ZzzzZz

Jag är trött. Detta har varit en väldigt energikrävande dag när jag inte suttit still en enda sekund. Många fina händelser och förmedlat påskens fina budskap till mången barn :) Men nu=helt slut. Gick och la mig alldeles för sent igår. Ajajaj. För lite sömn+energikrävande dag= död elin.

Nu måste jag brumma iväg och hämta mitt pass. So long //E

Jag är helnöjd!

http://www.extremepie.com/images/products/main/56864.jpghttp://www.freewebs.com/kunaljanu/CSS/605480_thumbs_up_with_clipping_path%5B9%5D.jpg
Elin gillar detta!

Idag har jag kirrat dessa helfina hörlurar som jag spanat på länge. DET var ett planerat inköp. Känns fingemangsbra!! Sen gjorde jag två helt oplanerade inköp, när jag väntade på bussen egentligen. Två fina grejor till våren. Kändes ändå okej med tanke på att jag inte köpt kläder på hundra år typ. Men ja, de dyker väl upp så småningom.

Förövrigt, bra dag. Blir dessvärre inget friskis idag, så jag funderar på att köra lite stairway.. hmm.. ! Ja. //E

Mjaaoo

Att jobba gick finemangsbra. Förfärligt trångt på bussen hem bara. Men sånt kan man väl leva med, jag slapp iallafall stå, det kan man ju glädjas över.
Jag tror det är något fel på mig som köpte 2 m&m's småsmåsmåpåsar på Pressbyrån för hutlösa 13 kronor styck. DET är liksom inte okej!? Men gott vare, ja huvaligen.

Mitt aupairfixande går sakteligen framåt. Har nu skickat in ansökan om utdrag ur polisregistret. Jajemensan! Nej, nu ska jag... göra något annat. //E

Puuhuuu!

Jag hittade den världsviktigamappen med mina gymnasiebetyg i!!! Mycket bra, ett problem mindre i min värld. Jag ska till jobbet om en timme, känns lite halvpepp. Tänk om man kunde ha en helledig helg någongång? Hmm.. Men det blir nog bra att komma ut lite i världen och inte bara hänga framför datorn hela dagen ;) //E

Något jag är dålig på

Jag. Kan. Verkligen. Inte. Le. På. Kort.
Det är helt enkelt ingen talang jag har. Har i hela mitt liv lett tillgjort och konstigt såfort man ska le naturligt och fint på ett kort. Detta försvårar ju helt klart dagens uppdrag:
 - ta ett kort som ska vara min "profilbild" i au pair ansökan. I mina papper står det: "Ett foto på dig i passtorlek. Glöm inte att le!"
Så jag har byggt en liten provosorisk fotostudio här inne på mitt rum och knäppt en maaasssa fina och fula bilder. Nu har jag iallafall bestämt mig för en. Där jag inte ser ut som en seriemördare, läskig fotomodell eller något annat otrevligt. Jag ser ut som mig. En rätt trevlig och snäll tjej med den totala oförmågan att le naturligt på kort :)


TJENA!

Den får helt enkelt duga i sammanhanget.
Tjing! //E

Skön lördag

Min kropp och hjärna förstår ju inte skillnaden på helg och vardag, så jag vaknar alldeles för tidigt även på helgerna. Men det är ju gudomligt skönt att bara ligga kvar och chilla! Mamma plockade fram massamassa frukost och efter frukosten kollade jag och Petter på Lost. Nu har vi ett avsnitt till på säsong 5 innan vi är ikapp USA, och måste vänta en vecka på varje avsnitt.

Nu tänkte jag ta en dusch och sen bara ta det lugnt och fint hela dagen. Åh lördag, I love you. :) //E

Simon says

http://cdon.se/media-dynamic/images/product/00/04/06/68/25/3/e620f0b5-af5e-4754-b21e-dde4e97c104c.jpg
(klicka för spotifylänk)

Så skönt att komma undan snöstormen och komma hem till mamma och doften av nybakade brownies :)
Jag har lyckats tappa bort typ världens viktigaste mapp - den där alla mina arbetsintyg och betygen från gymnasiet ligger. Känns det bra? Nej. Jäklarns. Måste hitta den!!!!
Ikväll blir det bara chillidill framför datorn och annat mys. Sitter nu och lyssnar på Lalehs nya skiva. Jag tycker omslaget är väldigt fint. Laleh är fin. Jaaaoo.. nu måste jag läsa bloggar,  har inte kollat min lista på nästan en vecka. AH!? //E

snöstorm frågetecken

Svaret är ja! Det är snöstorm. Whattaa!??!?! Så less på detta. Igår vår, nu snu (snö). Blev helt förvirrad nyss och visste inte vilken dag det var. Men det är ju faktiskt fredag. Längtar hem till lugn och ro och lediga dagar. Eller jag jobbar på söndag, men lördag.. ledig.. najs.

