Hemma i sköna Dalarna igen!

Fick som tur var skjuts av Farfar från tåget för jag hade en extra väska med mig, utöver mina tidigare 4 väskor (liten, dator, rullis och fiol). Fick även mat av Farfar och Ulla så nu känns det extra skönt att slänga sig här i min sköna soffa ute på Roxnäs. Heeeeemmma! Så skönt.

Snart kirrar jag kameran, kom studiebidrag så är det klart! :) Det kliar i mina fingrar! åhh!

Körslaget, så gulligt. Hejsvej! //E

neimage415

Hohohohoo..

Jag har gjort osannolikt bra second hand fynd idag!!! Jag kan säga att studentkläderna är kirrade plus lite till! Vänta bara tills ni får se dem! (Ni som får)! //E

I could have been one of these things first

ugla

Yes!

mustae
thecobrasnake

Ensambarn!

Nu är alla bröder borta så nu är jag ensambarn! :) Har idag haft på mig ett fynd från Myrorna från igår. Ett par röda stuprörsjeans (tightare än de röda som jag redan har) som mirakulöst passade PERFEKT! Det ni! :)
image428<--- Röda jeans med svarta sömmar. Dr Denim!

Fick en mycket skum vit/blå lite skömansaktig klänning som hela familjen tyckte var lite fulsnygg men var övertygade om att jag skulle vara cool i. Och det var jag också, så den fick följa med hem. Har även införskaffat en jubileumsklocka från ur och penn eller vilken affär det nu var som hade 65 års jubileum. 65 kr kostade den!

Det var väl allt! Hej!//E


10.000 BC

image427

Vi har varit på bio och sett filmen 10.000 BC, ett episkt drama utspelat för 12.008 år sen ;) Den var bra, väldigt snygg och ganska klassiskt episk. Passar bra att se på bio, helt klart.

Jag tror jag gillar den nya designen, men vi får se.. :) Nu sova. Godnatt!//E

w910i

Min brorsa har fått en ny mobil, en riktigt hipp en med mp3 och kamera och hela kitet! Han är grymt stolt och ville att den skulle få hedersplats här på bloggen. Här är hedersplatsen! HEJ!//E

Hjälp! Den nya designen!!

Oj, jag har gått lite craaaazy och gjort en ny väldigt konstnärlig design! Vad tycker ni? Blir det för mycket?! Jag är inte helt säker. Jag gillar den men jag måste vänja mig... jag KAN byta tillbaka till den gamla men jag kände för lite förnyelse.. !

Säg vad ni tycker?

//E

Varför är det så..?

Att nu när jag verkligen inte har några pengar vill jag köpa ALLT. Plötsligt hänger snygga kläder i varje affär, i varje blogghörn, på varje hemsida? Jag tror det är faktumet att jag skaffat såntdär e-kort och kan betala übersäkert på internet och dessutom kan betala även om de kräver mastercard (har maestro).

Jag borde lära mig att bara för att jag KAN betala saker på internet inte innebär att jag har pengar. Men men..

Imorgon ska jag leta efter billigaste priset på min kamera!!! Kanske köpa nååått om jag får lite pengar av mamma. Skulle vara finis med ett par fina skor till våren.. och en sån och en sån och en sån. Babylon-sjukan?//E

Ps! Ge mig ett sommarjobb!!! Jag är desperat. Annars kanske jag drar till Boston/San Fransisco i Augusti!! Ds!

Hela mitt liv har jag missat...

... brieost!!!!

image426

Har väl fått för mig att jag smakat och att det smakade som ädelost eller mögelost eller någon annan stark ost som jag inte gillar. Men så åt jag en jättegod macka med det igår och kände plötsligt sorg i min själ: detta har jag missast i mina 18 år!!! DET ÄR JU ASGOTT!! Hej brieosten, välkommen in i min värld (och min mage). //E

I work all day and I sleep all night

Idag försöker jag ha en pluggdag. Vet väl inte riktigt hur bra jag lyckas.. Men nu har jag iallafall kommit igång med projektrapporten!! Försökte skriva projektrapport till nutida konsten men det gick inget vidare. Jag tror inte Marinka kommer bli speciellt glad. Har övat fiol, vilket verkligen behövs inför nästa veckas konsert. Herrejisses! Exakt en vecka kvar nu..

