host host host host

"Hosta är en skyddsreflex som utlöses när slemhinnorna i luftvägarna irriteras. Genom att hosta försöker kroppen göra sig av med sådant som retar luftvägarna, till exempel slem, damm, när man svalt fel (satt i halsen), eller vid aspiration (dvs när man får mat eller dryck i de nedre luftvägarna eller lungorna).

Förkylning är en av de vanligaste orsakerna till hosta, men även andra sjukdomar kan orsaka hosta. Sådana sjukdomar kan vara:

  • Influensa
  • Allergier
  • Kronisk obstruktiv lungsjukdom såsom kronisk bronkit och lungemfysem
  • Tuberkulos
  • Kikhosta"

Källa: Wikipedia


Himmlen är oskyldigt grå

Måndag och sportlov. Det är skönt. Har varit i Linköping i helgen.. det var trevligt så som det ska vara. Igår åkte jag och pappa tåg i sex timmar. Vi såg på Tsotsi.. väldigt bra film. Åt choklad.. sov.. Ja. Så som det är när man åker tåg.
Idag åker alla i min familj (i stort sett) och släkt stafettvasan, men jag är sjuk så jag är ensam hemma. Men det är skönt. Jag sa till Liz att jag inte haft hosta på jättelänge, men nu har jag hosta. Man ska alltid säga peppar peppar..

(Tänk om man ibland kunde bara sluta känna som man gör. Låta förnuftet råda över känslorna och bara sluta känna som man gör. För vissa personer. Som man varken vill eller borde känna för.
Tänk om man bara kunde sluta att drömma drömmar som bara förstör och förgör? Jag vet inte.. men det känns inte alltid.. men när det känns så känns det verkligen.)

Nevermind. För snart är det Mars, Sthlm, Shoppa, Linda, Regina.. och allt ska bli bättre sen. Eller? Det är det jag har intalat migsjälv iallafall.

Här sitter jag i galen tunna

Försov mig, förskyld.. trött.. skolan? Nej, jag orkade inte. Har sett på mumin, ätit jordnötssmörssmörgåsar, spelat puyo (med Emma som också var förskyld, lite). Jag har pratat med min pappa i telefon och sen kom jag på den hemskt dåliga idéen att jag skulle ta en liten vinter-springtur och att det säkert skulle friska upp mitt plufsiga yttre (och inre). Friska upp? Slem slem slem. Host host host. Brr brr brr. Men.. ändå. Man uppskattar en varm dusch desstå mer. Sen smörjde jag in mig i mango och DÅ hittade jag ett R i min säng. Mystiska saker sker när man sitter i galen tunna.
Emma ska köpa hem en mussla, nej jag menade faktiskt en semla, till mig. Det är ju denna där semla-dagen idag. Kanske heter det en semlas och flera semlisar? En muffins, flera muffinsar. Ett mufflonfår. Ur led är tiden.
Man börjar flumma mycket när man har prickiga tights, ont i halsen och Sufjan i öronen. Dessutom så måste jag laga mat, vilket inte gör saken bättre. Detta är att ordbajsa... avföring. How rude!! Jag behöver en puyovän, varmt te och helst pappas hemlagade semlor. Sånt gör att man längtar hem. För alltför sällan är jag hemma på en Tisdag. Men nästa tisdag får jag säkert en semla av pappa.


Kablasha mascha kabaschamascha. //Mig jag hej


My happiness is chocolate and multicoloredcaramelsprinkles!


cupcake1

Call the fashion police!

puyo

Puyo Pop Fever!! En syssla man syssla med när man vill ta det lugnt. Man kan spela på natten och prata om allvarliga saker som känns både här och där. Man kan spela på natten och sova samtidigt. Man kan spela på dagen och försöka vara bra. Man kan tänka kombo kombo kombo och se gröna, röda, blå, lila , gula medan man gör nått helt annat och det ligger som en liten yta på hornhinnan! Farligt, men fint.

Fly me to the moon...

...and let me sing forever more. You are all I long for, all I want and I adore.

Je ne comprande pas. C'est la vie.. ma vie.

Eeehh. Konstigt konstigt. Jag känner mig mestadels störd i huvudet. Störd fisk som Agnes skulle ha sagt, jag känner mig som en störd fisk. En fattig fisk, dessutom. Men tydligen en fisk med bra bildbetyg, överraskande.. ja!

Vet inte riktigt någonting egentligen. Har svårt att känna för allt är liksom inte där det ska vara. Inte på plats. Jag stämmer inte överrens med tiden som går och livet som fortsätter. Jag ligger efter.. det är därför man blir åksjuk på morgonen. För att huvudet inte hänger med. Det är samma sak när hjärnan inte följer med tiden, man blir åksjuk. Fast på ett stört sätt.

Jag vet inte och jag orkar inte. Tillråga på allt så är mina frimärken försvunna, hur ska jag då kunna skicka brev? 5,50 kr per styck, har jag inte råd med. Nu ska jag inte gnälla mer om den saken. Inget annat heller för den delen. Jag ska stänga av denna kanal till omvärlden och leta mig ner bland kuddar och drömmar. Kanske försöka få hjärnan på banan, kanske inte. //E


Fighting the Darkness, Malung 2007

ftd1
No Brakes, Dala-Järna
ftd4
ftd3ftd2
Antagligen Sveriges snyggaste band, Kraa från Härnösand
ftd5
Cavalince, Malung
ftd7ftd6
Narnia, Sverige


Solen är inte en måne och månen är inte en sol

Alla fina kommentarer på mitt förra inlägg gjorde mig alldeles warm and fuzzy. Tack tack tack, tusen gånger och tusen gånger igen. Tack för alla värmande ord, alla high fives, alla kramar, fina sms, små telefonsamtal, bra idéer och att ni finns. Varje dag. Tack!
Vara sämst på bowling, men glad ändå. Dricka hemgjord cappuccino och rulla chokladbollar. Här går jag på lustigfot. Skratt som känns bra, innifrån. Det är de små sakerna som gör det. Dagens sanning.

Tomhet de luxe, det är för att du är borta! Men ändå ett hemmahörande, ett tillhörande, ett fin liten känsla som bäddar och stoppar om. Känslan är känslan av vänner! Jag är lyckligt lottad. (:
Bror min är inte en måne
och jag ser ut som en sol

You laugh until you cry, you cry until you laugh.

Konstigt är ordet. Och sorgligt. Jag vet inte, men jag saknar. Mycket.. hela tiden. Varje dag. En massa saker. Vissa av dom finns inte längre. Som din värme. Som dina händer. Som dina ögon. Finns inte.

Fina orden, som gjorde mitt hjärta lättare med tyngre. Jag hade mening. Jag var betydelsefull. Jag spelade roll. Stackars dom som saknar.. typ.

Du finns. Du är någon. Din värme, dina händer, dina ögon. Många finns kvar. Fina många många. Det börjar på V och är fin fin fint. Men jag vet inte och orkar inte. Kanske måste jag vila och sova. Men allt blir bara värre istället för bättre.

Men alltid kommer nätterna vara värst. Nätterna är alltid värst. Inte för att de är ensamma på ett vanligt sätt, utan för att de ensamma på ett ovanligt sätt. Det är mörkt också. Mörkt och ensamt på fel sätt. Den som ska vara där.. är inte där på rätt sätt. På ett sakna sätt. Borta borta borta borta. Jag vet inte och orkar inte... inte nu. Sen.. Sen orkar jag. I'll be fine, just give me time. Time.. there's allways time. 

Fuck it all. 

And everyone must breath
until their dying breath.
 

RSS 2.0