Tiden går så fort. Det är både kul och skrämmande. Saker drar närmare, annat försvinnner bakom en. Jadu... nej.. jobba nu Elin! //E


Tiden går fort när man har roligt

Ja, hoppsan hejsan här har man inte bloggat sen i måndags. Men vet ni varför? Jo för min kära Linda har varit i stan med sin teater. :) Mycket finemangsfint! Jag hämtade henne hos hennes syster som bor här i stan i tisdags. Då skyndade vi oss till polisen så jag kunde ansöka om nytt pass! Sen åkte vi hem och åt mat och myste med film, chips, choklad och te.

Igår åkte vi på morgonen hit till mitt jobb, sen chillidillade vi i Ljungsbro i solens sken. Mot lunch anlände Lindas teaterpolare, då åt vi lunch och sen riggade dom förfullt medan jag inte gjort speciellt mycket nytta någonstans. Teatern var en kabaré om Rättvisa, och det var verkligen helt fantastiskt fint. :D

Nu på morgonen var jag och sa hejdå till Linda hemma hos Jossan, sen åkte jag hit till jobbis och försöker att bortse från stressen som dykt upp i och med en lång lista på saker jag måste skicka till aupairjoxen NU (fick världens hets-mail). Ja, så ligger läget i nuläget. Typ. Aaah, tiden går så fort, så mycket att göra så mycket att fixa. Hjilp! //E

Måndagssysslor

Jag har såklart varit på jobbet idag då, trots min förkylning, men jag kände att det faktiskt inte var något problem. Men jobbet gick bra, fick titta på en liten nyfödd bebis som var himla fin. Hon heter Elin, fint namn! :)

Nu måste jag städa lite på mitt rum, för imorgon ska min älskade Linda komma hit!!! Är så otroligt glad! Hon ska spela teater i min kyrka på onsdag, men ska komma hit imorgon och sova här. Happyhappy! Klockan 20.15 ska jag svettas ut det sista ur denna förkylning med medel/styrka på friskis.

Not much more to tell! Tjing! //E

2handfynd från igår


en finemangsfin kaffekanna!

jättefina plåtburkar till kaffe, te, choklad och vad som helst!

en fin telefon i en mycket fin färg!

Jag samlar saker till min blivande första egna lägenhet, typ. När nu den kommer.. men samla bör man ändå. :)//E

(Detta är köpt på Hjärta till hjärta)

Inte riktigt !

Jag trodde gårdagen skulle bli som alla andra fredagskvällar men icke. När jag kom hem från intervjun (som gick jättebra, måste komma igång med resten nu..) så hade vi besök från en tjej som heter Nassrin som ska prata i Ansgarskyrkan ikväll. Efter den mycket goda och trevliga middagen åkte vi på gudstjänst i Domkyrkan. Efter det satt jag, pappa och Nassrin och hade teologiska samtal om ditten och datten till ett på natten (rim!). Så så var det med den kvällen ;)

Idag har jag och Elin varit på hjärta mot hjärta - seckis! Jag ska fota och visa de fina grejorna jag kirrade. Sen åkte vi till stan och köpte sushi som vi åt i solen på en bänk i trädgårdsföreningen. Fint förutom att jag lyckades hälla halva sojan över min hand. Sen gick vi in på Misoui, men sen fick jag ge upp. Så nedrans förkyld jag är idag!!? Jäkla gissel! Har varken tid eller lust okej!?

Så så är läget, förstår ni, jag och Petter ska nu fortsätta dagen med att kolla på nya Lostavsnitt!! WOHO! //E

it's friday baby

Har suttit i möte hela dagen, eller ja, fram till för ungefär ett tag sen ;) Sitter nu kvar och jobbar lite eftersom jag ska vara på resecentrum klockan 16.. så skitsamma liksom. Då ska jag ha min första intervju för au pair joxen! Yiey! 
Åt hiiiiimlans hyvens lunch idag på restaurang tre bröder på Cloettafabriken (Ljungsbros one and only lunchställe). Nämligen sallad med lax och örtbulgur! Fantastico! Är fortfarande brutalt mätt fast det gått mer än en timme.

