Vårväder, träningskläder!

Idag vaknade jag till strålande sol och klarblå himmel! Då blev jag glad :) Det är tecken, på att nya tider är på gång. Men hej och hå vad trött jag var, vilket bara är förståeligt beroende på brist på tidsuppfattning igår kväll (men trevlans var det!! :D ) Men friskis var fantastiskt bra. Har kommit in i fas två nu i min träning! Nu orkar jag mycket mer, vilket gör att jag orkar ta i mer så jag blir ännu tröttare. Det känns asbra. :D

Nu ska vi gå ut på lite finpromenix, jag tar med kameran och njuter av ljuset. Bilder dyker nog upp. Annars blire slapparedag idag, vilket känns välbehövt, även fast jag inte direkt haft någon ansträngande jobbvecka. ;) //E


helt random annan bild som symboliserar glädje men inte har något alls med detta inlägg att göra förövrigt. :)

Sing hallelujah

Har denna dag suttit i möte hela dagen. Vilket var väldigt kul och intressant men man blir heeelt slut verkligen. Hur som haver, hade med mig kameran för att kunna ta lite bilder på vägen hem.
Annars så är denna fredagkväll rätt lik mina fredagskvällar i allmänt i denna tid i mitt liv. Vi har varit på ICA Maxi. Jag köpte sushi till middag. Nu äter jag m&m's och dricker uburku ;) Yummieyummie. Har redan ätit så jag mår illa, precis som alla fredagkvällar.

Vi får se hur kvällen fortskrider. Men nu ska jag iallafall läsa lite bloggar. Jag och pappa lyssnar på Penguin Café Orchestra! :) Tjing! //E
http://www.geekalerts.com/u/mm-xmas-lights.jpg

Jogga med Edward

http://thumbnails.hulu.com/10/71/33160_512x288_generated__ZoVyyLEhHU+IY-69Fcuk-Q.jpghttp://entimg.msn.com/i/AdultFairyTales/EdwardScissorhands_300x298.jpg

Edward Scissorhands, jäkla bra film det är. Seriöst. Man blir så nöjd när man ser den. Älskar verkligen frun som tar hem honom. Alla borde vara som hon, allvarligt talat.
Nej nu ska jag gå ner och träna. Och Malin, det är inget löpband, det är en sånhär, fast mindre och inte lika dyr. :)
Sen blire ett besök i Knutby. Tjingelingeling. //E (vet inte varför jag fortsätter blogga struntsaker. Seriöst. Slå mig!)

Kortslutning

Nu är det nått fel i hjärnan här.. jag sitter och spelar lite låtar och Jens kommer in och snackar och vi spelar några låtar och jag är helt övertygad om att klockan är 16. (Slutar 17). Sen så säger han att klockan är 17!? Jag fattade ingenting. Vad har jag för tidsuppfattning egentligen? Missade ju då bussen också som går 5 över så nu måste jag vänta till 17.30, yiey... not. Här sitter man och tänker att man aldrig ska få åka hem och så har tiden plötsligt runnit iväg? Nått fel är det i hjärnan nu alltså. Jisses. //E (också ett oerhört intressant inlägg, tycker ni inte?)


Ofokuserad

Sitter på jobbet och är lite ofokuserad i detta nu. Men det är bara naturligt 50 minuter innan 3 kaffet. Öhhh.. ;) Förövrigt så har solen skinigt idag men nu har den slutat. Attans. Orkar jag sitta kvar till 17? Den som lever får se. Idag har jag lust att träna! Yiey! Därför tänker jag nog köra en vända på s.t.h när jag kommer hem. Hann aldrig se klart på Edward Scissorhands igår så det blir ju perfa..

Okej, detta inlägg saknar innehåll. Jag vet. Men så kan det vara. Hoppas ni har det bra! Hej! //E

På min vägg



Ja, såhär ser det då ut i nuläget. Vill som ni förstår framkalla fler kort och sätta upp, detta ser liksom mesigt lite ut. Och jag känner kanske något litet tvång att ursäkta röran på mitt rum, men vafasen, vem orkar städa mitt i veckan? Nej just det.

