Valborg?

Alltså Valborg.. det känns ändå som om det kräver Hole bystuga eller falupartaj för att kännas for reals. Men jag får besök av en mycket fin man så jag är mycket nöjd :) Har typsich jobbat klart nu så jag ska strax dra mig mot bussen hem. Det bästa med Valborg måste ju ändå vara att man får extra lång helg? Ja så måste det garanterat vara!

Vart tog april vägen förresten? Imorgon är det maj. Ja jisses, sista månaden på jobbet varav en vecka i england på konfaläger. Sen är det over, finito, al fine. Tiden. Det är facinerande och skrämmande på samma gång. Den går fort, men ändå var allt för tusen år sen och ändå alldeles igår och man hänger inte med. Var jag inte 14 nyss liksom? Slutflummat. Hej! //E

Godmorgon världen!

Sitter hemma och ska strax göra mig iordning för jobbet, får skjuts! yiheey! Onsdagar är som känt min mastodontdag på jobbet med 12 timmar på jobbet ungefärligen. Men det brukar trots allt funka. Vägerprognosen siade 22 grader och sol idag, ser iiiinte riktigt så ut i nuläget men det kan ju bättra på sig.

Jag har en vagel i ögat! Det gör ont! Men jag är inne på mitt tredje dygn nu så det borde börja sluta göra ont nu enligt google. Imorgon är det torsdag. :)
Hejsvej! //E

rådjur


(klicka bilden för att se lite större version)

två elins i en park



Idag har det varit sommarvärme! Björkarna har slagit ut. Häggen har slagit ut (och doftar gudomligt).
På jobbet målade jag barnen till tigrar, prinsessor, clowner en hamster, en kanin, ett hjärta och en spindelman med ansiktsfärg. De blåste bubblor i solskenet och det kändes otroligt fint på alla vis :)
Efter jobbet gick jag på en liten vitsippsjakt med min kamera, sen åkte jag ner på stan och köpte sandalerna ni ser på bilden pga akut brist på vår/sommarskor. Sedan fikade jag och Elin i trädgårdsföreningen och pratade om ditt och datt.
På vägen hem gick jag i i skogen igen, för det är så fint med alla vitsipporna. Då sprang ett rådjur förbi mig!!! Jag tog ett kort på det, ni ska få se, ska bara beskära bilden!
En underbar dag, helt enkelt!! //E

fotosuget

Jag är på jobbet, och upplever ett enormt sug efter att fota. Men nu är jag här. Utan kamera. Ibland är livet hårt! Hej//E

helt slut tut

Efter konfaövernattning med bristande sömn i ett pentry i en kyrka är jag helt ute för räkning. Kom hem vid halv tio, gick upp och lade mig och tittade på ett avsnitt pushing daisies (snart inga avsnitt kvar. ångesten). Sen sov jag. Till ett. Då gick jag och duschade och sen åt jag lite lasange. Men sen fick jag kvinnors plågor, som grädde på moset, och lade mig och kolla på Juno. Sen kom Petter och vi kollade på ett LOSTsammandag. (ovärt eftersom vi redan sett alla avsnitt, men men..). Nu ska jag kolla klart på Juno. tjolahejee! //E

bye bye kläder

Idag har jag varit så duktig att jag faktiskt sorterat ut en hel del kläder! Well done me! Är inte riiiktigt så hård som jag kunde önska, men ganska iallafall :)
Förövrigt är det 20 grader i skuggan och strålande sol, de som bott i mitt rum kan ju förstå hur varmt det blir här då. Det. Blir. Varmt.

Förövrigt ska jag sova i en kyrka inatt med konfirmanderna. Lite jobbigt att jobba en lördagkväll.. men men, man får väl offra sig ;) //E

foto av mig.

Värmeslag

Jag dör. Gå runt i dr martens idag är nicht gut idée! Nu är jag äntligen barfota. Aaaah.... Sjukt skönt med fredag. Japps! Har varit på jobbet och segat, typ ingen var där. Trist. Men men.. gjorde nästan klart ett sånghäfte till England! Efter jobbet åkte jag till ikano och köpte lite grejor jag behövde och en fin 50-talich bikini :)
Sen var vi på en outlet och letade födelsedagspresenter till Jon (Jon var själv med och letade). Då dog jag verkligen verkligen av värmeslag. Nu kan jag ha råkat lova att städa alla toaletter för att slippa dammsuga. Vet inte om det egentligen var så smart. Men men...