Förövrigt blir det ikväll en fredagskväll som alla andra. God mat, godis och läsk så man mår illa, hänga framför datorn... Ja.. MEN imorgon ska jag och min vän Hyland (Elin) gå på seckis. Det blir fetus najsus. Men men, det är tur att det inte finns någon lag på att alla inlägg måste handla om ett vettigt ämne. Då hade jag varit kööörd. Hej! //E

Reasons why! Reason to vote!!

http://www.grannygoesstreet.se/ny/images/stories/reasonswhy.jpg

Okej, som superbloggare med fantastiskt stor, trogen, läsarskara tänker jag nu hjälpa dessa mina vänner att få en spelning på Peace&Love!
I programmet "Eftersnack" gävle dala så pågår en musiktävlingt. Bandet Reasons Why, bestående av Hanna, Tove, Ylva och Thea är med med sin låt: Wagtail.
Man kan rösta en gång om dagen, vilket jag nu uppmanar alla att göra!
---------> HÄR <-------------
och så lägger ni in den som startsida eller på favoriter och så hjälps vi åt, okej? Bra! :D //E

våren är här!?



Solen skiner, för tredje dagen i rad. Måste nog ändå påstå att mitt humör är på topp. Sitter och gör lite musikaliska utsvävningar. Först lyssnade jag på Mando Diao, som jag känner någon form av förakt emot bara för att de kommer från Borlänge men tycker dom är ascoola rockstars. Men deras låt "Dance with somebody" är ju himla medryckande, jag erkänner.
Sen svävade jag iväg till överhypade Glasvegas. Det är lika roligt varje gång någon nämner Glasvegas när man säger "Meeen är dom inte liite överhypade?" och alla MÅSTE instämma: "Jaaa, jooo, men dom är ju bra". Det är humor. :)

Ska hyfsat snart åka till jobbet. Idag är det konfirmandisar som gäller. Jag var inge bra på sovmorgon idag heller. Hade satt klockan på 9, och när jag vaknade och tänkte "Riiinger inte klockan snaaart?" då var klockan 06.45. Så jag satte klockan på 7 istället och gick upp vid 8 istället. Fett naaaajs. //E

fejjanvännerna

Angående mitt förstörda fejjanvännerantal så har jag alternativet:
1. plocka bort 2, hur ska man resonera då? :P
2. börja jobba mot 300..

Har nu 202 vänner, alltså 98 vänner från 300... hm... eller så lever jag med det "fula" oprydliga antalet. Känns mest sunt egentligen. Det var såååhääär nära att jag bestämde mig för total internetfasta tills på söndag, men sen kände jag bara.. nej jag tar det nästa fasteperiod. Nu börjar det här inlägget cykla iväg. //E

Rätt gissat.

Fiiiinaste vårvädret idag, plus sovmorgon, DET ni ! :) Då blir man glad! (Sovmorgon till klockan 07.50 alltså :P)
Jag och Jens cyklade till högstadiet och fritidsgården på våra kyrkcyklar. Fyfasen var fint det var hörni. :D

Har haft lite ont i halsen nu i flera dagar, är det en förkylning på G eller vad tror bloggdoktorn? Hoppas det INTE är någon enorm förkylning som ligger i startgroparna. No time for sickdays.

Nej nu ska jag krypa ner i min sköna säng och ta lite extra lång tid till läsning. Niiice. Imorgon är det RIKTIG sovmorgon, börjar vid lunch typ (har ju "flex" så jag åker väl inte när jag vill lite). LYX! Pussochgodnatt//E

Jag är glad, tralala..

.. ni kan få gissa fritt om anledningarna! Flest rätt vinner!

201, skiiiit

'

hur gick det till?
ich fehrstehr nicht.

Universeum


Vill man spana svensk natur i Gbg får man bege sig till Universeum.. ;)

Där kan man spana på fula fiskar från svenska vatten! Max, Amanda, Tanne.

en fisk.

En riktig fögel plaskade runt i ett av akvarierna!

en rocka som kom upp och vinkade, och hade ett ansikte på magen som såg ut som en pokémon!

sen fick vi kika ner i havet och se lite spejsiga fiskar och hajar!

Sen gick vi in i regnskogen!!! Det var fett varmt och fuktigt, och regnade typ. Så man blev blöt. Amanda har fotat.

Amanda fotade även lite fina föglar innan vi plockade ner kameran pga regnet.