Förövrigt blev inte den här dagen riktigt som jag tänkt mig. Det började bra med frukost vid datorn, 40 minuter på stairway to heaven framför Edward Scissorhands. Men sen skulle jag åka och hälsa på min kära moder, innan pappa skulle iväg på möte. Och så dök det upp en grej som gjorde att jag var tvungen att hämta en sak på jobbet. Och när jag väl hämtat grejen och kom till sjukhuset fanns ingen parkeringsplats. Så jag åkte hem igen, orkade verkligen inte eftersom jag ändå skulle få lov att åka efter 45 minuter.
Men sen skjutsade pappa dit mig innan mötet och hämtade mig nyss. Mamma kanske får komma hem imorn, hoppas! Nu har jag tryckt lite pannkakor och ska strax åka till min föreläsning. Hoppas det är någon rolig som föreläser, annars kan 3 timmar bli väldigt lång tid. Men det är ett intressant ämne så. Vi hörs! Hej! //E

mitt rum är ett album..

... eller ska bli iallafall. Håller på att bli. För nu har jag klistrat upp en massa foton på väggarna! Det blir spejsigt. Måste framkalla fleeeer. Kan ta lite kort imorgon om ni vill se :) Det måste ju ändå vara det bästa stället att ha kort, på väggarna. Album står ju i hyllor och internet är ju internet. Men jag ska numer bo i ett fotoalbum. Kommer bli kanoners! ;) Nej nu vet jag inte mer.

att ha tråkigt och älska det..

Det är asbra att ha tråkigt. För då kan man göra sådär konstiga saker som man inte kommer på att göra om man inte har riktigt tråkigt. Till exempel fick jag för någon halvtimme sen värsta lusten att streetarta mitt rum. Eftersom mina väggar ska tapetseras om när jag flyttar så får jag göra vad jag vill med dom. Vet inte riktigt varför jag inte utnyttjat det tidigare? Kanske för att jag aldrig kan bestämma mig för vad jag ska göra. Nu limmade jag helt sonika upp lite grejor direkt på väggen. Mer kommer på freakout om ni håller utkik.

Jag har ätit två semlor idag. Det var rätt bra gjort. Fast han jag läste om i metro idag som ätit 40?! Man förstår inte hur en människa ens kan rymma så många semlor. Faktiskt.

Imorgon är jag ledig sånär som på en kurs klockan 18.00. Den handlar om ADHD och aspberger, vilket ska bli väldigt intressant. Annars ska dagen bestå av softhet, foto kanske och star wars. Jaja, mer om det imorgon. Hej! //E

it's all work work. yeah.

Då var man tillbaka på jobbet i sina gamla vanliga gängor. Datorn segar, kaffet hägrar. Ja ni vet ;) Ska precis snart dra till högstadieskolan och sen direkt till skolbarnsgrupp. Snabba kast. Ska försöka få ner lite fiskbullslunch någon gång också. No more time for blogging. Hej! //E


Neppeligen

Jag har jobbat, ätit semlor och latjat med kidsen. Efter jobbet åkte jag till ICA Maxi och storhandlade till familjen. Grävde som vanligt helt ner mig i 2 för 99 dvd lådorna. Håller på att bygga upp ett eget filmbibliotek med en massa bra filmer. Dagens skörd blev:

http://www.geocities.com/deppjohnnyplanet/EdwardScissorhands.jpghttp://www.credpool.com/wordpress/wp-content/uploads/2007/03/basta-av-modrar.pnghttp://www.lovefilm.se/img/cover/movie/huge/Factory+Girl/48107.jpghttp://www.pccomputering.dk/dvdsamling/Images/1167.jpg
Edward Scissorhands, Den bästa av mödrar, Factory Girl och The never ending story

Jag är nöjd.
Nu har jag ätit fiskbullar också. Vissa hatar det, jag älskar det. I hummersås. :) Mmmmmmm! 7
Skippar friskis, orka åka själv. Nej har man ingen lust att träna ska man låta bli. Amen.

Har förövrigt svängt in på PC City idag och kirrat en extern hårddisk på en terrabyte. Inatt ska slå igång en fullkomlig säkerhetskopiering av alla mina filer, så sen kan min dator krascha hur mycket den vill ;) //E

Puuhuu

Nu har jag packat upp, jag bara körde i vind och nu blev jag helt slut, men om en kvart måste jag blåsa iväg till jobbet. Puh puh! Men nu känner jag mig duktig och nu slipper jag tänka på det :)

Pappa är sjuk idag men jag kanske skulle ta en sväng till friskis på egen hand? Vi får se hur jag gör med den saken! Hoppas ni får en trevlig dag allihopa! //E

Mega sega Elin

Igår kväll hade jag någon vag tanke om att jag skulle gå upp klockan 8, klä på mig, äta frukost och sen packa upp innan jag åker till jobbet en stund på eftermiddagen. Men icke, klockan är 9 och jag sitter som fastklistrad i sängen. Det är något som håller mig kvar. Det är inte riktigt trötthet, snarare någon form av opepphet. Men nu känner jag att det är okej. Packa upp kan jag göra sen. Senare. Det är ingen hysteri liksom. Kanske jag rentav packar upp lite saker nu ändå? Vem vet. Men det är ingen idé att hetsa upp sig över det.

