Sköna söndag och ett nytt litet kusinbarn!

Det är så att Natalie, den hiskeligt eminenta sambon som jag innehar, har fått låna en hightec dator. Jag har lånat den nu ett ögonblink för att säga: detta är en skön söndag som ska ägnas åt lugntagning och plugg. Var nyss inne på familjen Häggberg-Bergqvists hemsida och fick nyheten om att den lilla bebisen är född  (igår)!!!! Det blev en liten pojke, hans namn är inte bestämt än. Så nu har Tudor och Nova en lillebrorsa och jag har tre ursöta kusinbarn!!! Hur najs som helst!!

Nu, åter till fiolens historia! KRAM//E


Helg helg, älskade helg!

Ja, det känns som om det nyss var helg och nu är det helg igen. Tänka sig vad tiden går. Det blir bara mer och mer vårligt. Björkarna har slagit ut, till min stora glädje och pollenallergikernas stora olycka! Men jag är inte allergisk så jag bara njuter och trivs.
Det är mycket pågång nuförtiden. Skolarbeten som ska göras och lämnas in. Spelningar som ska spelas och instrument att öva på. Dessutom ska man försöka få sina pengar att räcka och så småning som man utomlands! :D Yeeeih! :D Så, det hinns inte med så mycket bloggande och sånt, är jag rädd. Men det går i perioder.
Idag ska lilla Gränslöst-gänget spela på stan... det blir säkerligen roligt. Så falubor som är aningen rika och aningen morgonpigga kan ju ge sig ut på centrumet och lyssna på oss små fiolspelade barn. :) You will like it, I promise. Sommarlovet närmar sig med stormsteg... en sommar som förhoppningsvis består av: sommarjobb, sol, Frizon, Peace&Love och eventuellt lite piratande på Gotland!?? En del fiolspelande, flyttningar, resanden och sådant kommer nog också hinnas med.

Kanske blir det bättre och bättre! Kanske är det en uppåtgående spiral! Kanske räcker mina pengar tills nästa månad? Kanske får jag jobb i sommar? Kanske hinner jag göra allt jag vill och träffa alla jag saknar? Heja heja heja! //E

Hej gräs!

Varmt idag, ja! Och nu har det fina gröna gräset stuckit upp huvudet genom jordskorpan. Fint! Jag gick barfota idag och mina fötter var inte riktigt vana. Vinterovana. Tänk hur vana ens fötter är vid skor....

Lugn och skön ska våren vara. Men dock borde man anstränga sig ett ögonblink och göra något man borde. Men det vill man helst inte. För man måste leva lite också... "mental hygien"... men kanske är man bara lat och oengagerad? Kanske är det bara en själv det är fel på. Kanske klagar man bara för att man inte gör det man ska? Kanske muskot muskot muskot.

Igår shoppade jag: en vit t-shirt och grå tights på H&M. Två vita ribbade linnen på Indiska (som inte blivit fladdriga under dagen, great! ;P). Läppglans (Maybeline) och Ocean Mist spray (Proffs) på Åhlens. Så jag känner mig konsumerande och glad. Typ...

Mest av allt borde man ändå ha en ko som man kan klappa och ett eget land där man kan odla potatis, morötter och sallad. Hummashclahumalallalalallalal. Melon och avokado (kass från Hass, månde det ligga i Israel?) och Joni Mitchell.. och.. //Elin

Lista: Söndag. Dagens....

  • Dagens frukost: två lingongrova med ost och gurka.
  • Dagens outfit: svarta jeans, mussepiggtröja och brun hood.
  • Dagens frisyr: knut, såklart. Söndags slavrig som sig bör!
  • Dagens läxor: lite Kuhi och lite idrott. Vart är mitt samhällshäfte? Jag gissar på i skåpet. Bajs!
  • Dagens pyssel: har gjort massa sidor i min "inspirationsscrap".
  • Dagens inköp på min favoritsöndagsshoppningsaffär Ö&B: riesens, Gevalia cappuccino med mörkchoklad, Dove lotion, Dove duschkräm "Night Bath", Plopp, KRAV-marinad (grekisk med vitlök och soltorkade tomater), Mr Muscle All-rengörings medel, Uncel Bens Sweet and Sour sås, Dolmio sås och ett litet sy-set med nålar och tråd och sånt.
  • Dagens middag: Marinerad kycklingfilé med spaghetti och egengjord "dressing" med vitlök och kryddor. Gott!

Detta är det som kallas Lördag. Hej hej!

Har inte bloggat på läääänge. Har inte haft tid riktigt, eller lust. Det är en nedåtgående spriral, eller en uppåtgående. Det är svårt att säga. En dag, när jag har en bättre dator ska min blogg bli bäst i världen. Ja! Men just nu finns det inte så mycket att säga.