Sen gick vi runt på upptäckaravdelningen där det fanns spännande expriment av alla de slag, men där tog jag inga kort. Men universeum var en helhyvens upplevelse! :)
När vi kom därifrån var vi galet hungriga, så vi köpte tacos och hackade grönsaker till tonerna av Håkan Hellström. Finemang! //E


Puuuuh.

Okej, jag tar tillbaka allt vädergnäll. Solen bröt fram och det kändes mycket mycket bra. Det var nog bara morgonen som var risig, det finns nog en anledning till att man inte borde gå upp 6.20...

Är helt sjukt slut nu, i kropp och själ. Skulle kunna lägga mig och sova, nu på direkten, faktiskt. Men mamma vill åka till köpcentrumet senare, så vi får väl se, men jag är tveksam. Skulle kunna tänka mig friskis eller annan träning. Nu tänker jag lägga upp fortsättningen på göteborgsresan! tjing//E

Typ såhär

Solen är borta, det är regn i luften vilket gör att det blir alldeles innibomben kallt. BOouuhuuää! Man vill inte gå ut, alls, någonsin. Men istället fick jag ta en tidigare buss till jobbet idag för jag skulle iväg på en grej. Huuuvvva, trött. Men som tur va gick jag faktiskt och lade mig i helt okej tid igår. Way to go! Men det bidde inget friskus igår, vilket jag måste råda bot på idag. (Visst känns detta som om jag mer pratar med mig själv? Typ ett helt "note to self" inlägg).
KOM VÅR! NU! Pliiizzz!!! //E

wtf

http://coteriemusicblog.files.wordpress.com/2008/07/fleetfoxes08apr.jpg

Sommarens festivaldatum gör mig djupt deprimerad. FÖRST hade jag tänkt: JA! Jag åker till Roskilde. Fett bra band, bland annat grabbarna här ovan, Fleet Foxes. Meeeen, skit också, krock med lillebrors konfa. Kört.
SEN kommer Jon och säger att The Kooks ska spela på P&L, och sen jag såg dem i Oslo har jag längtat så sjukt mycket att se dem live! Meeeen det är samma vecka som jag tänker försöka ta mig iväg till Portugal (om det funkar för Anders).
Sååå jag klickade in på Arvika och bara YES, Fleet Foxes ska spela där också!! Perfekt... vilka datum?? Jo, samma som Roskilde. VAD är detta?! Är världen emot mig?
Dessutom krockar då Way Out West med mina afrikakonfirmanders konfirmation. Det är helt enkelt inte ämnat att jag ska få se feta band i sommar. Men jag får kanske leva med det.... Surfa i portugal och hänga i Afrika kan nog kännas rätt mäktigt ändå! ;) //E

1, 000 000 against the new facebooklook

Jag får på något vis känslan av att sånna här grupper startas varje gång facebook ändrar sin design. Jag kan verkligen tänka mig hur personalen sitter och fnissar åt allas upprördhet över en kafferast. För de vet nog, precis som jag känner på mig, att när det gått ett tag och man har vant sig, så kommer man knappt ihåg hur det såg ut innan.
Sen, när de gör om igen, kommer det bli samma sak igen. Det är en vanesak mina vänner, vanesak. Tänk alla nya designer på mail, msn, communities och annat som man gått igenom? Det är väl bättre att utvecklas, gå framåt, följa tiden. Inte hänga kvar i gamla designer anno 2007.. eller nått sånt ;)

Dagens myyyycket viktiga samhällskritiska inlägg, öhh.. ja! //E

På promenad i Göteborgs stad - B/W


da moochiecoochie ;)

so fcking riot, haha

om det finns ett staket...

... vill man självklart hoppa över det.

Vi hittade ett mopedkadaver alldeles bredvid polska katolikers föreningshus.

vroooooom!

I've got sunshine!!

Efter vad jag läst i tidningen visste jag att chanserna för vårfint väder var stora idag! Så när jag drog upp rullgardinen och möttes av sol och blå himmel kändes det powpowkapow bra!!! :) Nu är det dock lite molnigt, men det kan jag leva med. Känner nu hoppet inom mig att våren är påväg.

Nu är det bara att jobba på och se glad ut. Det här kan bli en mycket bra vecka, faktiskt. Tjing! //E


På promenad i Göteborgs stad - Färgerna


Jag och Max gav oss ut på en promenad i ett grått Göteborg.

Ett blått plank

ett blått hus

fniiizzzzz

dum, dum, dum - var det någon som kände för att skriva på trappan upp till berget. Kändes fint på något sätt ändå.

Har tagit så mycket bilder att denna resa mer kan liknas vid en fotografisk expedition. Men detta blir del ett. More shall follow I suppose. //E


Nu är det dags att börja spara...