Ville mest egentligen åka och kolla på (och köpa om möjligt) min kamera men mamma den lilla rackaren tog bilen och tyckte jag skulle göra det imorn istället. Så så blev det.

Idag är det våffeldagen och vi har inget våffeljärn! VE OCH FASA!

image425
Jag vill ha de här skorna! Såg dem i modette-tidningen för en massans månader sen och tänkte, shit sånna skulle man ha. Men prada, hu vad dyrt! Den här bilden gör dem inte riktigt rättvisa, ni skulle sätt bilden från tidningen. Väldigt beiget på en strand med flygiga matrial och så de där skorna i blöt sand. Jag tycker någon skulle vilja sälja dem billigt på e-bay men jag hittar dem INGENSTANS på internet. Äsch!//E

En påskrapport!

I lördags så var famijen Svenberg här och vi var i kyrkan och spelade och dansade och det var väldigt kul. Den familjen är verkligen världens mysigaste! :) Vi åt även påskmat och det var väldigt gott!

Jag hjälpte till i kören även igår och sjöng och det gick bra! Idag har Moa varit här och vi har varit en sväng på stan och jag gick in i den otroligt nyöppnade Monki affären!!! Det var väldigt kul! Mycket snyggt har dem, bland annat en jeanskjol från permanent vaccation som jag blev lite kär i !  Men no money no money! Provrummen var väldigt spännande, helt med speglar så man blev helt åksjuk av att vara där inne nästan, och med svängdörrar. Dock har de den lite klassiska monki-känslan av att vem som helst kan se en när man är där inne...!!

Igår hyrde vi Solstorm och den var både lite dålig och lite läskig. :) Vissa skådisar var ju inte direkt helhyv. Dessutom kändes storyn lite spretig. De hann inte riktigt plantera alla karaktärer ordentligt. Men men.. ikväll är det Wallander - Fotografer. Låt oss fira med ett hurra: HURRA!

Har inte köpt kameran än.. men det kommer det kommer. Imorgon tänker jag åka och kolla på den! Hejsvej! //E


Låååååååååååååååååååååååååångfredag

Idag är det långfredag! Dagen för Jesus lidande. Tänkvärt, sa Siw! Jag ska till kyrkan och hjälpa mamma i alten i Ansgarskören. Vi får väl se hur det går?

Igår åkte jag och Olle tåg och det var mer eller mindre tråkigt men jag vet inte riktigt vad jag var inställt på ändå för resan gick mycket snabbare än jag trott. När vi var i Mjölby fattade jag inte alls varför vi skulle gå av.

Jag ska tvätta husets fönster, låna lite pengar av Petter och köpa kameran! Fett snart!!! (hoppas jag!)//E

image424

Två idéer

Idé ett:
Jag har kommit på att om man har en blogg behöver man egentligen varken liv eller vänner. Man kan klä upp sig i snygga kläder, fota och lägga ut på bloggen. Så får man bekräftelse och uppmärksamhet även om ingen såg kläderna IRL. Man kan laga jättegod och framförallt fin mat att lägga ut, man kan beställa kläder från internet så behöver man aldrig gå på stan. Det kanske är så man blir en ikon? Genom att ge upp hela sitt liv och bara leva för sin blogg? Vad vet jag?

Idé två:
Snarare, det är INTE en så bra idé att inte ha packat kl 23.29, när man ska åka nästa dag kl.10... hmm... bra tänkt? Nej! Men jag får väl slänga ner lite grejer i en väska nu innan jag gå och lägger mig och sen slänga i resten imorgon innan jag sticker? Bra idé säkert.. hejsvej!/E

Det är påsklov! Väntar på bussen..

image423
ÅHHH! Det är påsklov! Jag tror jag dör av lycka!

