lunchhour

Ja, bannemig, nu är det dags för lunch, håller på att hungra ihjäl.
Måste nog dra till hemköp en snabbis och fixa lite mums att smaska på också. Borde dock försöka hitta något liiite nyttigare än dumle, chokladcookiesn och ubuntucola (förra veckan). Vi får se vad det blir.

många undrar ju vad jag egentligen gör på mitt jobb, ja idag har jag suttit och pillrat ihop två sångblad till ett konfaläger. Ska förövrigt idag också göra ett komphäfte till dessa blad (iallafall börja) och sen öva in några psalmer och öva på ackorden till låtarna på barnkören som jag har i eftermiddag.

Så typ så.. hejdå! //E

Dessa sköna dagar



Jag njuter av en skön, ledig, lat och "tråkig" söndag.
Har kollat senaste gossip avsnittet, nästan en vecka efter.. ja.
Har ätit mat, har kollat runt alla bloggar ett antal gånger.
Tagit lite kuliga kort och lagt upp här.
Skypat med Ingrid och Johan Tomas (det var 4 på natten för dem, så det säger ju en del av nivån på samtalet. Hahaha! Mycket skratt!)
Lyssnat på Bow Wow Wow! Så skönt band (inte little bow wow alltså)
Dreglat över diverse mini PC:s och externa hårddiskar!
Tänkte nu åka och handla ingridienser och frukost. Petter vill baka paj nu igen.

Hett TV tips: 17.40 Tv4 Film Skrållan, Ruskprick och knorrhane!
http://www.filmbetyg.nu/sysimages/movies/27536.jpg

I'm a dreamer!

Jag har en tendens att komma ihåg saker jag drömt väldigt väl. Det kanske många av er vet eftersom jag då också bara måste berätta dem för någon, gärna någon som var med i drömmen, så som det ofta är, (även om jag ibland borde hålla mina drömmar för mig själv eftersom de ibland avslöjar vad jag tänker lite väl mycket..öhmm).

Inatt drömde jag iallafall något så konstigt som att mitt hår hade växt ner bakom axlarna på bara några dagar och jag blev alldeles chockad när jag märkte att jag kunde sätta upp det. Som om jag inte alls märkt att håret hade växt.

En dröm jag önskar att den var sann ibland, vill verkligen få lååångt hår. Och snyggare färg.
Igår spelade jag, pappa och mamma bingolotto på sjukhuset. Guldkväll! Det höll på så stööört länge att vi gav upp tillsist. Vi vann dock bara en ny bingolott. Det är inte lätt å vinne.. om man säger så!//E

Friday, I'm in love

Ja, hur kan man inte vara kär i fredagar? Sååå skönt med helg! Även om veckan gått otroligt fort.
Har varit på Tom tits idag med kidzen som jag sa igår.. och det har varit jättekul men tröttsamt såklart. Ljudnivån på bussen, aaaaah.. !! Så nu uppskattar jag helgen, lugnet och tystaden myyyycket mer.

Tänker nu slappa framför TV:n med datorn, godis och ubuntu. Precis som i the old days på en fredagkväll på strandvägen. :)
Lite sorgligt att inte vara och dansa på Klubb Phone Me idag men samtidigt, jag hade inte pallat..

Åhhhhhhhhhhhhhhh så skönt med fredag. Nu är det sagt. Puss!//E

Mail från Tanzania!


han där i grön halsduk är Japhet

Ska åka hem från jobbet om 10 minuter men tänkte bara berätta att jag just hittade ett mail från min tanzanska vän Japhet i min skräppostmapp, aaaah, tänk om det hade försvunnit, vilken miss. Det var kort och innehöll en massa "thank you" på konstiga ställen.. ;) Men fint ändå! En tanzansk vän liksom!

Nu ska jag dra! Vi ses hemma! //E

en riktigt bra grej

Häromdagen när jag rusade in tillsammans med en här på jobbet på Hemköp så såg jag i förbifarten en colaburk som hette Ubuntu (ett ord som jag lärt mig av Joy från Syd Afrika och som betyder kärlek, vänskap, solidaritet och en massa sånt bra). Dessutom var det en fantastiskt fin bruk och den var FAIRTRADE! Hur bra som helst!!!
Så nu är det den enda läsken jag tänker köpa! moahaha!

Sitter här på jobbet, dricker ubuntu, äter dumle, sjunger barnsånger och sånt. :)
Har sushi i kylen (dvs äckelsushi. usch) somj ag ska äta innan barnkören som jag ska ha klockan 17.

