En sönderriven teckning..

Sitter i vårt stora rum som täcker praktiskt taget hela mellanvåningen i vårt lilla radhus. Jag är trött, och detta har varit en väldigt givande lov-dag. Jag började dagen med frukost och sedan tog jag bilen (!!! Vuxenpoäng !!!) till mammas skola med gitarren och fiolen. Där spelade jag lite musik och ritade manga för några underbart söta små killar som är i mammas special-grupp. De var verkligen änglabarn. Det var jättekul! Jag ritade av allihop som manga och sedan fick de färglägga bilderna själva. Men när mamma kom hem hade hon med sig kvarlevorna av en av teckningarna. En av pojkarna var arg när han gick och tyckte att han hade förstört sin teckning och rev sönder den. Den ligger här bredvid mig. Det är så pretto, men så sorgligt och fint. Jag ska måla en ny till honom, så kanske han blir glad. Hoppas det!

Sedan ringde jag Emma och vi uppdaterade varandra lite på förra veckans resor! :) Sen har jag skrivit klart religionsuppgiften som jag lyckats förtränga i hundra år. Heja! Däremot har jag inte funnit kraften till att ta fram energirapportspappret. Usch!

Imorgon ska jag söka jobb på en massa ställen, bl a IKEA. Wish me luck! Jag satsar mina slantar på mitt otroligt klatchiga brev och hoppas på det bästa! //E

gandelinf
Favorit i repris: Gandelinf

ps! bästa repliken om min blogg. Min farfar: "Mycket fett och sjukt" Haha! Väldigt talande! ds!

"Sport"Lov! :)

Ja, jag kan ju säga att jag INTE planerar att sporta så värst på detta lov. Jag tänker vila, för det behöver jag. Men någon promenix blire säkerligen, när min iPod behagar leva upp. Annars så har jag en del saker att göra detta lov, t ex energirapporter och religionsuppgifter. Dessutom måste jag skriva klart mitt CV och ge mig ut på arbetsmarknaden för att hitta ett jobb till sommaren/hösten. Känner ju redan nu hur bra det säkerligen kommer gå, men man får kämpa. Jobb ska man ha, så är det bara.

Här är tre bilder från Oslo. Alltså, de flesta bilderna blev inte så snygga och jag tog inte så många. Men men..

mirre
Snygg-Mirre, själva resans huvudperson. :)

oslo2
Två party-girls from sweden.

oslo1
Gitarristen och sångaren i "The Kooks", hur snygga och bra som helst. Jag är nog lite kär i Luke!

Får jag lov?

JAAAA! :) För nu är det verkligen lov! Kom efter många om och men hem från Oslo igår och jag måste säga att jag sällan upplevt och haft så mycket kul på en och samma dag som med Mirre i Onsdags alltså. Vilken tjej och vilken stad och vilken grej.

Vi såg Kooks och dem var asgrymma. Fast det vara bara sångaren och gitarristen och det var helt akustiskt, men fett värt ändå :) Sen fick vi hänga med dem på en bar och de var verkligen astrevliga. Och dialekten, wonderful. Nej man kan ju säga att man blev lite kär!

Men inte nog med det, sedan gick jag och mirre på Tingsek och Familjen och det var indeedy party. Tingsek var snel och kramades och påstod sig känna igen oss, kul eftersom han aldrig träffat oss förut. :) Träffa lite coola falubor där också och skåningar och timbuktu lurade i knutarna.

Vi bodde i ett rum med sametema. Renhorn, renar, björnkudde, läderfåtöljer och jojkskivor. What more can you ask?!!

Tiden försvinner. Hela tiden. Har idag varit på stan och fotat med Liz till projektarbetet. Sedan har jag hängt med den eminente broder daniel och visat honom Faluns sevärdigheter (Kålgårn, Slagghögarna, Cafe vi 3 osv). Imorgon måste jag upp tidigt, igen. Diska, städa, tvätta, packa. Ja ni vet. Ska ju snart till Linköping. Dååå ska jag vila. Eller typ. :P

Orka läsa det här inlägget. Men någon kanske är nyfiken? Måste verkligen hitta batterier till min kamera så jag kan ladda in bilderna från Oslo!

MIRRE DU ÄR EN PÄRLA! MER SPONTANRESOR SÄGER JAG ! :D //E

Impulsernas tid, jag är i Oslo! ! !

Okej, helt sådär bara så har jag åkt till Oslo med Mirre och det är fett med najs. Från början skulle vi åka grymt tidigt, 04.40 från Uppsala typ. Men så blev det något fel på nått och vi skulle ta en senare resa från Stockholm till Oslo så vi behövde inte åka så tidigt. Det var najs!

Mirre har vunnit en resa, all iclusive, med hotellnatt och exclusive barspelning med The Kooks och häng med dem efteråt, för två. Så hon frågade mig måndag-kväll och jag åkte till uppsala på tisdagen och här sitter jag nu. Craaazy!!! Känner mig fett impulsiv, galen och nöjd! :)

Bilder och vidare rapporter följer!! :)//henning

Du har väl inte missat:
image405

Undrar du varför jag är vaken? Läs detta..