Sitter i skolan och estetettorna har någon sorts fest/tävling. Jag har gömt mig i ett hörn och försöker låtsas att jag inte är här. Dock svårt när jag har ett entourage på 5 väskor och en dator. Jag skojar inte. Det är alla kläder, skor och accessoarer som ska med ner till Arenan. Kul jag ska ha släpandes på alla dem. Men men, det kommer bli kul att fotografera i en riktig studio för en gångs skull!

Ikväll är det antingen värsta jättehänget på Harrys som gäller eller ensam hemmakväll. Lutar mot det senare, för jag känner mig inte så pepp på Harrys. Måste ju packa och sådär.. imorgon på förmiddagen går tåget hem mot Linköping! Min storebrorsa ska med också så det blir trevligare än att åka själv.

Bussen går om 10min, what to do? Hej!/E

En kort historia

Ja, det verkar som om Faluns svar på gossip girl blev kortlivat, de har visst redan lagt ner. Kanske  lika bra, det kan nog bli en hel del uthängning och dumma grejer på en sån sida. Men det var ju värsta spännande ändå, vilka skrev den !? Och vilken underground hype det blev! Men men.. det finns ju andra falubloggar som är mycket trevligare. :)

Jag mådde illa i morse, hur kul är det? Min mage gillar som känt inte stress. Men nu har jag väl mer eller mindre återhämtat mig och ska åka till skolan och äta lite mer mat så magen blir ännu lite gladare.

Imorgon ska jag åka till Linköping!!! Så ofattbart SKÖNT det ska bli! Påsklovet here we come.//E

image422jag och min fiol!

Faluns gossip girl?

Hannah tipsade mig precis om denna minst sagt spännande blogg: http://falulicious.blogg.se ! Helt crazy! Kolla in listan på alla paren, hur tuuusan kan någon ha sådan koll?? Otroligt spännande. Listan på alla grupperingar var najs också. Vet inte riktigt vilken grupp jag hamnar i? Antagligen Skogsmullegänget eller? Men jag gillar ju smink OCH fjällräven jacka.. hmm.. ;)

Grymt kul grej iallafall!

Nu måste jag fixa mat och sen tillbaka till kristinehallen för ännu en konsert med Gränslöst. De borde ju egentligen göra en egen grupp för Gränslöst (på falulicious alltså). "Extremt dryg folkmusikorkester..." osv.

Opa!//E

Åh Ö&B

Överskottsbolaget är verkligen ett fantastiskt place! Var där och letade saker att äta och hittade lite allt möjligt. Det blev middag med quinoa, tonfisk och vitlökscremefraiche i tunnbröd. Gott faktiskt. Sitter nu och festar på päroncider (7kr) och chokladägg (10kr). :)

Får inte nog av Nick Drake!!!


bilderna? ehh. men låten! <3<3

Hej hopp!

hopp

Jag giffar! Hahahahha! :) Nya bilder på freak out idag med Carl och Ella!!

måndag eftermiddag.

Snön har smält. Det finns ingen mat, jag måste åka till Ö&B innan jag svälter ihjäl. Nick Drake <3. Mitt rum är stökigt och jag orkar inte städa. Men jag måste. Men det får bli efter maten. Tjingswing!/E
image420


måndag morgon.

Det är snö ute!! Jag är trött och jag vill inte gå till skolan...! Jag bloggar istället. Bra idé! Inte! //E

image338snowimage332
http://myspace.com/hiphopcarola
http://feelthehype.bilddagboken.se

HTTP://FREAKOUTFALUN.BLOGG.SE
image324
Elin och Hannah a.k.a  Kåry Kännädi och Kät Mossa. Futuremo-pose!!

Sun-day

Ja, solen skiner. Det är vår i luften! Jag var uppe med tuppen (i stort sätt) för att lämna tillbaka filmer till film och fabel och övertala (med mental-våld) några polers att komma hit och vara modeller. Det löste sig tillslut, så snart blir det fotoshoot. Så jag ska göra om vårt kök till dressingroom. Jag har fetångest för att jag inte hinner med mitt projektarbete riktigt just nu. Har jag gått för långt?