Jag får vara seg, det är helt okej. Faktiskt. //E

Trillevallen - fjällen i bilder


utsikten från mitt rumsfönster första morgonen


underbart väder!!


vi åkte i en liten anläggning utanför Åre som heter Trillevallen. Till min stora glädje hade dom en liten liten funpark med tre hopp, en box och en rail. :) Jag hoppade i hoppen. Det var kul! :)


på väg upp i hoppet...


fly off...


landar...
Det där hoppet var lite lustigt för det var verkligen superlätt att flyga över, även om man knappt tog någon fart alls. Som ni ser skedde det sannerligen inte den här gången men jag tog det himlans lugnt när hon skulle fota så jag skulle fasta på bilden :) Men annars hände mig flera gånger och det är inte så skönt i fötterna. Flög över som tusan när jag hoppade med skidor också :) Men men, kul var det! :)

Flickan med guldchipspåsen

http://images.webhallen.com/product/83702Anledningen till namnet på detta inlägg är att innan jag åkte på lägret köpte jag en chipspåse att ta med för jag tänkte att man säkert gärna skulle vilja äta chips någon gång. Och den öppnades en trevlig kväll när vi skulle kolla på "Life of Brian". Då kändes det som om jag och Ricky bara smällde i oss chips. Dessutom bjöd jag lite folk. Dock inte konfirmander, alla vet ju att ger man en konfirmand chips så har man snart hela drösen i knät ;)
Men trots detta blev typ halva påsen kvar!? Så jag tog med den hem igen och så låg jag igår och tryckte chips likt vilken white trash slacker som helst. MEN trots detta finns det fortfarande massa chips kvar?! Så nu sitter jag här. Igen. Med chips. Och varm oboy. Det är gott. :)
(Titeln var alltså en parafras på "Pojken med guldbyxorna". Han som kan plocka upp obegränsat med pengar ur fickorna!)

En annan sak är att jag alltid förespråkat att Esterellas sourcream and onion chips är dom godaste. Men nu har jag isett att detta är helt felaktigt. OLW's är mycket mycket godare. Amen.

Linkilink

Kände att det var dags att uppdatera länklistan lite, eftersom den inte uppdaterats på X antal månader. Har jag glömt någon är det bara att säga till! Nu går jag upp, tror jag ! Hej! //E

Seg



Allvarligt talat, klockan är snart två och jag har fortfarande inte gått upp. Kanske är det horden av borden som håller kvar mig bland lakan, täcken och kuddar? Borde duscha, borde äta frukost, borde packa upp. Sistnämnda är den värsta. Är det något jag hatar mer än att packa så är det att packa upp. Men hungern tvingar nog upp mig snart här känner jag, så det löser sig nog.

Är fortfarande ensam hemma. Borde kanske njuta av det? Händer ju sannerligen inte ofta. Ikväll kommer pappa och brorsorna hem, då blir det livat igen. :) Kanske man kunde spela lite mahjong då? Det vore kul! //E

Makes me happy


- HURRRRAAAAAA!!!

Denna bild gör mig glad glad glad!

Håglöshet

Jag tror jag drabbats av "post-läger-depression" blandat med lite klassiskt stick i hjärtat och "ensam-hemma-syndromet". Allt detta blandat har resulterat i en såndär tomhets känsla. En allmän håglöshet. Jag äter chips fast jag inte vill. Jag äter godis fast jag inte vill.

För att få mig själv på lite bättre humör slog jag på en trygg gammal feelgood-amerikans-romantisk-komedi som jag sett X antal gånger, nämligen "You've got mail". Den första filmen om internetromanser, egentligen. Egentligen skriver dom blogg, innan bloggen fanns. De skriver inläggen i mail till varandra istället.
Förövrigt är ju brevväxling en av mina största vurmer. Vilket ni säkert redan vet. Men det är något väldigt fint och gammeldags över att skriva ett brev till någon. Skriva mail är ju inte riktigt samma känsla. Här kommer en uppfinnings idé helt gratis till vem som helst som vill sno den:

Ett mailprogram för brevromantiker!