... här sitter alltså jag. klockan är 00.23 i skrivande stund. Imorgon klockan 9 ska jag infinna mig på arenan.. ! Så varför är jag vaken? Jo, för att jag har en tvätt som jag måste hänga innan jag går och lägger mig. Och för att jag hållt på lite med mitt projektarbete och styrt upp lite besök till imorn. Yieey!

Detta har varit den bästa alla hjärtans dag på länge, helt tack vare kvällen. Jätteübertrevlig middag och film hos Liz med en hel bunt underbara typer. Helt lovely!

Nej, nu måste jag kolla om den nedrans tvättet är klar så jag kan rusa till sängs någon gång!

Jag kör på tills bakslaget kommer, helt enkelt. Sova kan man göra i graven. Ciao!//E

image347

Ambitionsnivån= sluta deppa börja peppa!

Sen jag kom hem från skolan har jag peppat med mitt projektarbete, mailat runt och grejat och fixat. Känner mig rätt så duktig. Är grymt hungrig och trött nu och måste verkligen dra mig ut i köket och göra slag i saken.

En annan bra sak är att jag hittat min grungiga, härliga, svarta mössa på ett random ställe i en resväska. Vilken lycka. Mössa är liksom viktigt, helt enkelt.

Tisdag=en dag närmare helgen. Som jag ser det så är ju onsdagen snart här och förbi. Sedan är det torsdag som kommer tas upp av diverse rockafett rep och sedan är det fredag, rock dagen. Sen är det ju helg!! Summa sumarum; snart är det helg. (Är det förtidigt att helgdrömma på tisdag kväll?)

jeff<-- grunge! :)


Cool-o-metern

coolometer
Denna fina gjorde Anders till mig alldeles nyss, för att visa coolhetsgraderna mellan mig, honom och Adam Tensta. Jag tyckte den var sjukt fin. :)

Måste sova nu! Godnatt//E

Det är en konspiration..

... internet har arbetat emot mig hela eftermiddagen/kvällen. Väldigt obra! Nu verkar det ha återhämtat sig. Men kanske var det bra för jag hittade lite av peppen och organiserade saker lite. Dessutom fortsatte jag på mitt Gränslöst i Ungern album, som säkert kommer arta sig fint.

Jag har lyssnat på fin fin mys musik hela eftermiddagen och detta har varit en på det hela fin och trevlig dag även om inget varit speciellt speciellt. Imorse kände jag peppen, så ofantligt. Varför? Solen sken in genom fönstret. Jag hade vårkänslor i hjärtat och en sorts flygande känsla i huvudet. Och en vilja att krama alla mina vänner. Fast det har jag nästan jämt.

Det är en vecka kvar nu.

Hej hej hej! //E

 <-- maj 06. När värmen kom. Minnas. Längta. <3


(Garden) State of Mind

state

tomorrow my friend

frizon
EF på frizon 07

Ångestens borg med inslag av fröjd. Sådant är livet. Misär och despair. Längtan och vårdslöshet. Pretto, Sigur, EF, Sufjan.. det har ingen ände.

Men jag ser fram emot morgondagen. Ny dag nya tag. Någon dag snart hoppas jag att jag blir pepp och städar och organiserar om mitt rum. Hoppas hoppas peppen kommer.

Igår: Garden State hos Lóa med fina vänner och mandelkubb. En härligt tid att finnas till.. ja ja ja!! Garden State var en väldigt fin film som jag gillade. Soundtracket <3

Snart vill jag somna in, och vakna till en ny dag med förhoppningsvis en ny känsla. hej! //E

Petter 16 år!!

bror

Min lillebror Petter fyller 16 år idag!! GRATTIS!!!!

Träningsvärken!!

fäkta
Fäktning
gruven
Veni Veni Bertil i Falu koppargruva. Jag längst ut till höger på bilden.

Igår var en otroligt hektisk men upplevelserik och trevlig dag. Jag, Agnes och Robert provade på fäktning på friluftsdagen och det var jättekul men jättejobbigt rent fyskiskt (för mig iallafall). Alltså träningsvärken är inte av denna värld. Eller kanske jag har haft värre, men det är jobbigt att gå som en pensionär. Men jag levde mig verkligen in i fäktandet och tänkte mig att jag var en pirat eller en musketör!

Grooovet i gruvan med Veni Veni Bertil gick bra och det var kul. Hoppas filmen blir fin. och inspelningen. Ni får väl kanske höra någon gång. Vem vet?

Slutet på dagen var middag hos Agnes (jättegod soppa), Super Mario Galaxy med varböldsspindeln och trevlig konsert på Arenan. //E

Avokado - frukt eller grönsak?