Igår när jag och Räkan (a.k.a Uv-tanten) var ute och fotade igår smög vi in på fotoaffären i stan och jag fick testa kameran med stort K och den var faktiskt så fantastisk som jag hade tänkt mig. Det riktigt kliar i mina fingrar nu! Åhhhj! Give it to me baby, aha aha!

Nej jag vet inte men den här söndagen är ett ångestmoment so far! Ge mig tid! Men jag diskade igår, så det var ju helhyv. Men nu är jag rastlös, ångestfylld och stressad på samma gång. Lika bra att göra slag i saken! Hej!//E

image419

The face of fashionfighting!

ne
Idag har jag och Ella varit ute och jagat lite folk till projektarbetet! Det är en intressant syssla indeedy! Vi hittade några guldkorn som dyker upp här i inom en snar framtid. :)

Igår var en otroligt trevlig fredag. Skoldag med discodängor och kortspel. Fika på Jason's med Ella och Liz (jag förstörde deras försök att jobba skolarbete, men det var kul ;P). Hehehe! Broder Daniel ringde och berättade att han klarat körkortet! WIHI! :D Så jag åkte och firade med honom. Fika på kopparhatten, fett najs. Han var glad och bjöd på choklad.
Sedan gjorde jag och Hannah sucker-faces för att få Ben&Jerry's cookiedough (cockydough, haha). Vi hyrde Babel och såg på den och det var väldigt kulturellt på alla vis. Sedan var det en storstark/röd vin som gällde på Rådis med Eric. Jag frågade ut bartendern om olika drinkar, så nu ska jag ladda med pengar till nästa phone me så jag kan lyxa! :)

Jag och Hannah ska bli ikoner och IT-girls. Kolla in den där posen [påsen], där har du en ikon! PASTAKVINNAN HEJ HEJ PASTAKVINNAN!
me2
(mina favis röda dr.martens! himlen öppnades när de stod där på myrornas för 70 spänn! kanske ett av de lyckligaste shoppingögonblicken i mitt liv. jag har på mig dem nästan varje dag, kan inte låta bli!!!)

Missar jag världens grej?

Just nu pågår en soulkonsert på marianns och jag är inte där. Orkar inte och vet inte egentligen varför jag plötsligt fick för mig att ALLA kanske är där och jag missar VÄRLDENS grej!? Men det är väl lite så ibland. Men vem bryr sig egentligen? Jag ska se på TV, kolla runt på internetet, dricka te och lyssna på musik för det är så skönt.

Jag och Tove var parkeringsvakter på skolan! Vi var de ända två i hela gränslöst som kunde. Men det var ju spännande, vinka in bilar i reflexväst får man inte göra varje dag och vi fick godis och äpple av Ingela den fantastiska! :)

Den här bloggen känns på ett helt annat sätt nu när jag skaffat den andra bloggen. Kan inte placera känslan, men annorlunda är det. Myyyysko! //E

image340

Elins hittepå-middagar fortsätter

Här kommer en follow-up på Elins mat, maten som jag ätit till middag i en vecka ca. Idag kände jag att någon förnyelse var på gång och då blev det:

Elin's tomatoe-bomb
image416

Du behöver:
lite överblivet "Elins flerdags veggo-mat"
en tomat
en micro

gör såhär:

dela tomaten. Jag skar sådär snyggt sick-sack så det blev fint, men det är lite overkill egentligen
fyll tomaten med lite Elins flerdags veggo-mat
ställ in i micron och slå på hög värme i 1.30 min, tills den nästan sprängs, då är den klar.

Försök äta, men det är inte så lät. Jag delade på den med en kniv och surplade i mig, ungefär. Men heja heja världen. //E

Sorgen och sedligheten

image415

Jag sitter i skolan och alla har gått hem. Jag sitter i "9-kantiga emohörnan", deppigt! Jag är inte på min fotolektion för jag har inte fotat alla mina fotoläxor. Tror inte jag hade förväntats göra det, men ändå. Jag har dock jobbat projektis.. redigerat och lagt upp bilder. Det känns ju bra iallafall. Men nu, vad gör jag nu?