Ville mest bara berättta om den fantastiska lilla burken! puss//E

 (finns på hemköp och willys, vad jag vet, men kanske på alla affärer?)

Måndagspepp

Eller snarare ett försök till. Eller okej, det blir väl mer tisdagspepp eftersom måndagen redan är överlevd! ;)
Ny vecka, nya tag som det heter. Men jag känner mig faktiskt inspirerad och glad! Imorgon ska jag ha barnkör för första gången och det kommer bli kalas misstänker jag! Jobbade idag med Måndagsklubben, en massa kidz och spelade och sjöng med dem så jag är ganska säker på att kören kommer funka finemang eftersom det är typ samma åldrar.

Jag har ett najs jobb och ingen som helst tid till att göra av med eventuella pengar som kommer rulla in så småningom. Väldigt ekonomiskt. Men jag kom precis på att jag då kan roa mig med att handla på tradera, vilket är kul och oftast inte så dyrt.

Ikväll ska vi ha myskväll för imorgon bli mamsen inlagd igen. Men nu bli hon inlagd med nyfixade och åter igen mycket fina och långa naglar (made by me).

Kom på asmångra roliga och udda saker om mig själv som jag tänkte "det där kan jag blogga om", sen glömde jag bort det. Typiskt typiskt. Men vi hörs! Hej//E

Teknikens under



Woohoo, pratade precis med denna lilla snygging på skype! Hon är ju i USA och au pairar, den lilla lyckosten! :D Det stördaste var upptäkten att mamman i Ingrids familj, hennes moster jobbar på mitt jobb. Så vi upptäckte denna lilla "världen är så liten grej" häromdagen i köket på jobbet, det var sjukt.
Men att snacka som på telefon, gratis över internet, med en tjej som precis ätit frulle i USA (när jag väntar på middag) var underbart och så stört att vi skrattade de första minutrarna. ;)
Sen bröts samtalet, hennes internet måste ha försvunnit, så det var synd. Men det är ju helt otroligt att hon var här i rummet precis alldeles nyss, fast hon är på andra sidan jordklotet mer eller mindre!

//E

s(k)öndag

Det var värt att släppa fram förkylningen, för nu mår jag myckte mycket bättre. Kanske rentav kan påstå att jag är närmast frisk? Eller nja. Men nästan iallafall! Är nog iallafall frisk imorgon!

Så idag ska jag inte göra någonting, och det är så skönt så skönt. Men imorgon är det måndag och då är det bara att köra på liksom! :) Det känns bra! :D

Så adjö adjö för nu! //E

Ajjjj mitt huvud.

Idag slutade jag förtränga förkylningen och lät den frodas.
Det gör ont, man blir trött, man mår tjyvens och man känner sig otroligt ynklig.
Men det är det ända sättet att bli helt frillefrisk. Så jag gör det.

Gjorde ett litet litet ryck här.

Men nu måste jag ligga i sängen resten av dagen, annars dör jag.
Ska kolla på Chicago och lite sånt.
Åhh, vad ont mitt huvud gör. Hejdå!//E


Höstguden



Hahahhahahhahahahahahahah!!
Lägger upp denna sköna (okända) lirare i H-Ks ära. Ett sällsynt vackert minne! ;)
Och du kära höstgud, om du finner detta i internetdjungeln, skriv en kommentar.
Hela historien bakom denna bild vet bara jag och miss lamberg.

Nu sova.
Har gjort otroligt viktiga saker som att ändra min profil på myspace och sånt. //E

Vuxen poäng

Ska åka hem från jobbet nu. Bloggar från mitt tillfälliga kontor! ;) Har fått en plats nu vid ett skrivbord med en härligt gammal seg laptop med windows 2000! Men jag är glad, känner mig galet vuxen ska jag säga!! Men det är bara tillfälligt, får vara glad om jag får ett skrivbord sen. Men men, jag njuter så länge.

Det är iallafall GALET mycket vuxenpoäng på att ha ett kontor och ett postfack! Tjing! //E


tusan också

skulle ju inte läsa bloggar. skulle ju lägga mig tidigt. vad hände? attans. jaja. NU ska jag sova. Godnatt!

Hujujuj

Tänk att jag för bara två veckor sedan inte hade något alls att göra och led av tristess och en helt tomt gapande agenda! Nu går det i ett, vill jag lova. Har (förkylningen till trots, yesyesyes!) jobbat mer eller mindre hela dagen med lite bussåk på mitten. Helt fantastiskt. Ibumetin, nässpray och strepsil does the trick!

