datorn (som inte ens kan hatera mp3-filer), för den har så sköna knappar. Den är fin, och gammal. Som en farbror med slipover. :) Letade igenom min gammla väska och hittade en massa gammla papper av olika slag OCH min USB-sladd till ipoden som varit borta i evigheter. That is good! :) Nu ska jag krypa ner i sängen och sova. Good nightas, my dear Hennings in the world// Henning!

Hej Herr Henning, här kommer en hälsning från nattfilosofen!

Det är ganska otroligt, men sanningen är den att vi finns till! Hej, vi lever! Henning, du är en människa. Tänk efter en minut´, någonstans på ett jordklot som myllrar av människor sitter DU och läser ett inlägg skrivet av MIG i min blogg. Du sitter någonstans, i en oändlig världsrymd, framför en mojäng som kan ta dig till alla världens hörn på ett klick. Du vaknar på morgonen, du äter frukost, du klär på dig kläder, du går till skolan, du är med vänner, ägnar dig åt intressen och sedan går du och lägger dig igen. Är det inte fantastiskt. Och samtidigt, är det inte konstigt att man så sällan tänker över sin existens. Man bara accepterar världen vi lever i och man bryr sig om en massa saker som inte har ens ett smula värde i historiens gång. Om några hundra år har antagligen alla människor som minns vem DU var dött, betyder det att även du är borta då? Vad bör man göra för att få en plats i historien? Du finns, du lever och du borde tänka på att det är oändligt mer fantastiskt än du någonsin kan tänka dig. Alla borde vara nattfilosofer, alla borde tänka på att dom finns. Det är det som skiljer oss från myggan, bävern och tryffelgrisen. De finns, precis som vi. Men vi VET att vi finns! God natt, människa. Nu ska jag sova.. för att sedan fortsätta mitt liv här på jorden. Amazing!


Elin hyllar: Friskis&Svettis

Ja, denna dag började som vilken måndag somhelst med Samhäll och Kulturhistoria. Sen åt vi lunch, och fick veta att bilden var inställd. Vi åkte då hem till Ola och kollade på Starsky&Hutch och åt brownies. Men sedan kommer vi till dagens hyllning: Friskis&Svettis.

Detta underbara ställe där alla människor, gammla som unga, smala som runda, smärta som ärta. Alla kan mötas och svettas tillsammans. Köpte idag årskort, hade halvårs förra året men iår är det fullt ös från början, mina vänner. Idag gick vi på medel och sedan ki-yoga. Insåg på medelpasset att jag var rätt otränad i musklerna även om kondisen inte var så dålig som fruktad. Yogan var avslappnande som vanligt (och väääldigt trändig :P). Tyvärr var inte Svettskvettarn där (en hurtfrisk man, idealet för alla friskis-hurtare) dock var Svettskvettarns bror där, och det var lite tröst. Svettskvettarn syns oftast på medelpuls. Nejmen, allvarligt talat. Friskis, vilket place. Det är fräscht, det är fint och man mår bra. HURRAY HURRAY för friskis!!!

(Hela den här "Elin hyllar" "Elin dissar"-grejen känns lite "åhh vad alla bryr sig om vad jag tycker", jag vet att ingen antagligen bryr sig så speciellt mycket. Men vatusan, man kan ju säga vad man tycker ändå! :D)

Lista: Hur man överlever på väldigt knapp budget

  • Ta alla småjobb du kan tjäna lite extraslantar på. Städa hos en tant, passa barn eller klipp gräs. Alla extrapengar är extrapengar!
  • Schampo, balsam och tvål som kan vara dyrt är perfekt att köpa på Ö&B
  • Utnyttja gratis och rabatt erbjudande!
  • Skippa "onödiga" saker som godis och snabbmat.
  • Gör en budget över dina utgifter och räkna ut exakt vad pengarna ska gå till. Mamma har lärt mig en metod som går ut på: 50% till måsten (räkningar, måste-mat och sånt), 30% till vill-ha (kläder, smink, fika, vill-ha-mat) och 20% spara.
  • Sommarjobb! Gör inte av med alla pengar utan gör upp en budget över dom också. 50, 30, 20!
  • Dra med släkt och vänner till t ex Halebop och ring gratis till varandra.
  • Kläder kan man leta hemma i mammas gamla kläder, på typ Myrornas och rota igenom sånt som kompisar städar ut ur garderoben. Annars är ju H&M bra, billigt och snyggt.
  • När du ska köpa nått mer dyrt så kolla runt alla märken och alla priser så du får det bästa för pengarna.
  • Impulsköp helst inte någonting. Om du hittar något som du känner att då måste ha så tänk igenom det ordentligt. Jag brukar alltid tjata om "veckan". Att man ska vänta en vecka, och om man fortfarande har råd och verkligen vill ha den så ska man köpa den.

Go go Monki!

Yes box, VR påstår att Monki kommer öppna i Sthlm i November i år! Billiga jeans utan uppochnedvända kors, here I come! :)

På tal om uppochnervända kors så hade Ebba von Sydow en Cheap Monday tröja på sig på ett kort i VR med ett stort uppochnervänt kors. Inte trodde jag hon var sån som offentligt kunde bära antikrist-symboler. Hmm.. trenden har ingen lag, eller vaddå?


Elin hyllar: lättförtjänta pengar!

Mina vänner och övriga, hej igen.
Som ni kanske vet så är jag en människa med mycket knapp budjet, därför ska jag idag hylla lättförtjänta pengar. Det är nämligen hemskt fint när man kan slå mynt av sina talanger. :P I Fredags sjöng och spelade jag och Emma lite på en födelsedagsmiddag och tjänade 200kr var. Idag spelade vi två fiollåtar på en minnestund och tjänade, hör och häpna, 400kr VAR ! Så, med lite snabb huvudräkning kan ni alla förstå att jag denna helg tjänat 600 kr på att spela och sjunga (vilket jag fullkomligt älskar). Hurray hurray.

Grattis min kusin Agnes som fyller 17 år idag! Påtal om kusiner så var min kusin Katarina med i VR som en "VR-läsare". Häftich!


RSS 2.0