Fick mitt första i livet oranga kuvert precis innan jag åkte från Linköping.
Jag säger bara:
VUXENPOÄNG +++++++ dingdingdingdingding!

Hej bussen!

Sitter nu på bussen som alldeles strax ska ta mig hemåt. Vet inte riktigt om jag kopplat upp mig på rätt bussnätverk. Det visar sig snart ;)
Göteborg har varit helt otroligt fantastiskt bra! :) Det är nästan så man inte vill åka hem ändå. Bilder och dyl kommer sen känner jag. Tror inte jag ska ha datorn igång nu när vi kör ut ur stan med tanke på hur yr jag blir i skallen ;)

Så, vi hörs strax. Hej! //E

young, blonde, swedish girl

Vilken av dessa tre förklaringar stämmer undrar man? Jag tror stenhårt på nummer tre, oh yeah!

update: bussresan

Mina ben är fruktansvärt varma från att han haft datorn i knät nu i 2 timmar. Men det är fett värt med dator och internet på bussen ska jag säga. Ingen åksjuka än heller, bra bra. Har tittat på vårkabarén från 3:an. Vilken lycka vilken glädje. :)
Försökte nu fälla ner bordet jag har framför mig, men det gick inte bra. Jag är så sjukt osmidig känner jag, bara tappar saker hela tiden, noll koll, får inte ner bordet. Ja, men det är rätt trångt här ändå på min plats, även om det är rymligt för att vara buss.

Lyssnar nu på Arcade fire :) //E

Bussen för dig.

Sitter nu på bussen påväg mot Götet. Åker med Bus4You som lockar med gratis internet hela vägen och sköna säten. Internet CHECK sköna säten CHECK. Det dumma är bara att jag inte når ner med fötterna till marken så datorn glider nästan ur mitt knä hela tiden. Sen är ju frågan exakt hur åksjuk jag blir av att sitta med datorn på bussen? Titta på film och sånt brukar funka i buss, men annars vettetusan. Vi får vällan se om jag pallar. Tyvärr är uppkopplingen lite för seg för Spotify, vilket inte är direkt oväntat. Tur att man har några gig med musik på hårddisken trots allt ;)

Ja, vi får se hur det fortskrider. 3,5 timme tar resan ungefärus. Så det är ju ett tag kvar. Lyssnar nu på Alisson Krauss. Hej sålänge! //E

Precist!

Jag kan inte skaffa fler vänner på facebook nu, för jag har prick 200 och det ser ju så snyggt och prydligt ut. 300 känns liksom inte rimligt i nuläget. //E

Nu börjas det igen...

... men jag tänker inte gräva ner mig i packningsångesten. Slänger bara i lite grejer i väskan så får det lösa sig. Det känns som en bra plan.
Jag har tränat och ätit crepes! Dagens träningsfilm var "Den oändliga historien". I loooove ungen som spelar Bastian (killen som läser boken). Jag vill bara ha honom i en liten burk i min väska och ta fram honom ibland och titta på honom. Typ.

Nej nu tar jag med mig datorn upp för trappan och sätter igång med packningsgisslet! Det som är så himla finemangsbra i kråksången är att jag ju kommer ha internet på resan, så jag kan uppdatera er imorgon as I go along som det heter. Ska jobba lite först innan jag dragar iväg mot nya järva mål. Så, nu är det dags. Up we go! Tjingeling! //E

I välsignan och fröjd

Sitter på kontoret i min ensamhet (det är helt tomt här?!) och lyssnar på folkmusikmässan "I välsignan och fröjd", himla fint är det. Fast nu är skivan slut. Kanske slår om från början igen.
Sitter och försöker pussla ihop mina sista månader här i arbetstid och ledighet. Jäkla gissel är vad det är. Men man får försöka få till det på något sätt. Hmm.. Har iallafall fått ihop lite något sånär nu...

Nu slog jag på skivan igen. Så fint. Folkmusik <3

Nej tanken på detta arbetstidspussel gör mig alldeles vimmelkantig. Ska det vara så svårt att hitta tider man kan vara ledig? öh.. ja. //E

red in the face like a lobster

Hejsvej! Snabbisinlägg kommer här. Idag har jag då varit på mitt livs första ansiktsbehandling, vilket var en rätt omvälvande upplevelse på många sätt. Ibland var det jätteavslappnande, ibland gjorde det förjäkla ont! Och nu ser jag ut som ... ja jag vet inte vad. Men jag har snygga ögonbryn iallafall ;)

Har även för första gången i mitt liv köpt svindyra hudvårdsprodukter för en smärre förmögenhet. Men om detta kan hjälpa mig påväg mot fin och fräsch hy är det värt det. Ny tid inbokad om 4 veckor. Ja, vi får vällan se hur detta fortskrider?

