Herre jisses vad smart!

telia


Okej, såhär är grejen. Jag ska idag åka till Linköping för imorgon har vi studiedag. Har beställt biljetter till ett tåg som går 15.30, men så visade det sig att vi inte har några lektioner idag. Typsikt, tänkte jag först. Sen insåg jag kunde åka tidigare till Linköping med det bästa tåget. Jag visste att det gick 13.30.

Satt i matsalen och åt mat och tänkte "när ska jag åka?" Ville ju vara i god tid. Men så tänkte jag en hel timme fel och hamnade på stationen en och en halv timme för tidigt. YES! Och här sitter jag nu. Bloggandes. Tack vare TELIA surfzon! 

HYVENS UPPFINNING!

Det är gratis hela året, för de testar väl hur det funkar. Asbra! Så nu har jag något att roa mig med i denna väntans tid. Tur att man har laptop och tur att telia är smarta. Heja!! //E

Sommar, värme, kom till mig!

paradise
Bild från deviantart.com


Åhh, känner sådan sommarlängtan en sådan dag som denna. När man kollar ut genom fönstret och till sin förvånad märker att det näst intill vårlika vädret blivit utbytt mot massa snö och kallt. Visst är det vackert med snöigt vita träd, inbäddade hus och knarr under skorna.
Men så tänker jag på sommar. Tänker på brunbrända ben, strålande sol, värme, flipflops, solglasögon. Då tänker man.... ta mig dit! Nu!

Suck. Hem i helgen. Ska bli så sjukt skönt. Längtar! //E

DAGENS DÖD! Momomo!!!!AAAAAAAAAAAAAAAIHAHAIAIAIHHSAAAAAAAAAAAAAAAAEAEAIAIIAAAA!!!!!!!!!!

Detta är mannen i mitt liv. Början och slutet gillar jag mest. Allra mest i början när han säger: Momomo! Dräkten och mannen och de entusiastiska japanerna och puyokuddarna. Det är FÖR mycket!!!!!

Jag=en auktionshaj!

glasögpn

Har precis suttit och budat som den värsta auktions-hajen på Tradera! :) Glasögon var mitt mål och det blev tre par tillsist! Två par för 26kr/st och ett par för 6 kronor! Kändes fett värt och vilken kick man fick. Sen kanske de är asfula på mig, men det var det värt ändå tycker jag! Så sjukt kul att buda! Nästa söndag ska jag buda mer! :)

Trodde jag skulle kolla på Coyote Ugly, men det var visst på 5an som jag INTE har! Shiet! Så nu får jag väl se den där kassa filmen Sum of all Fears på 4an istället. Livet är hårt! Hejdå!//E

igår: klubb phone me, med Britta Persson!

britta p 2britta p 1

Igår var en väldigt trevlig dag fyllld med omhändertagande av den alltför ouppmärksammade mentala hygienen. Lunch hos Ella med te, you tube, puyo och botaniserande i garderoben på jakt efter uppoppande kläder.
Detta följdes av en otroligt trevlig pasta+tsatsiki+groddar+bröd+paprika-middag hemma hos Carl! (Eller som han numer kallas Ca-Le).
Sedan gick vi och grattade the almighty Rut (aka Funky Fresh) för han fyllde arton i veckan och hade partaj.

Sen var det då Klubb Phone på O'Learys! Det var hiskleligt trevlig måste jag säga. Otroligt söt tjej, bra på skiva och bra live. Konserten följdes av disko til stängningsdags.

Med sådana trevliga dagar åtföljs av dagar som dessa, ensam i lägenheten i mjukiskläder med dator, Tv, fiol osv. Ikväll blire film och sånt! hej!//E

D i d y o u g i v e t h e w o r l d s o m e love t o d a y b a b e ?

vector
Har precis läst ut "Gåtornas palats" av Dan Brown. Den var .. sådär. Ganska orealistisk och klychig och inte alls lika bra som da vinci. Men det finns väl en anledning till att de flesta av hans böcker publicerats EFTER da vinci fast de skrevs före.
Har typ återupptäkt skolbiblioteket! Gratis läsning. Hur kunde jag glömma det som brukade vara mitt favoritställe när jag var mindre. (Jag är inte bara skrivarromatiker, jag är även läsromantiker <3) Har iallafall lånat "Eragorn" nu, ni vet fantasyromanen om pojken som hittar ett drakägg. Den har nyss blivit film, har dock inte sett den. Tur kanske.