Hela programet ska ha en "vintage-look". Lite bleknade tryckbokstäver, gulnande kuvert, fina poststämplar och sånt. När man skriver mail ska det se ut som en skrivmaskin och när man trycker på skicka så viks pappret ihop och läggs i ett kuvert som man trycker ihop med en klick lack. Man kan få ha en egen lackstämpel som man designar själv. Det kan också finnas ett handwritemode där en penna skriver meddelandet i bläck medan man skriver, värsta Harry Potter.
OM det redan finns ett sånthär progam, pliis tipz me, annars är det fritt fram att skapa det. Jag ska inte ens credda migsjälv för att jag kom på idén.

http://freepages.history.rootsweb.ancestry.com/~history/grafton/FarrnumsvilleLetter2.jpg

http://www.geocities.com/worsham-washam/images/Letter_Washam_Easley_Loudon_Co_TN.jpg
http://talesfromanopenbook.files.wordpress.com/2008/05/old_typewriter.jpg
http://wpcontent.answers.com/wikipedia/commons/c/c7/UnderwoodKeyboard.jpg
http://www3.shropshire-cc.gov.uk/roots/images/wri_a01a.jpg

Väntar med spänning

Jag är hemma igen. Ja jisses vilken vecka. Väldigt härligt. Läger är ju alltid läger :) Bussresan hem var verkligen en pers dock, när man är helt trött och slut kan man ju tänka sig att en 10 timmars bussresa är skönt, men icke. Man går åt. Det är sanningen.

AAaah, såg precis Gränslöst feat. Kalle Moreus på meldodifestivalen! Fiiina var dom! :) Ojojojojojoj!!! Helt crazy! :D Jisses anamma. Nej nu måste jag byta kanal för bättre än så här kommer denna melodifestival inte bli!

Vi hörs! Hej! //E

Fjällen del 3 (Direkt från Åre centrum)

Tjenamoss från en riktig dator!! :) Idag spenderar vi dagen i Åre! Vi har badat på Holiday Club och njutit av Sauna World. Såhär fräsch har jag nog inte varit på ett halvår! Sen har vi också ätit pizzabuffé. Nu har vi "fri lek" i Åre så jag och Ricky (ledare) hittade datorer på biblioteket, yiey!
Vädret är fortfarande helt fantastiskt. Strålande sol, massvis med snö, 15 grader kallt (minst). Imorgon och på torsdag blir det snowboard för hela slanten. Gårdagen var så sjukt härlig verkligen.

När jag kommer hem ska ni få se lite bilder och sånt! Pusskram från vinterparadiset! //E

Fjällen del 2

Tyvärr gick min dröm om wi-fi om intet. Och eftersom det var grymt lång tid och säkert är skitdyrt att blogga från mobilen så blir det nog kanske inte fler inlägg förän jag kommer hem. Men man får gärna skicka ett sms någon kväll. (Har man inte mitt nummer kan man ju kolla eniro eller fråga nån) Idag har vi iallafall åkt i backen hela dagen. Jag åker bräda dåra och var bäst, lätt! Vädret var helt perfekt. Soligt, perfekt snö, lagom kallt. Verkligen perfekt. Imorgon bad i åre! Vi hörs när jag kommer hem!/E

Fjällen del 1

Haha, kanske trodde ni att ni skulle slippa mig bara för att jag är i fjällen? Icke icke mina vänner. Mobilblogg! En pinne mottagning, Yiey! Bussresan var lång, men trevlig. Nu är vi framme i björnvallen! Jag blev glatt överraskad av mitt trevliga (egna) rum med egen dusch och toalett (lyx!!) Har nu på kvällskvisten stängt in mig med lite fjedur spelandes ur datorn. Hade ett litet hopp om att det skulle finnar wi-fi men hittade inget. Får kolla upp. Imorgon snowboard. Puss kram till alla!

My funny Valentine


Jordgubbsdonut, B&J's halfbaked och oboy - perfekt för en kväll med me, myself and I

Alla hjärtans dag - inte direkt någon högtidsdag jag brukar lägga ner speciellt mycket energi på. Känns mer som en dag när man ska bli påmind om att man är singel. En dag när man ska känna sig lite extra hopplös, lite extra ensam. Och i år har jag inte ens några vänner att ha alla-hjärtans-dags-kompis-mys med.
Men vet ni vad? Det heter ju faktiskt alla hjärtans dag. Alltså inte "alla pars dag", "alla lyckligas dag". Nej det är alla hjärtans dag. Brustna hjärtan, ledsna hjärtan, lyckliga hjärtan, ensamma hjärtan.
Så ikväll tänker jag i min ensamhet äta lite goda saker, dricka varm oboy och se på någon trevlig serie. Så är det! :) //E

Detta är så typiskt mig.