Ikväll är det mässa och storsamling! Det blir kalastrevligt tror jag. Vi har ett mycket trevligt arbetslag, liksom! :) Så nu måste jag jobba vidare. Hej! //E

Bio och sånt

Morsning. Skulle på intervju idag med auparijoxen men det blidde inställt pga sjukdom. Så istället hängde jag med ungdomar från kyrkan på bio: Män som hatar kvinnor. Rätt bra film faktiskt! Otäck! Den får tummen upp av mig.

På bion såg jag att boken Bläckhjärta nu kommer på film. Lite spännande med tanke på att jag precis läst om Bläckhjärta för att sedan läsa tvåan Bläckmagi. Det är ju typ barnböcker, men bokromantiserandet tilltalar mig ändå så till den högsta grad. Nu senast när jag var inne på biblioteket snubblade jag av misstag över en tredje del som måste kommit ut väldigt nyss för jag visste inte att den fanns. Bläckdöd heter den. Ja, man får väl se den filmen och se hur det känns. Känner på mig att man blir besviken, som så ofta är....

Imorgon ska jag jobba sent, igen, så jag tar sovmorgon. Ska på den efterlängtade ansiktsbehandlingen :) Min kära älskade Britta sa att hon inte tyckte jag behövde den. Men sanningen är den att jag plågats av problemhy nu i flera månader och vill gärna få hjälp att få fin och fräsch hy igen. Jaja. nog om detta. Vi hörs! //E

Jag säger det igen.



Jag vet inte varför jag ALLTID känner ett behov av att pointera att solen skiner eller har skinit (skinigt?). Men det gör jag. Det är väl ett tecken på hur lite sol man får i detta land. Jisses. Idag, mina vänner, sken solen när jag åkte hem. Himlen var blå. Happy! :)

Jag har varit på jobbet och testat dela-med-dig-blues på ungarna och den funkade. Yeah! Annars har det varit en trevlig men helt vanlig måndag liksom. Nu ser vi fram emot ett trevlig pass på friskis, blev bara en gång förra veckan pga en massa annat som hände, så känner jag mig pepp på ny vecka nya tag. Denna vecka har jag även au pair intervju att se fram emot, även ansiktsbehandling och Göterborgsresa. Om det fina vädret håller i sig kanske det blir en kanoners vecka!!! :D //E


Olof Palme


Det har dock gått några år sedan lappen skrevs, den är nog bortåt 4-5 år nu!

Min finfina palm Olof Palme har åter fått komma in i mitt rum, efter några månader på "rehab" efter att ha drabbats av uttrorkning. Så stor, fin, yvig och grön har den inte varit på länge kan jag säga. Men han måste få en ny kruka till våren, den här har han växt ut.
Olof är och var min första och enda egna krukväxt och jag planerar att ha honom länge till :) Däremot vill jag bli av med olivträdet som står på mitt rum nu, för det bor nämligen en stor familj myror i det. Dessa myror kryper såklart inte bara runt i trädet och krukan, utan även på mig och mitt golv. Eeeekligt!


En myra i den alltför stora myrfamiljen jag delar rum med. Ischischisch!


Hej kvinnodjur!

Grattis alla kvinnor på internationella kvinnodagen! Idag är dagen då alla kvinnor ska titta på varandra med stolthet och tänka: Vi är bra. Hejsvej... eller nått sånt. Okej, jag har inte speciellt mycket att skriva om det. Jag ska prata i min kyrka klockan fyra på gudstjänst. Det blir bra. Jag ska prata om tro. Och Gud. Ja.....

Jag sov lääääänge idag. Somnade om vi 10 och sov till nästan 12. Crazy!? Behövde nog det ändå. Jo men det var rätt skönt faktiskt. Sen åt jag frukost bestående av en macka, kaffe, juice och en massa goda bakverk signerade min mamsing. Yummie! Hon är i någon sorts bakingspree, och bara bakar och bakar. Och lagar god mat. Jag är iiiinte den som klagar så att säga. Det är soooft att bo hemma ibland vänner ;)

Nog om det. Puss och kram, och minns detta "Tänk på vilodagen så att ni helgar den"! //E

Rödvin och gitarr

http://1.bp.blogspot.com/_WriF8m2mVt0/R07yNa3T2TI/AAAAAAAAAls/6d-_hX76wYk/s400/1012~Red-Wine-Posters.jpg

Eftersom jag är så fullkomligt superarty så spenderar jag självklart lördagskvällen ensam med ett glas rödvin (eller okej, det blev två) och en gitarr. Det känns bra. Idag har jag varit supporting sister hela dagen och känner ett stort behov nu av lite avkoppling.. mmmmmm..