Dödade myggan igår! Eller Jane Austen gjorde det. Jag kastade boken på den så att den blev mos. Eewww. Men jag slapp det missprydande bettet. Vi ses i stillsammare tider, planerar att ligga halvdäckad hela helgen med film och te och återhämta mig ordentligt. Men tills dess är det apotekets droger och lite självövervinning som gäller. Puss på alla! //E

Åh nej!

Det är en jäääättemygga i mitt rum! Vet inte hur det gått till!? Det finns ju knappt myggor här! Har sovit med öppet fönster hela sommaren och knappt hört eller sett en mygga. Alls! Men nu är det en monstruös mygga här inne. Huuvva! Har för ont i huvudet för att jaga den. åhhh. kommer väl vakna med århundradets oversizade myggbett. Antagligen på ett trevligt ställe också, typ ögonlocket eller överläppen. Prydsamt.

Men jag tror verkligen inte myggan bryr sig ett dugg om att jag bloggar skit om den. Shit. Måste sova nu. Imorgon är jag frisk. Håll alla tummar!

Tack Ella för  F F, helt underbart! :D //E

what not to do...

... andra dagen på ett nytt jobb:

-  FÅ JÄTTEFÖRKYLNING och få lov att stanna hemma. [X]

Vaknade då alltså imorse, men förhoppningen att min förkylning som jag kände av igårkväll skulle vara som bortblåst. Men icke. Bihålorna värkte, liksom halsen och huvudet. Dessutom mådde jag helt jättedåligt. Men skam den som ger sig. Jag duschade, blåste håret, satte på mig kläder osv. Sen satte jag mig på sängen och trodde jag skulle dö. Sen gick jag ner och lade mig i soffan. Försökte fortfarande hitta kraften att gå till bussen. Sen bestämde jag att pappa fick skjutsa mig till resecentrum. Reste mig upp, gick mot skorna. Men nej, jag kände att om jag satte mig i bilen skulle jag kräkas. Så det blidde inget, som man säger.
Jag ringde till en på mitt jobb och sa att jag inte kunde komma. Gick upp och lade mig och sov sedan i 3 timmar typ. Sen vaknade jag. Fortfarande jättetäppt, fortfarande med jätteont i huvudet. usch usch usch!!!!!! Jag är så sur och tycker så otroligt synd om mig själv.

Men nu är iallafall mamsen hemma, vilket känns jättebra, bortsett från att jag måste undvika henne så hon inte blir smittad. Men lugn, jag håller mig borta och spritar händerna.

Pappa kom hem med c-vitamin brus, nässpray och halstabletter så nu ska det väl bli lite ordning på den här nedra förkylningen. Måste springa ner nu och fixa lite ingefärste med honung innan top model! ;) Sniff sniff//E

typiskt, hata mina bihålor

Jag visste det, redan i förrgår började det komma smygande. Först det lilla irriterande kliet i halsen, sen kommer öronen. Och så tillsist, den elinska klassikern, bihålorna. Vilket gör att man känner sig lika pigg som en död lök, ungefär.
Men på något sätt har jag väl lyckats förskjuta det eller åtminstonne förtränga det, hela dagen framtills nu. Har förövrigt haft en väldigt kul och lärorik dag. För jag har hängt med ett gäng coolingar från Tanzania och det är inte fyskam vill jag lova.

Försökte hitta en passande bild för detta inlägg eftersom det är roligare med bloggar med bilder, tycker jag själv och kanske du med.


men jag hittade ingen så jag tog den här. En gammal bild från början av sommaren. buhu jag tycker synd om mig själv, åhh mina stackars bihålor. //E

Ma travaille nouvelle

(ang rubriken, ingen aning om mitt jobb är feminint eller maskulint. Men jag bestämmer att det är feminint för den här gången ;P men franska måste man ju öva lite)

Idag var jag på mässa i min nya kyrka, där jag ska jobba som ungdomsmusiker. Visste inte riktigt min titel innan, men nu vet jag. Jag antar att det då syftar både på att jag är ung och musiker och att jag ska jobba med barn&ungdomar. :D Det blir nog helt fantastiskt tror jag.
Mässan idag var kul för det var en kör från kyrkans vänförsamling i Tanzania där! Jag älskar afrikansk musik, de dansade och sjöng med stora leenden på läpparna hela tiden.
Efter mässan snackade jag (eller försökte iallafall, det var väl lite si och så med engelskan) med en kille i kören. Sen kom han och gav mig en flätad liten börs, han tyckte väl jag var snäll och ville ge mig en present. Jag blev så glad så jag gav honom min plånbok i present tillbaka. ;)

Ska tillbaka till kyrkan klockan sju för ett möte med lite konfirmandassistener och så. Så det blir najs. Imorgon börjar jag jobba på riktigt, även om jag mest ska hänga på i början. Måste ju lära mig lite och dessutom se vad jag egentligen har för arbetsuppgifter. Men jag får veta mer och mer allteftersom här.. Puss på er alla! //E

Bon Matin, mes amis!