Håller på att packa inför min vecka i fjällen, vilket resulterar i en mycket vanlig vilja att skriva ett långt "jag hatar att packa" inlägg. Här säger jag det. Och även här. Och en gamlis här. Så jag tänker inte skriva ett till ;)

Jag och papsen har som vanligt friskat och svettats idag, och nu är det packning för hela slanten som gäller. Ska åka så snortidigt imorgon att jag kommer vara alldeles nipprig hela kvällen. Velar lite om jag ska ta med datorn eller inte. Å ena sidan kan man då se på film, lyssna på musik och sånt. Å andra sidan vet jag inte om jag kommer ha tid att göra det och då är det ju onödigt att släpa en dator hela vägen till fjällen!?!?

Hejsålänge//E

nori maki



Tog en svängom på ett snålblåsigt, svinkallt Linköping centrum. Inhandlade lite grejer till sporlovet. Typ hanskar och filtsulor. Det blir bra. Pappa har fått delarna till min snowboardbindning nu också, han fick dom gratis av  First Aid (snow, skate, surf affär), hedersamt av dom tycker jag! Så nu kan jag njuta av fredagskvällen i fulla drag. :)

Köpte med mig sushi hem från min älskade Wasabi sushibar. Smakade himmelskt som alltid, förutom när jag överdoserade wasabin :P Trevlig fredagkväll önskar jag er alla //E

Sovmorgon - på gott och ont

Idag är jag ledig. Därför sov jag till 10, vilket jag inte gjort på väääldigt länge faktiskt. Det är skönt, men det resulterar i att jag klockan 11.33 fortfarande ligger i sängen. Men när jag tänker på saken, vad gör väl det? Det är den här fjällenpackningen som ligger över mig, och lagandet av snowboardbindningen, men come on liksom, jag hinner. Ska ta en sväng till PC City och kolla om den externa hårdisken jag vill ha kommit in än. Sen känner jag att det var alldeles förlängesen jag åt sushi så idag är nog dagen.

Men först måste jag gå upp, äta frukost och duscha. Ligger nog kvar ett liiiitet liiitet tag till. //E


Faktiskt


balloooonfaahjtaaa

När jag tackade de som brukar kommentera på min blög glömde jag faktiskt att tacka Alex, a k a, Orpon. Han har förövrigt en otroligt rolig blogg med sånnahär små rutor som jag gärna skulle vilja se publicerade i en tidning eller samlade i en bok. Han är förövrigt Ellas SAMBO Fniiiiizzzz! :) (800 vuxenpoäng, Ella :P)

Ja jisses!

Sa jag 12 timmars arbetsdag igår? Nej jag menade förstås 14... hahaha. Efter film och pyssel drog jag bort på lite nattvandring på högstadiets disco. Högstadiediscon är verkligen nostagli på hög nivå. Väggtryckandet, hörnhånglandet, tjejerna som dansar och de få killarna som vågar sig dit ibland. De som går ut och röker. De som bara går ut och kyler ner sig. Ja tänk va, när man var 14 år :)

Tog rejäl sovmorgon idag iallafall, because I'm worth it. :) Men så småningom här ska jag bort till jobbet och jobbajobbajobba. Men jag är ledig imorgon och på lördag, men TJENA jag måste verkligen fixa min snowboardbindning nu. Småpanik faktiskt. På söndag klockan sju bär det av mot Åre, Trillevallen och konfaläger. Nej om man skulle rulla ner på lite frulle? //E

Mmmmmmmandmmmmmm

http://www.wisebread.com/files/fruganomics/imagecache/blog_image_full/files/fruganomics/blog-images/mm%20pic.jpg

Vissa människor, främst Emma tror jag, vet om att jag har en mycket speciell plats i mitt hjärta för m&m's!!! Och till min abnorma lycka såg jag häromdagen att de börjat med m&m's på pressbyrån! (Annars finns det stora påsar på Ica Maxi, men de små är ju helt perfekta att bara småäta lite sådär när man behöver). Har inte hunnit köpa än, men det ska jag bannemig göra inom kort!!! YUMMIE!! //E

Bildbevis


olivträdet på mitt rum


kolla in min fina tavellist som är smått överbeklamrad, liksom allt i mitt liv.


zoooomin på de fiiina mustaschmännen som finaste Ella gjort!!!



mitt rooom, gillar't verkligen!


mitt skrivbord och min fina skrivmaskin!