Imorgon, söndag, sovmorgon, fyfasen vad finemangsbra! Höjden av fröjden, vänner! Sen, på eftermiddagen, ska jag "predika" några väl valda ord om mig själv och tro. Det är internationella kvinnodagen, serni, och jag är kvinna. Alltså ska jag prata i kyrkan. Det är logiskt.

Med risk för att falla in i resonemang som mer liknar sentimentalt dravel avslutar jag här. Pussochpillvarnivill ! //E

Gammal galgbacke och skidor


mmmmmmmmums

Morsning, snabbinlägg kommer här. Har varit i Spökbacken, Katrineholm, på Ghosthill Open. En big jump tävling som min lillebror var med i. Vi träffade dessutom några fina medlemmar ur den eminenta familjen Svenberg. Jag roade mig med att försöka ta fina panorerade bilder på hopparna, det gick rättså bra. Lägger upp en fin bild på freakout. Det var rätt svinigt kallt i den där backen, så varmchoklad och våffla i värmestugan var så att säga inte helt fel ;)

Nu ska jag iväg på nästa fotojobb. Nämligen spelning med Petters band Evermind på Rockkarusellen. Trevlig kväll//E

Ohyes!


dagens skörd från bokrean

Idag när jag kom från jobbet gick jag in i en bokaffär och spanade lite. Då hittade jag denna otroligt fina bok: Astrids bilder. Blev helt till mig i trasorna och lycklig i själen. Sen hittade jag en Stenmarkbok som jag inte läst och så två pockets på det. Känns kanoners!
I början av Astrid boken står en berättelse hon skrivit om sina föräldrar, så otroligt fin den var!! Åh, blev alldeles lycklig. Så fin med människor som skriver kärleksbrev till varandra och har bondgårdar och älskar varandra tills dödens dagar.

Min mamma är en riktig husfru idag, när jag kom hem hade hon bakat bullar. Nu har hon även gjort silviakaka och lagar mat. Fingemangsmysigt. Lyssnar nu på Upp till Kamp soundtracket på Spotify och blir alldeles... wowowowow. Ja. Hej! //E

Gråmulet och fredag, jaaaaaaa....



Det är fredag, det närmar sig hemåkning från jobbet, det närmar sig fredagkväll med familjen (IGEN), godis, läsk, läsa, facebookpoker, ja den gamla vanliga visan... blir nog rätt najs ändå. Hittade den här bilden på min jobbdator, använde den en gång när jag skulle prata om dans som bön. Det ni. Tycker det är en fin bild, anyhow.

Har suttit på bibelsajten och ikons hemsidor och läst en massa debatter om synd, sex före äktenskap, Jesus och andra spännande grejer. Jag var inte själv med och debatterade, men jag det kan vara intressant att läsa olika synsett på saker och ting. Jag har även skrivit en barnlåt!? Ja, plötsligt händer det, som det heter. Den heter "Dela-med-sig Blues" och handlar om fem bröd och två fiskar-berättelsen i bibeln och att om man delar med sig så räcker det till alla. Tänkte använda den imorgon på barngruppen, vi får se om den går hem eller inte ;)

Hejsvej sålänge! //E

Happy meal?

http://chef2chef.net/internship/wp-content/uploads/2008/08/happy-meal.jpg

Det sitter en massa reklamer överallt om att man nu kan få happy meal enligt tallriksmodellen, och att ett happy meal enbart kostar 25 kronor tisdagar och torsdagar. Men jag måste ju bara få fråga: Hur "happy" är egentligen happy meal?
En trädmördande papplåda (som ska slängas inom 15 minuter) innehållandes ett klimatförstörande mål med onyttig mat full med fett och socker. So what att dom slängt in lite importerad frukt i små plastpåsar.
Kan man ha förståelse för att det går "snabbt" att få när ungarna är hungriga? Jo, det kan man nog. Men jag menar, allvarligt talat, 20 minuter på att koka potatis, är det mycket? Potatis, köttbullar och lingonsylt. Gott, nyttigt, snabbt och himlans billigt!
Men oooj, jag glömde ju, man får ju faktiskt en liten plastig leksak (tillverkad av barn (?) i Kina), fraktat över halva jordklotet, som det leks med i några minuter och hamnar sen i nån skräplåda, soppåse eller på nått loppis i bortskänkeslådan. Feeett värt.
Nej ge ungen lite nyttig mat och ägna 20 minuter åt att läsa en bok, leka någon lek, busa lite. DET skulle jag kalla ett happy meal. För alla.