Hoppas ni får en fin fredag i värmen! //E

Ps! Pajjade mina Ray-Han Clubmasters, jäkla skit. Men men.. tur att de bara kostade 40 spänn och att jag har en solglasögonsamling. Ds!


ray-han R.I.P

lost in translation



Kollade på den ikväll. Gillar verkligen Sofia Coppolas stil. Gillade filmen. Gillade känslan. Bill Murray är så vansinnigt rolig så jag var tvungen att skratta högt flera gånger.
Min blogg kändes alldeles för gul och glad i sammanhanget. Men gillar ni fina filmer så kolla på den. Gillar ni filmer med snabb handling och mycket action, kolla inte på den. ! Puss och godnatt till er alla! //E

Lalalaledig


jag har regnbågsmålade tånaglar. så värt.

dagens lunch, ugnspannkaka med blåbärssylt och mjölk. <3

Jag är ledig idag. Det är grymt skönt. Jag har fördrivit dagen med:
- lång sovmorgon
- frukost
- tagit massa fåniga bilder
- tagit lite andra bilder
- solat och läst selma
- internetat

Dagens på spotify: Peter, Bjorn and John och Jens Lekman

bläää



Jag drömmer jämt att jag tappar tänderna,
det är det äckligaste jag vet.
Inatt drömde jag att jag knep ihop tänderna med flit,
tills det knakade och en tand ramlade ur,
för att jag visste att den egentligen satt löst.
Jag. hatar. det. så. sjukt. mycket.
Har fortfarande en obehagskänsla kvar sen den drömmen.
Huuuvvvaaliiggen!
(detta inlägg fick denna underliga layout pga denna internet version)

me and julio down by the schoolyard

Sitter och "youtubar" som det heter på modern svenska. Och kom på något underligt vis in på olika artisters framträdanden på Sesame street! Typ Natalie Portman utklädd till elefant, Julia Roberts spelar rädd, Jack Black letar efter en octagon, Ray Charles sjunger alfabetet. Och så denna fina lilla video, med världens skönaste unge! De andra barnen verkar inte ha jättekul. Men jag tyckte detta var mycket fint:


Brrrrr..brrrr...

Så förjäklarns kallt! Trots pippitröja så är jag alldeles rå in i bara benknotorna. Huuoooohhhaa! Inte okej. Verkligen inte okej. Tur att det ska bli varmt igen i helgen. Mina fingrar är alldeles stelfrusna.
Sprang in på Hemköp när jag kom från bussen, köpte Pango (juice), lite frukt till kaffet och Dumle Stars (nått nytt). Dumlen var en besvikelse. Smakade... gammal skåpmat, typ. Pangon var gudomlig, var så sjukt törstig av någon osökt anledning. Och vatten är liksom halvgott på morgonen. Bättre med juice.

Nej, nog om detta. Inget annat att rapportera. Mer än att jag var crazy trött imorse och försökte känna efter om jag kanske inte var dödsförkyld eller nått. Men icke. Det var bara att skutta upp och tvätta ansiktet i kallt vatten. Hey ho lets go! //E


o-blogget

Nu är det måndag igen. Helgen har varit helhyvens på alla vis. :) Så nu är det väl bara att hugga i och hoppas att tiden går fort. Idag ska jag försöka fixa så mycket vaccin jag bara kan inför Tanzania och även kirra läkarintyget till USA.
Sitter nu och lyssnar på Woody Guthrie och snart är det morgonbön och kaffe. Jag är fullt medveten om hur ovanligt det är att ha ett jobb med morgonbön varje morgon, men det är faktiskt inte så dumt ska jag säga. :)

Vi hörs! //E


Fika på ett berg


Elin und Emma, återförenade för en helg i Lkpgs vilda vimmel.

Vi begav oss till fina Berget!

Kaffe med mjölk i rejäla kaffekoppar från Svea.

Cake of choice - otroligt god morotskaka med blåbär på sidan!

Emma njuter av det fina och det goda!

Ett sådant ställe gör att man vill dricka sockerdricka. Det bara är så...

Det är jättefint med bara massa gamla fina möbler, massa små rum och trappor.

Ett helhyv ställe att fika på alltså. Mitt i Linköping ciiity! Sen gick vi på bio!

bra bra dagar

Idag var en mycket bra dag på många sätt. Imorgon blir också en mycket bra dag. Det blir en mycket bra helg. Livet är bra underbart ändå! :)
Det var bara det jag ville säga. Godnatt! //E

Psalmer och psånt

Hela förmiddagen och lunchen har kantats av möten. Men det var helt okej faktiskt. Även om man verkligen kan fråga sig vad jag bidrog med mer än dåliga skämt och hålla på och somna.. :P Men kanske är jag viktig ändå. Man kan ju önska det ändå.
Har suttit här med lite olika ditt och datt, blandannat försökt sätta psalmer till kvällen. Vi lyckades spika 3 st under lunchen, men sen behövdes det en till och då tog det stopp. Har några på förslag nu, efter lite hjälp och tips på Fejjan.