Har precis smällt i mig en rejäl middag bestående av en enorm skål spaghetti och en avokado. Maffigt och maxat med kolhydrater.. ! Varför är det så sjukt svårt att uppskatta lagom mycket pasta? Jag tar alltid för mycket.
Groovet i gruvan gick finemang, väldigt spännade att smyga runt där nere i mörkret med vattnet droppande.

Ska jobba lite med mitt projektarbete nu. Undrar om det är något trevligt på TV till kvällen? //E

Avokado - är det en frukt eller en grönsak??

avokado

man blir glad av choklad

Skola skola skola. Vad gör man här egentligen? Det är en evig kamp, sanna mina ord. Tur att man har en sådan trevlig mängd människor att hänga med under tiden.

Jag har verkligen inget intressant att säga, egentligen. Idag efter skolan ska Veni Veni Bertil ner i koppargruvan och sjunga, det är ju alltid kul :). Imorgon ska vi ner och spela in där, sen på kvällen är det hårdrockskväll på O'Learys (väääldigt cooolt).

Nej, vad kan man säga om saken? Ingenting. Verkligen. Det är bara en massa smööörja. //E


hjhjhhj
Jag vill ha sommar!


Ett äpple, ett hål, en datasal

Jag har suttit i datasalen i säkert 2 timmar snart. Vi har hååål. Har försökt luska ut lite saker till projektarbetet men det gick åt skogen. Så jag har mest suttit här och inte gjort någonting. Men snart är det Hagve, tack och lov.

Denna vecka är smått ödesmättad, av okänd anledning. Kanske i mitt fall mest för att jag inte hinner med och för att jag köpt upp alla mina pengar och det känns inte så kul :( Pank och stressad, två jobbiga kombinationer.

nej! egentligen har jag inget att säga om saken. På fredag ska jag fäktas, det blir najs. Touché! //E

moi1

Åka tåg.

train

07.30 Linköping-Falun

Väääldigt tidigt. Men när man väl kommer på tåget så kan man lägga sig och sova. Spela Croc 2 och se på film är också bra tidsfördriv. Men uuusch så trött man blir. Ur gängorna som man brukar säga.

Somnade nästan på fotot, somnade nästan på bussen från Willy's. Somnar nästan nu. Ska kanske rent av gå och lägga mig snart?

Här omkring sitter vi på rad och knapprar. Lite lustigt om man tänker på saken. :)//E

Mitt fynd!! När kommer solen?

pilot


Dessa röda pilotbrillz var ett par trogna följeslagare i somras, tills jag råkade bryta sönder dem. Attans! Väldigt sorgligt. Men lyckan kommer lyckan går.
Var runt och kollade affärer i Linköping och på Wedins i en halva reapriset låda låg precis samma modell!!! Dock inte i rött, men i blått, turkos/grön och orange! För 25:- styck! Köpte alla tre!

Kom solen! :D

//E

tre filmer på en lördag

Detta har varit en väldigt soft lördag, som sig bör. Jag, pappa och Jon var på ICA maxi och då köpte jag dvd-filmer 3 för 99! Skitbra, tyckte jag. Hittade många bra men valde tillsist: pianot, donnie darko och cabaret. Då har jag något att kolla på på vägen hem!

Annars så är det snöstorm, jag har kört bil och ikväll ska vi äta fiskburgare och pommesfrittes, eller jag ska iallafall. Det ser jag fram emot. Ser inte så värst framemot den hektiska veckan som närmar sig. Men det kommer nog sluta väl. Förhoppingsvis :) Nu ska petter fixa Croc 2 till mig, mitt första 3D spel från min barndom! :)//E

painodonniecabaret


Speeding cars

Jag har varit på IKEA och köpt en lampa, en tandborstmugg och ett set med plåtlådor i olika storlekar. Så kul kan man ha det helt enkelt. Lampan är till vårt köksfönster. Sa till Emma att jag skulle kolla om de hade någon billig på IKEA och jag menar 29 kr, billigare än så kan det väl knappast bli för en lampa.

Ikväll är det tacos och mys med familjen! xoxo//E

 

Oförskämt tidigt uppe på en ledig fredag!

Ja, jag gick faktiskt upp klockan sju idag. Men lugn lugn, inte för att jag är obarmhärtigt hurtig eller av några andra politiskt korrekta anledningen. Grejen var helt enkelt att mamma skulle ta bilen till jobbet, men jag vill göra ärenden (och gå i affärer) och vill ha bilen så jag fick lov att skjutsa henne till jobbet.
Så nu är jag vaken, helt enkelt.

Så klockan är 08.50 och vad ska man hitta på? Känns nästan som att gå upp mitt i natten. Men jag kände mig faktiskt pigg och utvilad när jag vaknade. Undrar vad det beror på när jag brukar kämpa för att gå upp klockan 9 en annan vardag? Sömn och pigghet är mig ett oförståligt mysterium utan dess like.

Ja, that's the end of this morning blog. Ciao!//E

image388
Stevies nöjdgap! "That's what friends are for" på Youtube.

RSS 2.0