den sitter jag och skriver pretto texter och dikter på och det är himlans fin ska jag säga.
även brev skrivs på denna makapär, vilket är ultimat som jag sagt förut.//E

En helt vanlig tisdagsmorgon

Inte mycket att rapportera, hitills har dagen följt sina exakta rutiner. Vakna, gå upp liiite för sent. Skynda på med kläder, en skål fil och apelsinjuice. Gå till bussen, se klocka i fönstret på skolan jag passerar och springa sista biten. Precis hinna med bussen. Åka till resecentrum. Ta en corren EXTRA och läsa inne i väntrummet. Gå på nästa buss. Försöka att inte somna. Komma till jobbet. Slå igång datorn, spela lite piano medan den startar, morgonbön och nu är det dags för morgonkaffe. En otroligt typisk morgon, sannerligen.

Tjing//E

Dessa är dagarna jag gillar

Idag är jag på ett sådär ovanligt bra humör. Solen sken liksom. Lyssnar på massa fin musik, just nu på Max lista. Har gjort en egen lista som jag slänger upp på freakout (i bloggvärlden "slänger" man upp saker. Lite sådär nonchalant). Snabb lista över saker som gjort mig glad idag:
  • Solsken solsken solsken
  • kaffe
  • almogefärg på händerna
  • bygga legobrandbil
  • äta smörgåstårta och mandelbeskvier
  • ett olivträd på mitt rum (först blev jag lite irriterad. mina föräldrar dumpar nämligen massa shit i mitt rum hela tiden. nu ett gigantiskt olivträd i kruka "det behöver ljus". men nu känner jag att det är fint. loveit)
  • friskis (endorfiner, youknow)
  • fina vänner, man blir alltid glad av fina vänner! 
  • VYKORT MED SPANSKA GÖBBAR!!! <3
  • fin musik. finns så mycket fin musik. spotify aj löv ju <3

Ja, så jag är glad glad glad och hoppas på en lika glad dag imorgon. Hejsvej! //E

Here comes the sun, woaho-wo-ho

Vill ni lyssna på den gamla slagdängan får ni checka freakout, postar den där. Solen skiner, vilket gör mig glad, pepp och pigg. Det är kallt och ser nästan ut som riktig vinter. Yiey! I eftermiddag blir det födelsedagsfika! /E

Glad, vaken, måndag

Ja, okej, jag är skittrött egentligen. Men ändå är jag vaken och klar och skriver blogg hemma. Petter fyller nämligen 17 idag så vi gick in och grattade imorse, vilket innebar att jag gick upp i rätt bra tid. Skulle dock inte hunnit med min buss så jag får ha bilen yieey! 15 min till jobbet istället för en timme. Very good.

Jag är jätteglad och tacksam för er i "järngänget" som kommenterat på mina bloggar. H-K, Marielle, Malin, Ella och Max! :) Ni får mig att känna mig värdefull. ;) Lyssnar på nån spellista som jag hittat här, perfekt när man behöver lite musikinspiration. Jag önskar er en trevlig måndag! //E

Jobb-söndag

Idag hade vi mässa för små och stora i kyrkan. En mässa som är specialanpassad för barn och barnfamiljer. Det är jätteskön stämning med en massa barn och liv och så var det barnkör och en trombonspelare. Jag var med och spelade ett litet drama om dagens ämne som är att Josef och Maria tar med Jesus till templet när han är 40 dagar gammal.

Efter mässan är det kyrkaffe och kyrkkorv. Då får man tillfälle att prata med alla söta små barnen och deras föräldrar. På det hela en mycket trevlig tillställning alltså. :)

Ikväll ska jag hjälpa pappa att spela i hans kyrka, så det är superfromt häromkring just nu. Hej!//E

Kollektivtrafikens oskrivna regler

Sverige är ju verkligen ett fantastiskt land när det kommer till oskrivna regler. Eftersom jag åker buss varje morgon så har jag gott om tid att fundera över detta. Det är ju helt facinerande egentligen, även om det verkligen inte är något nytt.
För det första så fyller man ju upp alla lediga säten först, och inte förän det har hänt kan man sätta sig brevid någon annan. Då ska man alltid glida ner på sätet obemärkt, vissa sätter sig dessutom lite nonchalant på kanten och vänder liksom ryggen mot en. Vissa människor tar ögonkontakt och ler lite, det tycker jag är trevligt och det försöker jag göra mot de jag sätter mig brevid.