Igår var vi hos Agnes och såg på film efter att ha betraktat ryska dansare i "snygga" scenkläder (!?). Vi spelade först Nintendo Wii så jag har fet träningsvärk i typ.. ryggen.. efter att ha spelat boxningsspelet. Det var en mysig grej, hur som helst. Vi såg Edward Scissorhands också, bra men något överskattat film.

Idag har vi varit uppe på det nya eminenta el- och värmeverket och spelat med Gränslöst. Anders "Känsliga bitar" Lundin var där och vi pratade med honom och han var fett trevlich! Spelningen gick väldigt bra och JAG fick presentera, det var roligt. Presenterade en gång med heliumröst... (det var kul.. just då. haha). Är  nu hemma hos Hakan (Hannah-Karolina) och Ella ska komma hit och vi ska se på "Säg att du älskar mig" och äta choklad= En mysig kväll helt enkelt!).

image163

image164

Två foton på mig som Hannah tagit den här veckan. :) Första bilden är från igår, outfit: svarta ballongklänningen (la redoute), vit linne under, kofta med pärlknappar och puffärm (cubus), röd liten väska (wedins), röda läppar och en flätadfrisyr med en knut på sned. ;)
Den andra är från någon annan dag och jag tror jag hade min svarta klänning med stjärnor från H&M divided. Anyway kan man ju se min favisfrisyr KNUT! :D Nu kom Ella så! Hejdå!

Regnet faller över oss, som stjärnornas gråt (tankepaus)

Ja, inte världens trevligaste väder idag direkt. Men sovmorgon är fett najs. Måste så smått bege mig ut till cykeln nu för lektionen börjar om 19 minuter eller nått. Men men.. regn.. usch.
Igår var jag i skolan fruktansvärt länge och höll så smått på att dö av hunger. Tur att Thea bröt brödet, tänk vilken vän man kan ha. Dessutom åt vi avsevärda mängder med prinsesstårta, yummie, men AJ i magen.

Det är Cher på radio och det kan man ju inte må annat än illa över. Hmm.. Om det inte varit för Gränsis-konserten på Lördag så skulle jag åkt till Uppsala och kollat på Mirres musikal (hon spelar visst prosituerad och nazist) hade varit intressant att sett! Dessutom skulle jag ju få träffat Linda och Jonas och DET hade inte heller varit helt fel. Men till allas vår besvikelse så blidde det inte så.

Eufori mina vänner, snart är vi där. Det är en uppåtgående sprial. Men man kan ringa på natten och man kan kramas på dagen. Man kan cykla i regnet och tänka på meningen med livet. Hej skola, hej stress, hej ångest! Hej då! //E

When I say Sirqus you say...

Igår höll min cykel på att avliva mig långsamt när jag upptäkte att jag fått punka på min HELT NYA slang. Jag tog med mig cykeln ner till cykelaffären vid Slussen och rådfrågade herren i blåställ. Jag sa att jag kunde fixa det själv om jag fick låna verktyg, och på hans inrådan köpte jag en ny slang. När jag gick ner till han som skulle låna ut verktygen (Kurt, även han i blåställ) och sa att jag skulle få låna verktyg att byta slang sa han: "Ska du laga den själv?"
"Ja!" sa jag. Men han erbjöd sig att göra det, "Annars blir du väl kvar här hela natten". Så han hittade hålet i slangen och kollade i däcket och hittade där en liten tagg som skulle gjort hål på min nya slang också, TUR att Kurt fixade alltså! Sen bytte han slangen och böjde till lite grejer på hjulet OCH perfekt-pumpade båda däcken. Yiiiey! Så nu funkar min cykel bättre än någonsin och jag cyklar som ett jihu både hit och dit.

Igår såg vi Jam Allstars på Dalateatern! Sirqus Alfon AAAAH va C O O L A dom var! :D

Just nu sitter jag här in da school och extrajobbar med min kulturhistoria. Inte så roligt men väldigt nyttigt. Bye//E

Lista: Fredag

  • Antal poäng samanlagt efter 2½ omgång bowling: 150
  • Placering: Sist
  • Antal vänner på bowlingen: 5 (Emma, Kristoffer, Patrik, Joel och Roger)
  • Antal mjukglassar: 1 (med tuttifruttiströssel. yum!)
  • Antal "vettiga" saker genomförda: 0
  • Antal fiolläxor övade: 0
  • Antal timmar framför TV:n: 3 eller 4 (antagligen)
  • Antal kg godis: 1/8 eller något hahaha

och det är väl inte mer än att man kan säga.. muskot åt allt!

jack
Jag ska gifta mig med Jack, så snart han kommer och hämtar mig med sitt skepp. Med ett magiskt skepp kan man segla från Karibien till Runn utan problem. Så en vacker vårmorgon skjuter han salut med kanonerna och lägger till nere vid bryggan på strandvägen and of we go. :) Det blir nice.

image159 Men just nu känner jag att han där på bilden är ett illustration av något som jag inte kan förklara. Något som har ögonen i händerna... Något. Jack kan rädda mig från detta något. Solen, vännerna, skratten, bubblorna också. Men ibland så är det liksom inte så att man vet vad man vill. Man är som en fjäder som flyter runt i något klibbigt. Man väljer inte själv men man klibbar fast.