Jaja, ska nu försöka att gå och lägga mig innan det blir allt för sent. (Inlägget hade noll att göra med både bilden och rubriken. Allt för att förvirra omgivningen. Det är en konspiration, förstår ni. Facebook, Uzbekistan.. alla är inblandade. Shhhhh! //E

Det enda jag vill..

.. är att vara konstnär! Det är sanningens ord. Det är det jag vill! Jag vill måla, teckna, fota, skriva, spela, sjunga, dansa och skapa! Det slog mig stenhårt igår att det verkligen är det jag vill. Så, nu vet ni det. :)

pensel

Det är nästan så..

lina

... att man vill bli kär när man ser den här bilden. Foto av Lina Schneynius.

Funderar på att göra ny design på sidan. Har blivit kung på det så det kanske är dags.. men vet inte riktigt vad jag vill ha än. Vi får se.. :) //E


Tisdag.

Ja, det är återigen tisdag. Oj vad dagarna går. Kan knappt tro att det snart är onsdag igen. Det var sannerligen onsdag nyss.
Idag på teatern fick vi jobba med masker och jag tyckte det var.. otäckt! Det rådde delade meningar i klassen, vissa tyckte det var en härlig känsla, andra en hemsk, andra tyckte ingenting. Jag tyckte det var en hemskt känsla. Kan inte riktigt beskriva den, men läskigt var det. Och lite spännande, såklart.

Jag är just nu uppe på en topp i berg-å-dal-banan som kallas projektarbete. Just nu känner jag hoppet. Det kan funka det kan funka. Ibland känns det bara: missär och despair.. men inte idag. :) Än så länge förblir projektarbetet lite av en hemlis, fast de flesta vet redan vad det är. Men ändå.

Vi har köpt munkar. Jag har köpt turkisk yoghurt, Emma har köpt keso. Det är som uppdukat för en trevlig kvällsmat. Tjing!//E


åh nej. nu är jag vaken igen.

Man tror liksom att man gått och lagt sig, men det har man inte. Klockan bara tickar och tickar. Ajaj. Först skulle jag bara msn:a lite medan jag åt klart min choklad och drack lite juice. Nu är chokladen slut sedan länge, men plötsligt kom jag in i ett aktivt musiklyssnande utan dess like. Då kan man ju inte bara gå och lägga sig. Eller?

Egentligen borde man.

Usch!
//E

J'aime "Paris je t'aime"

Såg precis klart filmen "Paris je t'aime", och den var verkligen älskvärd! Se den, verkligen! Om jag var kär i Paris innan så har det bara blivit värre nu kan jag säga. Jisses! Måste verkligen åka dit! Snart!

parisjet'aime
(Hon är med i filmen... )

Har saker att göra idag, och som vanligt har jag inbillat mig att jag har gått om tid, men nu är det faktiskt lite bråttom plötsligt. Eller bråttom och bråttom. Det är dags att klä på sig typ. Ikväll är det VVB på konstnatten! //E

"A revolution without dance is no revolution at all"

vendetta
(Natalie Portman, SNYGG SNYGG SNYGG!!!! <3<3<3)

Har idag softat en hel del faktiskt. Trodde knappt jag skulle orka upp imorse, men det  gjorde jag. :) Tur var väl det. Efter den ytterst korta och trevliga skoldagen var jag hemma hos Agnes. Vi softade och spelade lite Mario Galaxy som var väldigt komplicerat och hektiskt. Sen kom Arvid och vi kollade på V for Vendetta, har sett den förut och den är grym. Natalie Portman alltså, vilken tjej. Ge mig hennes jag-passar-i-snagg-som-fan-grej !

Men som titeln säger, ingen revolution utan dans. Så jag sitter nu och softar och kollar på Let's dance. Har honungsmelon och eldorado choklad. Ska även kolla lite på London Live på 2an och P3 Guldgalan. ciao! //e

Här står [rubriken], som jag inte kom på..

Ibland är man glad så man dör
ibland är man faktiskt inte på humör.
ibland är man glad som en lärka i skyn.
ibland går man ner sig totalt i dyn.
ibland vill man sjunga i jublande dur.
ibland är man faktiskt sur.
ibland är min pigg som en valnöt om våren.
ibland är man ilsken som ett bi.
ibland kan man tro att man är lyckan på spåren.
ibland kan man sjunga på fel melodi...