Är lite oinspirerad på blogg och sånt just nu. Men det kommer nog igen. hej! //E

Dagens på spotify


(klicka bilden)
Fioler och folkmusik från Elins hjärta


Here we go again

Jahapp, så var det tisdagmorgon och man har återigen glidit in på jobbet. Lite kulen och frusen, men det känns som om man är tacksam att det fina vädret var när man var ledig ändå. :) Vi har flyttat morgonkaffet till senare i dessa dagar, men det känns okej faktiskt. Jag är inte jättetrött, tack och lov ;)

Blogghumöret har varit lite sådär de senaste dagarna. Men nu blir det väl som vanligt igen. Massa helnonsens inlägg om kaffe, trötthet, dåligt väder och annar som påverkar mina dagar. ;)
Men jag är väldigt glad och känner att livet är mycket förnöjsamt på det hela taget. Påskhelgen har varit mycket bra och nu närmar sig Englandsresan med stormsteg, vilket också innebär att slutet på mitt jobb och livet i Linköping drar närmare. Men nu, jobba. Hej! //E

Så tokigt det blev

Sitter och lyssnar lite på Montt Mardié. Lyssnade på hans "Come on eileen" och tänkte såklart att det var en cover på den gamla 80-dängan Come on Eileen. Men när jag lyssnar på den tänker jag, men shit, texten är ju "Kom igen Lena" fast på engelska. Och fick då för mig att Kom igen Lena var en direktöversättning av Come on Eileen. Kunde inte förstå hur detta helt gått mig förbi?
MEN sen insåg jag att det var så Montt Mardié gjort en översättning på Kom igen Lena men översatt just texten "Kom igen Lena" till "Come on Eileen". Ja, hur som haver, det blidde mycket tokigt tänk i min hjärna. Men Kom igen Lena är ju faktiskt rätt lik Come on Eileen på sinna ställen. ;)


Come on Eileen (Kom igen Lena) - Montt Mardié




Come on Eileen (cover) - Save Ferris (min favisversion, den lite svängigare än originalet!)

Pesach


Påsken, kristendomens viktigaste högtid. Jesus dog, Jesus uppstod. Häftttich!!!

En påskaftonspromenix i solens sken! This is Max!

Svenbergarna på besök. Kidzen gillade studsmattan  ;)

Påskdagsfrukost med färgade ägg och en dalahäst. Fancy!!!

Alfa och omega. Detta fina påskljus fick jag av chefen! :) Här är också vår fina påskdukning!

Lite olika fina påskägg. Några är ungerska. Om ni undrade.

Glad påsk!

Joråsatte

Jag klarade det! Skönt. Nu ska jag strax köra iväg och hämta Max som ska besöka mig här i två dagar. Yiheey! I min familj har vi en tendens att suuuuga på alla karameller in i det sista. På julen kommer inte ett endaste pynt fram före första advent. På påsken börjar knappt påsken förän på skärtorsdagen, då kommer liiiite pynt fram. Annars väntas det med precis allt till påskdagen. Så för mig börjar påsken först imorgon. Då ska jag sjunga på stora torget i en korsvandring (höll på att skriva korståg men det är ju en annan sak :P). //E


i göteborg. vi har väldigt lika skjortor. spejsigt.

Jag smet...

http://citystreets.files.wordpress.com/2008/03/mopping_woman.jpg

...en liten sekund från städandet. Måste dammsuga hela huset. Min absoluta hatsyssla i hela världen. Men i det här fallet finns det INGEN som helst utväg. Det finns ingen jag kan tvinga, betala eller på något vis fösa över sysslan på. A (wo)man's gotta do what a (wo)man's gotta do!
Vet inte varför just dammsugning är ett sådant enormt ångestmoment i mitt liv? I Falun dealade jag och Emma oftast så att jag städade toalett och badrum (ibland diskade mastodontdiskningar också) och hon körde den helvetiska maskinen. Här i mitt hus brukar jag oftast bara dammsuga mitt rum och sen sköter mams und paps resten. Men nu... jag måste göra det helt enkelt. Skiiiit.

Nej nu ska jag sluta måla ut detta inlägg för att förlänga mitt lidandet. Det ä bar å åk! //E

Check

Bokat tid för läkarintygsundersökning [CHECK]!