Sen så ska man ju gärna kasta sig till ett ledigt säte direkt när detta uppstår. Detta brukar jag ibland inte göra, av olika anledningar. Ibland av ren trots, för att det är så töntigt. Ibland för att jag verkligen inte orkar. Om jag flyttar mig är det oftast för att jag vill sitta vid ett fönster så jag kan sova.

Det jobbiga med hela dendär "flytta dig direkt till ett ledigt säte"-grejen är att jag oftast tänker att personen brevid mig VILL att jag ska flytta mig. Samtidigt så är det ju en rätt uppenbar diss. Att man verkligen inte vill sitta brevid personen längre än nödvändigt. Så det går liksom inte att göra på något sätt utan att få känslan av att personen brevid på något sätt kommer ta illa upp.

Detta brukar jag sitta och fundera på en del när jag sitter på bussen. Det lustiga är att alla är medvetna om de här reglerna, och alla tycker säkerligen i någon mån att de är lite töntiga, ändå så följer man dom blint? Även jag gör det alltså. WHY!? //E

Suprize!!!



Plötsligt började snön vräka över linköping och det blev alldels vitt och knarrigt i hela världen.
Nu håller det på att slaska till sig. Jag är INTE så förtjust i snö. I det här fallet.
Snö under en snowboard i en backe - Ja!
Snö under skidor i en skog - Ja!
Snö på trottoaren - Nej!
Snöslask - Nej!
Smutsig äcklig stadssnö - NEEEEJ!

Dagens på Spotify: I'm from Barcelona och Pascal

Past-morning-coffee

Mina kära bloggdoktorer har diagnoserat mig med kaffeberoende! Men jag har fortfarande en sak som talar till min fördel, nämligen att jag inte dricker kaffe på helgerna när jag är ledig. Så kanske är jag inte riiiiktigt så illa däran än. Men hur som haver kan man inte leva utan kaffe, så är det bara. Nej jag är inte beroende.

Igår försökte jag hinna med allt efter jobbet, och gjorde faktiskt det också. Jag hann:
Lämna böcker på biblioteket, kolla på konst och läsa lite i Dalademokraten och Falukuriren (Affe hade en liten ruta med sin top 5 köra-bil-låtar. Det var kul.)
Laga fisksoppa, och äta fisksoppa
Spring en halvtimme på Stairway to Heaven (vår träningsmaskin), ringa Linda och stretcha.
Se på Criminal Minds (Jag älskar asberger-doktor-Reid-nörd-killen, som jag och mamma döpt till "vår favorit nörd".)
Duscha, läsa, sova.

Någon gång i helgen ska jag skriva en lång betraktelse här på bloggen om kolektivtrafikens oskrivna regler. HEJ//E

Direkt från köket



Bloggar direkt från köket på mammas minidator, himla pilliga knappar men man kan nog vänja sig ;) Vill fortfarande haaa!! Vi får väl se vad som händer i framtiden, kanske man kirrar kanske inte.

Lagar fisksoppa. Den är klar nu!! Ska ta en runda på stairway to heaven sen... haaadet//E

Kaffeberoende?

Idag tog jag lite välförtjänt sovmorgon och gick då såklart och fixade takeawaykaffe. Märkte redan då när jag skulle hälla i mjölken att mina händer var alldeles shakey?!? Men så kan det ju vara ibland, tänkte jag. Så satte jag mig på bussen och fortsatte sörpla mitt kaffe och märkte att mina händer verkligen skakade och jag kunde inte få dem att sluta. Är detta kaffeabstinensen som sätter i? Funderade jag. Men neeej så kan det inte vara. Men sen, när kaffekoppen var tom och det gått några minuter slutade händerna skaka!? Vad tror bloggdoktorn, är det kaffeberoende? CRAZY! //E

Hemma, tillsist

Fasen klockan är ju tio i tio, måste ju egentligen sova om tio minuter. Det känns ju lite motigt. Är iofs trött, men inte såå trött. Vill ju iallafall kolla lite bloggar! Jaja, man får väl offra sig lite ;) Inte mycket mer att säga. Lyssnar på Ára bátur med Sigur Rós och kören är så himla fin att man skulle kunna tro att det är en himlakör, allvarligt talat. Lyssna på den. //E

Fas 2

Nu är det dags att gå in i fas två av onsdagen. Nämligen mässa och konfirmandsamling. Så det är bara att gå in i andra andningen och köra i vind, som man säger. Men det blir kul, även om man är trött. 12 timmars arbetsdag är liksom inte att rekommendera, men ibland har man inte riktigt något val.