Jag flummar för att det är sent och nu ska jag gå och lägga mig. God natt!! //E


Lista: Kläder jag vill i ha till våren/sommaren

  • T-shirtklänningar i alla former och gärna med snygga mönster. Tänkt: rock-hippie-chick! :P
  • Snygga legginsar i olika färger att ha till t-shirtklänningarna
  • Ett par jeansshorts som man kan ha jämt när man INTE har t-shirtklänning
  • En snygg hatt, kanske en halmhatt, att ha på jobbet (om jag får jobb) och annars bara som solskydd
  • Fina, vita, ribbade linnen
  • En oversize skjorta, vit
  • De perfekta jeansen, I need them!
  • En kortärmad jacka
  • Tre nya väskor (eeh): En "varje dag väska" (min älskade skinnväska är tyvärr snart paj!) En skolväska som det får plats lite mer i, typ axelremsväska och tillsist en stor snygg weekend-bag. Tänker sno mammas inom kort. (Mommie, watch out!)
  • En ny bikini som man kan glassa i på bryggan i sommarstugan!
  • Vagabond-ballerinorna!! och kanske ett par secondhand-slitna seglarskor!
  • En massa mer som jag inte kommer på just nu men säkerligen behöver sooo baaad. :)

Mitt livs G-klav

Exlusivt för er bloggläsare så kommer här en förtitt på "mitt livs G-klav". Det är en kaostavla med en massa saker som hör till mitt liv på.. typ. Jag är nöjd med den, faktiskt. Den blev bra..... muskot.

image161

Va?

Har jag inte gått och lagt mig än? Skam över mig och mitt folk.

Filmen jag sett sedan Kill Bill 1:
1.Kill Bill 2
2. Apornas Planet (Tim Burton lloooooovvvvee Danny Elfman musik also looooove)
3. Mrs.Doubtfire (Robin Williams är en kul prick men huuu vad "amerikansk" filmen är)

Hej Malung och godnatt!


Tänkte bara säga...

... att jag precis sett klart på Kill Bill 1 för första gången. Kommentarer överflödiga. Eftersom pappa redan somnat ska jag krypa till kojs och läsa lite i Svärdet i stenen och drömma om swordfights! Imorn ska jag se på Kill Bill 2 och försöka att inte äta så mycket godis som idag, och igår.. och i förrgår.

Natts!//E

Huppelyhupp

Sitter här i futuremo-legginsarna (dvs silvermetalicstrumpisarna som jag hade när jag klädde ut mig till robot). Till det svarta ballongklänningen och svart långärmad tröja under. Det är liksom futuremo-delight. :)

När jag åkte tåget till Linköping la jag märke till triangeln i "I don't want to miss a thing" med Aerosmith! Det var en mycket överraskande grej. Ni kan ju lyssna efter den om ni inte har något annat för er. Puss//E

Ps! Ni vill INTE veta hur mycket godis jag har ätit. Ds!

Pans labyrint!

Igår gick jag och pappa på bio, vi såg "Pans Labyrint"! Den var riktigt snygg, läskig och bra. Ujuj. Man fick nästan mardrömmar av den barn- och älvätande figuren med ögonen i händerna. Huuuuu. Men snygg var den man undrade verkligen hur dom filmat vissa saker.

Idag ska vi på lunch till en kollega till pappa, sen så ska vi ha rockmässa ikväll. Det kommer bli kul. Imorn ska vi träffa Lina och william. :) Det är riktigt fint väder idag, solsken! NAJS! :D Byebye!//E

 

Recept: Elins favoritfullkornsmargeritha med sallad och räkor :)

image158

Du behöver:
1 påse med Fullkornspizza mix
Vatten
Ost
Krossade tomater
Rukolasallad, babyspenat eller annan sallad
oregano
räkor

Gör såhär:
Gör degen enligt paketet
Bred på mycket krossade tomater över hela pizzan
Sprid ut mycket ost och räkor över hela pizzan
Strö över oregano och stoppa in i ugnen (250 grader i ca 10-12 minuter)
Ta ut och låt kallna en liten stund
Lägg på massor med sallad och avnjut med ett stort glas vatten!