Där ovan ser ni kameran som jag verkligen inte har men verkligen verkligen VILL HA! Det är inte kul på en fläck. Jag är så nära nu. Måste kirra på något sätt, vet bara inte hur.

Kom hem från fjelet igår och fjelet var najs. Det var snö!! Jag levde lyxliv och fick mat och snowboardåkning och fina kvällar i goda vänners lag! Vad mer kan man önska?! Det var heaven. Nu är det helvetet igen. Eller nej. Men påsklov och kamera, det är det jag vill ha. Nu. Tack! //E

Hårologi

hårlogi

Min frisyrutveckling genom gymnasietiden! :D Kollaget skulle ha blivit bättre om jag tänkt lite på hur det skulle bli från början så jag slapp göra allt så smått i slutet. Fråga mig inte hur jag lyckades för jag orkar inte förklara :P

Men visst är det kul med nostalgi? Nu måste jag så smått gå och sova så jag kan gå upp tidigt imörn och packa klart! :D //E

Nostalgi followup

Hittade en bild:
eee
Första dagen i 2an! Vilken outfit. Hahahah! Hårfärgen, frisyren, sminket.. nej det var nog inte mitt snyggaste tillfälle. Men man lär sålänge man lever! Right? :)

Hittade en som är ett år tidigare också:

ettan
Denna blondin med världslångt hår är JAG ! :) I mitt rum i Malung! Åhhh.. sakna!! Dettta är Augusti 05.. ojojoj!

Nostalgi!

Åhh, satt och läste gamla inlägg från den här bloggen! I April har den funnits i närmare bestämt 2 år! Coolt va? 25-04-2006 är startdatumet. Måste komma ihåg att uppmärksamma detta datum iår, glömde förra året.

Att läsa sina gamla blogginlägg är lite som att läsa sina gamla dagböcker, fast minus den fula handstilen typ. Och teckningarna! Men här är ett litet inlägg som var kul att läsa:



21 augusti 2006 

"Första dagen i skolan och lite shopping

Idag var det då första dagen i skolan. Allting var lite spänt och pinsamt. Vem ska man hälsa på? Vad ska man säga..? Alltså, med klassen var det väl lugnt men alla andra. :P
Vi har två nya i vår klass: Agnes och Thea! Det känns prima, dom kommer passa in, lätt! :D Sen har vi alla de nya ettorna. Var av jag redan känner några, vilket känns tryggt. :) Dom är snälla och allt såntdär. Vi ska leka med dom på Onsdag förmiddag, coolich. Nej men jag tror det kommer bli en bra höst, ett bra år.. i allmänhet. Trivs så bra här i mitt rum.. och i skolan.. och i klassen. :)

Efter skolan åkte Hannah, EMma och jag ner på staden för att glo i lite affärer. Vi sprang i alla de vanliga.. inne på JC (host host, ja jag erkänner vi var där! :P) hittade jag ett långt svart-grå randigt linne, som jag köpte illa kvickt. Det var finis. Men sen mina damer och herrar när jag och Emma gick in på H&M igen för att kolla om vi missat nått så hittade jag min svarta klänning som jag letat efter så länge. Den är svart med grå små stjärnor på LOVELY! :D

Ja, det var denna dag. Just ja.. Sovjet Anthem på youtube.com var låten som alla sjöng idag. "Säg åt Swerki skelögd det är så det ska vara. Säg till han att Heidi är lik parabol. Hans far slog jämt sossar, det var en av båda.." and so on.. :D Gut baj!//Elin"

Så kul.. det linnet och den klänningen har använts mycket. Och Agnes och Thea, har ni inte alltid gått i vår klass? :) Det känns ju som det! Måste leta reda på en bild att matcha detta inlägg med. Jag för nästan 2 år sen! :D//E

Vi drar till fjällen..

fjälls

Åhhh! Imorgon går resan upp till Hannahs fjäll!! Det ska bli så kul att äntligen få se lite fjäll och åka snowboard!! Fantastico!! :D Jag är feting nöjd! Det roligaste blir att ta sig till skolan med snowboard och tillbehör, kommer antagligen se ut som en annan fjällvandrare! Det ska bli så kul. Som en minisemester!