Förövrigt så var jag så otroligt framförhållen att jag, hör och häpna nu kära vänner, förberedde två inlägg till freakouthenning igår, som jag publicerat. Det har ju liksom nästan aldrig hänt. Varför jag är så ambitiös kan man ju fråga sig, men men.. ;)

Nej nog babblat, dags att stolpa bort till kyrkan och göra lite nytta. Hej! //E


nuvarande tillstånd

Jag vet inte vad det var för spratt min mage spelade mig igår, kände mig fortfarande sådär i morse, men inte illamående och efter lite frukost kändes det mycket bättre. Knasigt. Men men, skönt att det inte var något värre liksom...

Är på jobbet nu, mycket som ska fixas. Även om det börjar lugna ner sig lite nu. Kommer inte hem förän sent ikväll så, vi får väl se om vi hörs då ;) //E

Det är väl typiskt

Det är väl typiskt...
att man ska må himlans konstigt en sketen tisdagseftermiddag. potentiell magsjuka, matförgiftning eller kanske någon form av pest.

Det är väl typiskt...
Falun.

Det är typiskt. Det är det.
Tog förövrigt kort idag, för det var fortfarande lite ljus kvar när jag kom hem. Fröjdans. De kommer upp allteftersom på andra bloggen. //E

Morning has broken..

Egentligen är jag rätt facinerad över att jag lyckas ta mig till jobbet varje morgon, det handlar väl om att man vet att man måste och då går det. De dagar när jag KAN börja senare men ändå försöker börja tidigt, det är då jag aldrig kommer ur sängen för då måste jag inte. Så måste det vara.

Igår när jag kom hem från jobbet gick jag en liten rundis på stan och impulsköpte fina underkläder och ett par leggins. Egentligen inte så smart men det är lätt hänt när man bara ska köpa en sak och så hittar man annat man vill ha. Summan av kardemumman är att jag ska unvika stan. Men en viss lillebror P fyller år på måndag så det är redan kört.. jaja. Nej nu måste jag jobba. hej//E

Måndagmogon och blogg-knas

Det är måndagmorgon, vilket kändes i hela kroppen när telefon ringde imorse. Det blev ju inte direkt bättre heller av att man satt uppe till 23 och kollade på Beck. Får försöka maxa sömnen ikväll istället, även om jag vet att det sällan blir så ändå för när klockan väl är sängdags har jag glömt den trötthet jag känner nu. Jaja...

Det är något knas på blogg.se som gör att jag inte ser kommentarerna när jag loggat in, men dom syns på bloggen så det spelar väl kanske inte så stor roll. Men skulle det se ut som om jag totalignorerade någons kommentar så är detta anledningen. (som om någon bryr sig..eeeh).

Det är måndag, min hjärna är inte vaken, snart är det skolbarnsgrupp och då blir det hålligång som alltid. Tjing //E

Ps! Ytterligare ett tecken på att det är måndag, jag satt och skrev hela det här inlägget på freakouthenning. TÄNK om jag publicerat det där liksom, det hade ju betytt slutet på världen as we know it. Harmageddon. 4 reeealZzz! Ds!

Rösta?

Rösta om ni vill rösta på bloggen. Jag har länge letat efter ett enkelt omröstningsverktyg, och nu har jag hittat ett. Det funkar tyvärr inte att ha i egna inlägg, men det funkar på sidan. Kul eller inte? RÖSTA ! Själv tycker jag det är rätt kul att rösta faktiskt. Rösta även här och om ni vill göra egna frågor gör ni det här.
TJING! //E

Inte så illa.

Igår hängde jag med min kära vän Elin hela dagen, därav frånvarandet av blogginlägg. Jag började dagen med friskis med pappa, och sen gick jag och Elin på stan. Jag fyndade lite på monki bland annat. Sen plingade vi runt lite på Misoui och sånt. Vi fikade på ett fantastiskt fint café som ligger på ett Berg. Dit ska jag numer ta alla som besöker mig för det var verkligen top notch, som ingrid skulle säga.

Vi ville göra något kulturellt och tänkte lite Moodyson på bio, Mammut heter filmen. Men icke, var sjukt fullt. Så vi åkte hem till mig och såg på "Gone Baby Gone" istället. Det var en film som verkligen tog sig mer och mer hela tiden. Den var faktiskt riktigt bra. Tänk värd. Hemskt. Ja.

Idag har jag varit i pappas kyrka och tagit lite kort som han ska använda till nått. Sen åkte jag och Jon och kollade externa hårddiskar på PC City, den jag ville ha fanns inte. Sen åt vi 30cm långa mackor på Subway. Ja...... det är söndag. Hej! //E

RSS 2.0