(Ja, det är såhär "advanced" som jag är när det gäller matlagning. Ehhh. Men det är faktiskt gott och nyttigt!!!!)

La påskolovo!

Äntligen påsklov, så skönt! :D Är just nu inne på pappas kontor i Linköping. Idag har det varit gudstjänst och så har vi varit nere på stan och ätit lunch.
Snart ska jag öva dans inför morgondagens rockmässa "Alive". Vi ska köra Resurrection som vi gjort i Malungskyrka förut (och i Norrköping). En cool teater-dans typ. :) Sen ska jag sjunga en låt med Sarah Kelly också, "What you leave behind", som jag ska öva med bandet också. Ikväll så ska jag och pappa kanske träffa min kusin Lina och hennes fästman William.

Igår när jag skulle åka hit så var tåget jätteförsenat så jag kom fram en och en halv timme senare än planerat OCH jag fick åka tre timmar buss (istället för tåg) från Sala. Uscha uscha. Åt jättemycket godis på tåget också så jag hade ont i magen hela kvällen. Lyckat! Hehe. Har bestämt att det är uppehåll i mitt godisförbud under påsken, för är det påsk så måste man få äta godis, sådetså! Har fört över två bilder från min mobil till pappas dator. Det är jag som målat runt Robert och sedan ritat hans ansikte, eehh och han har gjort den som är jag. Fint.. eehh! :D

Kom loss till påsk!//elin


Upptaterad igen!

Ja, efter typ en veckas internet/blogg torka är jag återigen uppdaterad efter en timmes ihärdigt community/mail kollande och bloggläsande. :) Försökte hitta en bild på min nya t-shirt men lyckades ej.
Igår fick jag reda på att mamma och pappa läst min blogg, haha! Dessutom fick jag reda på att jag ska vara i Linköping halva lovet.. kanske man hinner med lite shopping? Vill ha en oversize a-linje t-shirt... hittade ingen på kuppan. Vill också ha vagabondballerinorna, din sko-platåerna och ett par grå indiskatights, lika som mina svarta. Hmm.. synd att jag är pank.

Fiollektion om 10 minuter. Har en femma och funderar på att invistera i en chokladboll.. eller kanske inte. Åt nyss en ladysucker (dammsugare). Är liksom sötsugen.... boooorde motså frestelsen. En dammsugare är ju redan en synd i sig, egentligen. Men. kanske. Goooott! Jajaj, det är ju snart påsk. Har bestämt att hela påsklovet är ett undantag från mitt godisförbud.. ! :D Imorn är det estetkonsert! Ha det bra! //E

Lista: Måndag


  • Antal stora frukostar intagna: 1 (fil, knäckemacka, ägg och oboy)

  • Antal intressanta lektioner: 1

  • Antal roliga lektioner: 1

  • Antal "bortprioriterade" lektioner: 1

  • Antal cykelslangar bytta: 1 (oh yes!!)

  • Antal cykelventiler pajade OCH lagade igen: 1 (haha)

  • Antal snygga t-shirts inhandlade: 1 (vit med nån tjej på från HM Divided)

  • Antal blå bilar räknade av pojken bakom mig på 701 mellan Ö.Hamng och Stortäktsv.: 102

  • Antal rum städade: 1

  • Antal superhealthy fulkornspizza- med rukola och babyspenat middagar lagade: 1 (Woo! Lagad mat!)

  • Antal läxor gjorda: 0

  • Antal gånger då jag gått rakt in i en glasvägg och skrattat för mig själv för att ingen annan såg det: 1 (hände inne på "Bergstöms gallerian", vad hände med "Solrosen", ingen vet.)

  • Antal släktingar träffade: 3 ½(den halva var ett urgulligt plastkusinbarn.)

Lista: Helg update

  • Antal ostbollsskålar uppätna helt på egen hand av Elin och Hannah: 1
  • Antal danser till Mmbop: 3 eller 4
  • Antal danser i skrubben: 1
  • Antal fina kramar: 1000
  • Antal sedda mystiska oompaloompier i Templet: 0
  • Antal bussresor: Minst 8
  • Antal inköp på Kupolen: 2 (stämpel av fjäril och stämpeldyna)
  • Antal nyttiga måltider: 2 (på Söndagen, credd Agnes mamma och våra gig-ordnare)
  • Antal onyttiga måltider: minst 2 (mestadels pizza)
  • Antal spelningar med "inte fullt så Gränslöst": 1
  • Antal mystiska översättningar från svenska till engelska: 2
  • Antal brev skickade: 3
  • Antal läxor gjorda: ½
  • Antal cykelslangar bytta: 0
  • Antal rum städade: 0

RSS 2.0