H-K ska åka till Paris inom en snar framtid så vi övar lite francais!

Igår var vi på stan i mina favoritaffärer, drack caffemocha i parken, åt sushi och lite annat trevligt.
Det blir inte så mycket bloggupdates nu, synd för er men kul för mig som har roligare saker för mig.
Moahahhahah

Närå.

Idag planerar vi en roadtrip, så det blir sköjsköj. Men det börjar bli dags för frulle, kan man tycka, vi går upp ganska sent nu och njuter av min sista sommarlovsvecka ;) Eller arbetslöshetvecka om man så vill ;)

Pusssers! //E

Oh happy day !!

Kan ju meddela att jag inte längre är arbetslös! Yippikayey! Så nu är sorgens dagar över.

H-K är här!!! Vi har firat med Ben&Jerry's och jag har fått vita rosor! :D

Nu ska vi spela simzohr! Ciao!

http://images.businessweek.com/ss/07/07/0706_brandsurvey/image/8-bohemianraspberry.jpg

analogt foto


Har scannat in mitt självporträtt från fotografiska bilden, som jag då framkallat analogt i kemiska vätskor!
Jag skrek på riktigt på bilen, riktigt högt. Det var frigörande och framförallt överraskande för kringvandrande turister ;)

Aaaaaaaaaaa!!!//E

Senaste nytt

Jag är glad. För det ljusnar på jobbfronten. Men inget är definitivt än.. 
Men låt oss säga såhär; det är sannerligen icke kört ännu!

Nu ska jag åka och göra manikyr på älskade mamsen!

Imorgon kommer H-K, tills Hennings stora glädje! :)



Tjinelingplingpling//E


gammal bild från the ella session ;)


Men ni har väl inte glömt:

Gandelinf!!!!

Freakin' Frankenstein

varning - titeln har absolut ingen relevans.

Haft en trevlig och lugn lördag i sällskap med brorsorna. Helt fint.

Jag har huvudbry.
och lite ångest.

Aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa! Orka med mig själv?

(grymt intressant inlägg. men ni förstår känslan, hoppas jag.)


The F word

Papa_and_pipe1
Den här bilden. Kunde vart min pappa ;) Han brukar röka pipa vid väl utvalda tillfällen. Och beskriva pipstoppningens konst för mig. Det är väldigt fint faktiskt.


Jag, Olle och Jon har kollat på "28 days later...". Bra film. Precis lagom läskig.
Snart ska jag sova, men inte riktigt än.




Känner att vissa saker är på väg helt åt skogen och vet inte vad jag ska göra åt det. The F word, säger jag om det. //E

Fredag, äntligen.

Veckans bästa dag? Antagligen. Jag är vaken, jag har ätit frukost. Ska snart dra på mig lite paltor och köra till Tornby och fixa lite fransk manikyr grejer, sen ska jag fixa mamsen naglar.

Ja, så mer än så tänker jag inte säga just nu. Vi hörs! //E

update:

Nej, allt var fel. Antagligen veckans sämsta dag. Kvinnors måtatliga "välsignelse" med tillhörande buksmärtor. Mmm.. lovely. Har helt enkelt legat i sängen och läst "Lolita"... Men det blir en trevlig kväll för alla brorsor kommer vara hemma! //E

you're so naive

Sitter och lyssnar på Kooks, inside in+inside out. Mycket bättre än konk. Tycker jag.

Idag har varit en ganska typisk dag i mitt nya liv. Jag hade svårt att vakna, svårt att gå upp och svårt att komma igång. Har hängt runt internet en hel del somvanligt. Faktiskt förmått mig själv att träna 40 minuter framför kill bill vol 2. Man kanske skulle börja med kung fu? Eller samurajsvärdsfightning? Vore ju nått.

Kom nu precis hem från symfoniorkestern. Som gick helt okej, eller ja.. jag måste öva. Övade ingenting förra veckan så jag får skärpa mig. Men jag måste få veta om jobbet först. Jag ska väl ringa dem imorgon och kolla läget!//E

Glöm inte att kolla in:

Där är det action nuförtiden. Så klicka in där.. (klicka bilden ovan eller på sidan).