Tänkte skriva något annat. Men Trolles Trafikskola said it all. Godnatt!//E


Den kortaste sömnen, den längsta dagen.

När man verkligen inte KAN sova och har stora stenar på sin bröstkorg så känns det inte så kul i natten. Det är tur att man har någon som förstår att prata med på msn. Men jobbigt att när man äntligen får två timmars sömn så drömmer man om religiösa människooffer i kritvita rum och mördarzombies i läskiga slott.

Musik en hel dag, kan vara kul, är kul, men är också jobbigt. Min hjärna är slut. Min kropp är slut. Så nu sover jag. Tillslut. Godnatt! (tidigast ever!)//E


One two three four

tea not war

KÄRLEK OCH RESPEKT!


Wooooho... you're changing your heart. Woooooho.. you know who you are. ///He-he-henning

Minne.

Allt jag minns bär jag i mitt hjärta. En lampa tänds. Hej Johan! Du finns här, i mig.

ett år

Sjölejon Kvinnan

 

Jag och Hannah försöker göra prettofilmer!
Gick ganska bra tycker jag nog! Ehhh :) //E

Det franska konstnärslivet

Ska snart slänga mig i duschen, klä på mig kläder, slänga ner en massa grejer i en väska och sen dra till finkan, där Hannah dväljs! Vi ska fota lite till mitt projektarbete och så ska vi leva det franska konstnärslivet.
Vi har ju den där drömmen om att bo i en sunkig men ändå snygg lägenhet i Paris, bara hålla på med konst, se mörk och svår ut och röka i fönstret. Problemet är bara att vi INTE vill röka..

Det ska vi forska i. Konstnärslivet, Hannah, konstnärslivet. Det är viktigt! //E

artist2artist

Catch a falling star, and put it in your pocket!

falling


Jag såg ett stjärnfall idag på stan. Ett stort och tydligt ett. Men det var ingen runt omkring mig som såg. Så ouppmärksamt av dem, för då fick de ingen önskning. Men det fick jag! :) Men vad är hemlis, såklart! //E

Fredag.

nanny


Fredagar=en väldigt soft skoldag. Först musikteori, sen matte.. sen SLUT! :) Sköönt. Har idag gått till två dagis och satt upp lappar om barnvakt. Ska sätta upp på några andra ställen sen också. Jag hoppas att någon/några hör av sig snart! Det blir perfect, pengar och erfarenhet inför mitt au pair år i USA!

Jag tillbringar Fredagkvällen på det bästa sättet, framför TV:n med datorn. Choklad och julmust. Kan det bli bättre? Knappast. Godhelg! //E

Fet fotosession!

moi3moi2
elinemmamoi1

Kvällen hos Ella var mycket trevlans! Jag och Hannah kirrade cupcakes! Dom blev goda, men vi kan bättre, I know it! Keso tyckte det var muffinsorgasm! :) Det var ju bra iallafall.
Sen tog Ella typ 300 bilder på oss i tokiga kläder. Jag publicerar några på mig själv för jag är självgod!

Fina vänner+fina kvällar=fint liv! <3<3<3<3//E

Första skoldagen 08!

Ja, det var inte så hemskt som det nästan kändes igårnatt, när man försökte att somna och INTE tänka på alla tusen grejer som man måste fixa. Det är ju kul att träffa alla igen, även om det inte känns som om man varit borta så länge. Men nu drar allt igång med buller och brak, och det är bra. För det är jobbigt om allting segar igång så man kan leva kvar i något sorts lov-tänk.

Nu ska jag gå och fixa så jag får inack-tillägg. Jag ska betala min hyra själv nu, för jag är 18!! Hej ansvar!!! Spännande! (inte). Sen ska jag träffa IPA för lite projektarbete-snack. Det närmar sig nu! Sen är det hem till Ella och bak som gäller. Jag ska fixa så vi kan göra cream cheese frosting till muffins! Yummie! :) Det blir en trevlig eftermiddag! Hejsvej! //E