(Här skulle jag haft en seriös byline bild, med korslagda armar och skarp blick.)
(Men förstå kära ni att jag sett dessa färgglada reklamskyltar hela vägen hem. Jag blir upprörd!!)

En ny syn på "sovmorgon"

I mitt gamla liv var det sovmorgon när man fick sova så länge man ville. Åtminstonne till 10 eller nått. I mitt nuvarande liv räknas det som sovmorgon att sova ääända till klockan 7! (Här blev det en paus i skrivandet på några timmar).

Är på jobbet men ska precis bege mig hemåt nu. Ikväll ska man kanske träna lite, kanske slappa lite, vad vet jag. Kanske prata i telefon lite. Ja, jag känner att möjligheterna ligger öppna. Vore ju inte helt fel att krypa ihop med en bok och en filt ett litet tag. //E

workin' nine to nine (again)

Tröööööttt. Helt slut. Onsdagar är inte mina favoritarbetsdagar. Eller pjaa.. de är rätt bra på många sätt.. förutom att man är såhär trött när man kommer hem. Det är så typiskt att precis när mina läsarnuffror börjar jobba sig uppåt igen efter en svacka så får jag värsta bloggarsvackan. Men men, det kan inte hjälpas. Såhär i fastetider måste jag påminna migsjälv: min blogg är inte mitt liv. Min blogg är inte mitt liv.

Nej snart ska jag knyta mig. Godnatt! //E

Nicht

Känner mig ovanligt omotiverad att blogga. Omotiverad till internet i huvudtaget. Så jag borde kanske skita i det? Kan ju lite snabbt meddela att jag varit på resa med barn idag till en enorm inomhus lekpark. Det var rätt fett och barnen är underbara små människor. Jag och pappa ska åka på friskis, eftersom det inte bidde nått igår. Ja, hejsvej! //E

Fint på posten 1!



Idag fick jag min alldeles egna Nusseväska i ett fint paket! Jippie! Den är så fin så fin. Den är perfekt för i vår kommer jag få plats med allt jag behöver i den :) Om det bara slutar snöa så blire perfa!

Senare ska jag visa andra fina saker jag fick på posten för några dagar sen. Ska bara filura ut hur jag ska visa det på bästa sätt. Spännande eller hur? ;) Hej! //E

Hej jobbet!

Ny vecka, nya tag. Asfalten är torr nu, och vindarna milda. Vilket ger mig pirriga vårkänslor i kropp och själ. Lite varmare nu, bort med den sista snön och isen, och sen är det perfekto. :)

Vet ni någon bra barnsång som knyter an till Gyllene reglen, vänskap och sånt förutom "Om du har ett äpple vill du dela det med mig?". Tipz me in that case.

Ha en trevlig måndag. Hej! //E

En gammal klassiker



Igår spelade jag och Jon det gamla klassiska kortspelet Skippo!! DET var bannemig riktigt längesen man spelade det. Typ lågstadiet. Det var kul anyhow! Idag tog vi även upp den gamla klassikern Yatzy, vilket jag minns var superhäftigt ett tag på mellanstadiet när det pågick yatzymatcher på varje rast. Måste jag påpeka att jag gick mellanstadiet helt isolerat i en skog? Men det var underbart och jag är väldigt glad för det, faktiskt. Vi kunde vara barn längre, och behövde inte bli coola förän vi började 7an ;)

Dagen idag har varit en trevlig dag. Men installation av ny kyrkoherde och sen familjemys. Ikväll blire Beck som alltid, med choklad och sånt gött. ;)
Yeahyeah, nothing more to tell for know. Eller jo! Jag kommer inom kort få en himlans fin grej på posten! Har fått några andra fina grejer på posten som ni måste få se sen också. Men mer om det senare. Hej! //E

sun-day

Solen skiner fortfarande. Jag hoppas detta är våren som kommer. Då blir jag glad. :)
Har bråttom nu, måste snabbtsnabbt klä på mig och ge mig av mot Ljungs kyrka. Tänkte väl mest önska er trevlig söndag!
Tralalala //E

RSS 2.0