Nu ska jag resa mig ur sängen, duscha, klä på mig och försöka skaka liv i mig själv. //E

Storhandla

För att undvika den värsta rusningen åkte vi och handlade på maxi klockan 8 på morgonen, det funkade rätt så bra, men det var ändå överraskande mycket folk som kom. Skööönt att slippa rushen som kommer senare!
Eftersom jag inte riktigt gick och lade mig i en tid som stämde överrens med denna tidiga uppgång så känner jag att det är läge att nu krypa ner i sängen med ett avsnitt Pushing daisies. Måstemåstemåste göra slag i saken dock och ringa vårdcentralen!! Prövar nog dem först ändå, så får vi se... Läkarintyg, need it! //E

Det är lite grått

Imorse gick jag upp målade naglarna istället för att äta frukost. Sen åt jag frukost. Jag tycker tiden bara går och jag gör ingenting, men jag gör nog någonting. Till exempel har jag kollat upp ett ställe där jag kan fixa BÅDE läkarintyg och vaccination. Fett. Annars... glider jag runt internet, kollar på saker jag vill köpa men ändå känner att jag inte har råd. Funderar på om jag kanske ska cykla ner till stan och kolla rea på monki.

Nu måste jag iallafall äta lite fil och fika. Måste även denna dag köra till tippen med en byrå. Igår ramlade min stackars mamma och skadade axeln. Så nu har hon mitella och kan inte göra någonting. Vilket innebär att alla "påskprojekt" hon höll på med nu måste slutföras av papps, moi och Petter. Jag ska även stå för middagen idag, vilket blir lax och bulgur i någon spejsig röra. Vet inte hur det kommer sluta, men det ska bli gott, är mitt mål.

Ja, nu måste jag röra på mig! Hej! //E

städa och sånt



Idag började jag dagen med en springtur/powerwalk. Huvva vad tungt det gick, jag har lite startsträcka när det gäller att komma igång med springet på våren. Detta var första utespringet i år alltså. Men men, nu har jag försökt komma igång med städningen av mitt rum. Det går ganska bra. Ska åka en tur nu till ikea och kirra lite lakan, för vi har typ inga 120 lakan i detta hus, vilket är irriterande.

Ja, så ser det ut för dagen. So long//E

sol+kaffe=sant


Segdag, tack.

Idag har jag segdag. Första hellediga slapparedagen på länge. Sov jättelänge, som en stock, gick upp, åt lite frukost och slog mig sedan ner i denna fåtölj där jag spenderat förmiddagen med komma ikapp internet.
Solen skiner, fåglarna kvittrar, Mamma och pappa renoverar. Jag börjar inse att mitt kaffedrickande börjat nå oroväckande nivåer. För allt jag kan tänka på just nu är kaffekaffekaffe. Att kaffe ska lyfta trötthetens slöja från mina ögon. Att kaffe ska göra mitt huvud lättare. Att kaffe ska mota bort den svaga huvudvärken. Oroväckande.

Man borde inte överge sin blogg såhär. Men nu måste jag faktiskt ha kaffe och gå ut i solen. Det blir mer blogg sen, puss på er. //E

hejdå sålänge



Jag har packat klart allt helt utan packångest, packa samma dag är verkligen kanoners (om man har tid dvs). Tåget går klockan 14. Så nu ska jag väl äta lite lunch, dricka lite kaffe, försöka tänka om jag glömt nått. Sen bär det av nedåt i landet. Till Glimåkra! Jag återkommer väl någon gång på söndagskväll.
Ni får helt enkelt försöka överleva utan mig! :) Jag vet att det kommer bli svårt. Har gjort en massa onödiga uppdaterinar på andra sidan som ni måste spana på. Har laddat in "dancing with my self" i mobilen, så nu är jag redo. Adjö! //E

Ibland är man glad som en prins i en tårta



ibland är man glad som en VALNÖT OM VÅREN!

Idag när jag gick till bussen, och precis fått en glad påsk-kram av min chef, och hade mina fina röda hörlurar på mig, och solen sken och luften var varmast hitills och vinden mild. Ja, då kände jag mig så glad så glad. Dessutom gick jag mot lååångledigt och kände att livet kanske inte blir bättre än såhär.
Sen slog jag på Håkan på bussen och det kändes som om hjärtat ville brista av lycka, det var så jag satt och sken som en sol av glädje och dansade med fötterna.

Nu är det mörkt, och min eufori har kanske minskat något. Men jisses, är den verkligen här nu? Våren?
Jag ska till skåne imorgon på mitt första möte med Rafikigruppen (som jag ska till Tanzania med i sommar). Jag håller tummarna för fantastiskt väder hela helgen! //E

Många glädjeämnen

Äntligen ny dator på jobbet ! Om man trycker på strartmenyn kommer menyn upp, direkt, inte efter en halvminut. Vilken lycka vilken glädje och livet känns med ens mycket lättare att leva.
Har idag susat fram på jobbcykelen i solens sken med Fleet Foxes i mina röda hörlurar. Så otroligt skönt! Träffat söta barn har jag också. Detta är en bra dag, och min sista jobbdag innan påskledigt. YES! :D Nu jobba! //E


Fina filmer


Ulf Lundell - Emaus


Rammstein - Emaus

Emaus? JA!

RSS 2.0