image367

En Hennings memoarer

geisha1

Jag såg precis klar filmen "Memoirs of a Geisha". Har precis också läst boken (på eng) och den är att rekommendera för dig som gillar att lära dig något nytt och som inte kräver omedelbar action i en bok. Jag gillade den. Filmen var väldigt fin, men jag skulle haft svårt att hänga med om jag inte läst boken tror jag. Nu har jag iallafall slagits av två tankar:
1. Finns det fortfarande Geishor som i filmen som bor i en Okiya och lär sig dansa, utföra tea-cermoni och att spela shamisen på en geisha-skola och allt det andra? Det vore i sådanafall kul att åka och se en riktig geisha någon gång, i Japan.
2. Man borde verkligen skriva sina memoarer när man blir stor. Det är var mans rätt att ha en stor tjock bok med sin livshistoria i. Jag tänker främst på Muminpappan och Bilbo. För egentligen är ju allas liv intressanta! Jag lovar att om man bad någon random tant/farbror att skriva ner sina memoarer så skulle det bli en spännande historia.

Vem vet egentligen om man blir gammal? Man borde börja skriva sina memoarer redan nu!! Det tänker banne mig jag göra. Det vore ju mest känsla att skriva i en stor tjock läderinbunden bok med tjocka gulnade sidor som nästan knakar när man vänder dom. Med en riktig bläckpenna borde man skriva.
Ja, jag är en väldig romatiker när det kommer till böcker, både läsande och skrivande! Jag gillar't! Skrapt! Men jag kanske kan skriva i datorn? Det är också trevligt, på sitt sätt. Eller på skrivmaskin. Jag har en skrivmaskin fast den är Linköping.. Den är också del i min skrivarromantik.

Ovanligt långt inlägg. Men när jag kommer in på skrivarromantik kan jag inte hejda mig. Mest är jag bara glad för fina filmer, fina vänner och fina saker. //E


Spiderpig spiderpig, does whatever a spiderpig does.

springfield
Det är så jag ser ut i Springfield.. :)

One ring to rule them all, one ring to find them. One ring to bring them all, and in the darkness bind them!

Ikväll är det Sagan om de två tornen, den ska vi se polis. Tittar just nu på Disneydags. Här är två bilder som jag roat mig med att göra.

ELINGORN  (gilla skägget!)
elingorn

OCH


GANDELINF  (en mustasch att drömma om)
gandelinf

Piruette

skates


Jag åkte skridskor idag och det var maaaaaaaagiskt!! Det var när solen gått ner och det började bli mörkt. Jag var i stort sett själv ute på isen och med fin musik i öronen kändes det som om jag var med i en disneyfilm typ. Det var helt obeskrivligt underbart. Så om någon vill komma och åka i morgon så är denna någon mer än välkommen! :)//ellie-gurl

Forfarande vaken

elsatentJag är fortfarande vaken. Jag läser Elsa Beskows sagor. Varför är jag så pigg?//E


hej självheten hej ensamheten

Idag har jag vilat. På riktigt. Slagit av telefonen, slagit av msn och bara lyssnat på musik och sett på film i mörkret. Så nu känns förskylningen lite bättre. Jag vill åka skridskor imorgon, så då får förskylningen vara borta, helst. Det finns inte så mycket mer att säga om den saken.

Är fortfarande helt förälskad i "Snö" med Laleh... lyssnar på repeat. :) Kommer tjata ut den snart tyvärr. Snart ska jag fixa en äggmacka och te. Chao! //E

image357<<-- mörkret och Laleh=min dag i sin helhet.

Snö

Mycket bra titel av mig! Av två anledningar:
1. Det snöar! Det är snö i Linköping och nu ska jag åka till ett förhoppningsvis(?) snöigare Falun!
2. Igår var jag på Arn. Den var fin! Och det var ett väldigt fint soundtrack. En låt med Laleh som heter just "snö", otroligt fint! "Och om du inte hör mig, om du inte gör det, så ska jag sjunga för dig. Precis så du hör!"

Ja, så nu ska jag packa ner datorn och sätta mig i bilen. Förövrigt är jag fruktansvärt förskyld och det är INTE kul. //E


Gott nytt!!! 2008 är året.

Jag har varit på Livskraft! Trevliga vänner, roligt, dansant, välsignat och nu är det nytt. Jag orkar inte göra något ambitiöst, typ som en "årets" lista.. Därför lämnar jag det därhän. Det är 2008 nu. Detta är året när allt kommer hända! :)

Har idag lekt taxi hela dagen! Har även fått ett stödskena till handleden och det är skönt. Sen så ska jag träna handleden varje dag, mindre skönt. Ikväll ska vi gå på Arn! Kul! :)

//E

arn

RSS 2.0