Min projektarbetesblogg går finemangmang! Men nu när flera hundra människor kollat in den under bara en dag blir jag grymt tacksam att denna blogg (hej henning bloggen) är i tryggt förvar. Skulle aldrig klara av att så många människor läste om mitt privatliv. Det känns bra att det bara är ni, mina söta läsare, som läser här! Men sen när jag blir bloggkändis och worldknown och den här bloggen läcker till media och mitt privatliv exponeras i strålkastarljuset. Ja, den dagen den sorgen. Då flyttar jag till Uzbekistan och blir kålrotsbonde! Shhhhhh.. det är vår lilla hemlighet! //E

Dumma ohyva onsdag

Onsdagar... tröttdagar. Även om saker är roliga så är det för mycket för en dag. Jag är död. Har nu suttit i 3 timmar och skrivit klart min duumma energirapport. Har skjutit upp det hur länge som helst, men nu var det helt enkelt inte möjligt längre. Nu är jag uppe sent igen. Klocka är nästan 1. Det suger ju!!

Dessutom får jag super depp när jag tänker på hur sjukt mycket som ska hända under dessa 3 månader fram till studenten. Jag kommer gå under. Den här våren är verkligen värre än någonsin. Förra våren var det grymt mycket, men jag tror faktiskt att det är sjukt mycket mer den här våren.. Alla dessa konserter. Det är ju så kul men så sjukt jobbigt. Och nu måste jag verkligen inte blogga utan sova. Kommer ju dö när jag ska vakna imorgon..

NEJ!!!!! Ja, det var det jag ville säga. Eller gnälla om. Så nu vet ni. Hej!

En fin överraskning!

cupcadles


Margareta, min hyrsvärd, kom med ett paket till mig. Ett fin brunt paket med vackra dekorationer. "Fyller du år?" frågade hon. "Nej!" svarade jag och vände på paketet för att se vem det var ifrån. Det var från uv-tanten. :) Jag blev väldigt glad, för det var ett fint paket. Och innuti låg de vackraste prickiga muffinsformarna !!!! Vilken lycka!!! Så jag ska helt klart baka årets snyggaste cupcakes någon gång, snart! Med olika färg på frostningen och med vackra dekorationer. HELHYV!!!!! :D Sånt förgyller verkligen en dag! :D

Jag var smart, idag, för första gången någonstin typ. Jag gjorde en stor bunke med mat som jag kan äta flera dagar i sträck! Ni ska få receptet, jag hittade på det själv idag.

Elins flerdags veggo-mat

Koka 4 portioner fullkornsris
Häll i:
1pkt Go-green bönsalsa
1pkt go-green bönmix
1 burk vattenkastanjer
½burk bambuskott
i en stor bunke.
När riset är klart är det bara att hälla i det i bunken också!
Det blir jättegott och kommer räcka några dagar framöver. Kan ätas kallt eller värmas lite i micron!

Duktig jag är va? ;) //E

Opepp skoldepp

Sista dagen på lovet, kan något kännas mer opepp än det? Plötsligt inser man att man tror man utfört något under lovet, men att man egentligen inte gjort.. nått.. Eller jo, jag har vilat. Och det har varit skönt. Min kropp är nog lite i viloläge för jag känner mig grymt trött, jag har en grymt varm tröja och grymt oseriösa glasögonbågar. Det känns som en sån sak man inte borde ha på sig i sin ensamhet, men jag har det för att känna mig lite mer seriös. Lite mer pepp. Men jag tror verkligen inte att det funkar.

Men det är tur att Liz finns och att Liz är en såndär som fixar. Så kladdkaka i goda vänners lag får bota min skolångest och jag tror inte att livet går under bara för att man inte gjort sin energirapport.. eller? //E

image409
Den här bilden påminner mig om när jag alltid tog bilder med min webcam för att visa hur jag för stunden kände mig. (typ när man var 14..) Denna är dock tagen med min mobil, men den tjänar samma syfte....


RSS 2.0