Önskelista

Sitter med mamma på sjukhuset. Hon vilar, jag kollar bloggar. Funkar fint. Funderar på att kanske dra ner en vända till kafeterian igen och köpa mer te och kanske nått gott.. ladysucker vore nice.

Anway. Sitter här och drömmer mig bort till mer glamorösa liv och levernen(det var ett konstigt ord.. ?). Elins liv och leverne är liksom.. inte så glammigt just nu. Så här kommer en önskelista: 

  • Ett jobb! Vilket som helst. Gärna i någon affär eller något med barn. Med vad som helst funkar.
  • En resa. Vart som helst egentligen. Helst utomlands. Men det kommer i sinomtid. Beror ju helt klart på punkt ett på listan.
  • Närhet. Dricka te, gå på stan, kramar, mys och dans. Jag behöver det. Mycket. Tur att H-K kommer hit snart.
  • Hudvårdsprodukter. Ja, min hud har varit i bättre skick. Och mina pengar börjar så smått ta slut, så alternativen är att antingen köpa på mamma och pappas kort, eller köpa och bli lite pankare. Kanske ett i-landsproblem. Vad vet jag.
  • Frisörbesök. Min frisyr är ju egentligen inte en frisyr. Dessutom börjar den se lite skum ut nu när den växt sisådär 5-6 cm. Skulle behöva klippa lite, men bara lite, och fixa lite fräschare färg. Vore najs. Kostar multum. Beror återigen på punkt ett.
  • Inspiration. Give me!
  • Överraskningar. Fast bara trevliga sådana. Dåliga överraskningar har jag fått nog av!

Finally

http://www.shinystyle.tv/Gossip%20Girl%202.jpg

Äntligen något att leva för! Se fram emot. Nya vänner, gamla vänner.
xoxo/H

Vad ska jag ta mig till?

Inte ett ord från jobbet. Bad sign. Very bad sign. Har iallafall tränat idag! Bra gjort. Förövrigt har jag inte gjort mycket. Måste verkligen skärpa mig och ta tag i mig själv igen. Söka nya jobb. Kämpa lite. Men just nu känns det väldigt opepp. Det måste komma innifrån, som vi säger i vår familj.

Lillebror Jon dansar som en galning här till någon låt där de sjunger "Hot dame, this is my jam. Keep me partyin t'il AM. But your hands in the air" osv. Nu kom det en dixiejazz låt. Nu dansar han med petters trumpet. Jaja, ska väl laga lax till brorsorna och försöka att inte deppa ihop. Helt. Hejsvej! //E

Godmorgon!

Jag är vaken, jag har ätit frukost. Bra jobbat. Det bar emot att ta sig upp ur sängen idag kan jag säga. Känner mig för dagen väldigt likgiltig. Har mer eller mindre gett upp hoppet om jobbet, även om det såklart finns en liten chans fortfarande.

Ska om några minuter hoppa på cykeln och trampa hem till Gunborg. Dagens mest nyttiga och goda gärning. Det regnade nyss med nu skiner solen, så nu känns det lite mer pepp. Ut och sätta fart på fläsket. Ska nog försöka träna ordentligt idag också. Förra veckan tränade jag bara en gång. Skam. Har ju kört igång med MINST 2 ggr i veckan. Vi hörs! //E

Det man har på hjärnan




Har av någon anledning Darth Vader och låten "Fools rush in" med Bow Wow Wow (från Marie Antoinettesoundtracket) på hjärnan idag. Intressant kombination. Sen gjorde jag det här fina "kollaget" också. Öhhm .. //E

tekniknörden gör sig hörd

LG X110 går att få i flera färger, till exempel vit, rosa och silver.
Läste i corren häromdagen om det nya på tekniknördarnas önskelista: mini PC:n. Som ni kanske vet är jag smått prylgalen med betoning på teknikprylar som datorer och telefoner. (Har en teori om att det bottnar i min uppväxt med sci-fi filmer).

På bilden ser ni LG X110..! Sen fins även Asus Eee, som det stod om i corren. Principen är: billig, väger inte mer än 1 kg, går att surfa, maila och skriva på. Kostar runt 3000 pix skulle jag tro. JAG VET att jag verkligen inte behöver den.. men ändå.. det kliar liksom lite i tekniknördsfingrarna. Den är liksom inte större än en pocketbok. Går att slänga ner i vilken väska som helst. Åhhh..

(Fortfarande inget besked om jobbet. Åhhj. Ångesten!)// E

RSS 2.0